Goebbelsův přičinlivý učedník Marek Wollner

Lubomír Man
28. 4. 2015
Jeho jen a jen pro severní Atlantik tlukoucí srdce to může utrhnout, když v tisku či na internetu zahlédne zmínku o americkém bombardování Prahy a lidských ztrátách, které to bombardování přineslo. A protože není jen tak někdo, řekne si, že s tím udělá pořádek.


V tom smyslu, že svým originálním systémem napraví dojem z pražských lidských ztrát aspoň tak, že srovná počty českých lidí zabitých angloamerickým bombardováním a ruským bombardováním a zaonačí to pochopitelně tak, aby mu vyšlo, že ruští letci těch Čechů zabili víc, než jich zabili letci angloameričtí. Normálním sečítáním to možné není, protože angloamerickými pumami zemřelo 12 000 Čechů a ruskými jen 1300 Čechů. 

Ale to by nebyl Marek Wollner, přičinlivý učedník Goebbelsův v propagačním umění ZAKRÝVAT, aby si s takovouto patálií nevěděl rady. A tak v pondělí 27, dubna vystoupí ve svém pořadu Reportéři ČT a oznámí zkoprnělému občanstvu republiky, že je sice pravdou, že při únorovém bombardování Prahy americkým letectvem přineslo 800 obětí na straně civilního obyvatelstva, ale že pravdou je též to, že ruští letci zabili při svých náletech u nás 1300 lidí. A má ten problém s krku. Srovnal sice nesrovnatelné, to je ztráty jediného (únorového) leteckého útoku Američanů na Prahu se součtem všech lidských ztrát způsobených ruským bombardováním přífrontových sídlišť v celém závěrečném období války, ale Marek Wollner ví, že takovouhle maličkost jsou lidé schopni přeslechnout. 
Uslyší prostě Američané zabili 800, Rusové 1300 Čechů, čili Rusové jich zabili o 500 víc a hotovo – to jsou ti naši větší nepřátelé. Že Američané bombardovali Prahu i v březnu a že na samém sklonu války bombardovali i Plzeň, kde likvidovali Škodovy závody, že bombardovali Zlín, Brno, Kralupy a Ostravu – a že tedy, jak už shora řečeno – na území tehdejšího protektorátu padlo za oběť těmto náletům v souhrnu 12 000 Čechů, to Marek Wollner goebbelsovsky zakryl, a potvrdil tak, že splnil všechny podmínky nejen pro označení Goebbelsův učedník, ale též pro modernější titul presstituta..