Kyjev se topí v krvi: Vraždy politiků a novinářů na denním pořádku. Americké divize se přesouvají k ruským hranicím. Záhadný náklad 150 tun americké „diplomatické pošty“. Kdy vypukne Majdan v Kyrgyzstánu?

Václav Danda

19.4.2015  Protiproud

Václav Danda komentuje pokračující sérii vražd politické opozice v Kyjevě a přináší znepokojivé informace o zrychlujících se přípravách na novou “válečnou sezónu”, jež může skončit apokalypsou před níž ani naše “konvojové mávače” nic neochrání.


Vraždící mašinérie v Kyjevě běží na plné obrátky. Současně i nadále naplno pokračují přípravy válečného tažení Spojených států proti Rusku. Ukrajinská fašistická vládnoucí junta, jak ji nazval o víkendu současný řecký ministr obrany, proto pokračuje v „začišťování území“. Nástupní prostor pro reprízu Drang nach Osten je třeba zbavit všech, kteří by mohli narušovat budoucí válečné operace v týlu. Alespoň, podle posledních událostí, to tak opravdu vypadá.

Banderovské eskadry smrti

Od nástupu „proevropské a demokratické“ Jaceňukovy vlády k moci, dochází na celém území k vraždám civilistů – ruskojazyčných Ukrajinců. V poslední době se však neskutečně stupňují. Pozornost junty a jejích „eskader smrti“ se nyní zaměřila především na bývalé politiky Strany regionů, novináře a občanské aktivisty „Antimajdanu“. Od Nového roku jich v márnicích skončilo už několik desítek. O nejznámějších případech jsme referovali zhruba před čtrnácti dny. Poutavé na tom bylo zejména to, že vládnoucí oligarchie v Kyjevě se je snažila prezentovat jako sebevraždy. To je ovšem tak nechutné, že jisté “znepokojení” vyslovují už i někteří evropští politici, kteří jinak drží s americkou klikou v Kyjevě basu a krok.

Podle nezávislých zdrojů se na Ukrajinu potichu stěhují celé americké divize včetně tankových jednotek a obrněných transportérů

V uplynulém týdnu vyvrcholila série zločinů, vraždami populárního opozičního politika Olega Kalašnikova a novináře Olese Buzyny. Na rozdíl od dřívější „epidemie sebevražd“ byli oba významní představitelé opozice demonstrativně zastřeleni před dveřmi svých bytů. „Rozvíjíme povstalecký boj proti antiukrajinskému režimu zrádců a přisluhovačů Moskvy. Od této chvíle s nimi budeme mluvit pouze jazykem zbraní, dokud je zcela nevyhladíme,“ uvedli Banderovci ve svém prohlášení hlásícím se k těmto zločinům.

Eskadry smrti vykonaly popravy jen několik dní poté, co byl schválen v ukrajinském parlamentu zákon, který zakazuje jakékoliv připomínky sovětské éry spojené s osvobozením Kyjeva Rudou armádou. Naopak vyzdvihováni jsou v zákoně banderovští fašisté. Členové Banderovy “osvobozenecké armády” (OUN) jsou podle tohoto zákona oceňováni jako „bojovníci za nezávislost Ukrajiny“.

Připomínky obětí osvobození vyhodit do povětří

Některá polská média považují schválení tohoto „banderovského“ zákona (pouhý den po návštěvě polského prezidenta Komorowského, který patří k nejoddanějším spojencům Kyjeva) za „facku Polsku“. Mnozí polští publicisté připomínají, že během druhé světové války právě ozbrojené banderovské jednotky OUN a UPA zavraždily přes 100 tisíc Poláků. Zdůrazňují, že schválením tohoto zákona ukrajinská Nejvyšší rada uštědřila bolestivou ránu jak prezidentu Kmorowskému, tak i všemu polskému lidu. Náhle se diví tomu, že nové ukrajinské vedení vůbec nebere ohled na sousedy a národní city současných partnerů, od nichž dennodenně žádá pomoc a ujišťuje je o své loajalitě a přátelství si neváží.

 Likvidace pomníku rudoarmějce Banderovci v Černigovu

Banderovcům, kteří patří k oporám kyjevského režimu, po schválení toho zákona narostla křídla a před blížícími se oslavami konce druhé světové války jsou rozhodnuti vymýtit jakoukoliv vzpomínku na osvoboditele Ukrajiny od fašismu. Právě zavražděný Oleg Kalašnikov připravoval spolu s dalšími aktivisty připomínku obětí osvoboditelů v Kyjevě, což je zločin, který “obrození nacisté” neodpouštějí. Devátého května se pod jeho vedením měli v Kyjevě sejít všichni odpůrci fašismu, aby si připomněli události před 70 lety.

Na oslavu 9. května pochod homosexuálů

Celou akci rovněž podporoval druhý zavražděný, novinář Oles Buzyna z listu Segodňa, který upozorňoval na stále sílící cenzuru. Buzyna patřil ke konzervativním osobnostem odmítajícím současnou nihilistickou propagandu Západu, a z těchto pozic kritizoval i vládu fašistické junty. Vystupoval i proti plánovanému homosexualistickému pochodu, který by měl projít provokativně Kyjevem právě 9. května a Den osvobození tak znesvětit.

 Populární novinář Oles Buzyna v televizním vystoupení 
neohroženě kritizoval Kyjevskou juntu

Tyto nechutnosti ilustrují, jak si současná fašistická moc představuje „odsovětizování“ Ukrajiny. Všechny pomníky, obětí osvobození jsou ničeny. Někdy maskovanými skupinami za noci, jindy rozjásanými fašisty přímo za bílého dne. Toto “nové neonacistické osvobození” skvěle rámují příjezdy dalších a dalších amerických jednotek, které se dokonce i k civilistům v Kyjevě chovají jako na dobytém území. Případ z minulého týdne, kdy čtyři američtí vojáci brutálně znásilnili dvě kyjevské školačky je pouze jedním z mála, který pronikl na veřejnost.

Americky jednotky se valí na Ukrajinu

Podle nezávislých zdrojů se na Ukrajinu potichu stěhují celé americké divize včetně tankových jednotek a obrněných transportérů. Dokonce i západní média už “opatrně” informují o příjezdu výsadkářů ze Spojených států – jak se oficiálně tvrdí, prý “jen” kvůli výcviku ukrajinských vojáků.

Ministr vnitra Arsen Avakov to prezentuje trochu jinak: „290 amerických výsadkářů přistane 20. dubna ve Lvovské oblasti na Javorovském polygonu. Právě tady v souladu s dohodou s americkým ministerstvem zahraničí proběhnou dlouhotrvající společná cvičení 173. výsadkové brigády armády USA a vojáků jednotek Národní gardy.“

Zdá se tedy, že Spojené státy se rozhodly jednat bez svých “zbytečně opatrných” evropských “partnerů” a vstoupily do závěrečné fáze přípravy přímé vojenské konfrontace s Ruskem. Podle mnoha informací z Ukrajiny je to, co přiznal Avakov, jen zlomkem amerických sil proudících do země. Minulý týden začaly americké transportní letouny přivážet na letiště ve Lvově americké vojáky ze 101. výsadkové divize – a to navzdory tvrzení, že do země přijedou pouze instruktoři

Podle vojenských odborníků budou mít na Donbasu podobné úkoly, které tak skvěle plnili v Iráku v bojích o Basru – tedy především pozemní zaměřování objektů pro navádění řízených střel. Podobně se zvyšuje napětí také v Pobaltí, kde Američané posilují svoji přítomnost, navzdory „stahujícím“ se „divadelním konvojům”.

 Ruský politolog Valerij Pjakin o mezinárodní situaci a blížící se válce v Evropě 

Poslední fáze východního tažení začíná

Z amerických základen v Evropě míří velké množství tanků a bojových vozidel vlaky na Ukrajinu. Rakousko například protestovalo proti průjezdu vlaku a vzápětí informovalo ruskou ambasádu ve Vídni, že s transportem nevydalo souhlas. Náš jižní soused má totiž s Ruskem dohodu o neutralitě, která podmiňuje, že Rakousko nedovolí využít své území pro přesuny cizích vojsk. Podobné přesuny – jenže bez vládních protestů – probíhají i přes naši republiku a Slovensko. Očití svědci popisují mohutné přesuny americké obrněné techniky po silnicích i železničních tratích, která je převážně v noci přesouvána přes Slovensko dál na Ukrajinu.

Dalším důležitým prostorem k úplnému obklíčení Ruska jsou republiky bývalého Sovětského svazu jako je Kazachstán, Turkmenistán, Uzbekistán – a především Kyrgyzstán, který představuje bránu k nejstrategičtějšímu ruskému spojenci Kazachstánu. A právě z Kyrgyzstánu přicházejí varovné signály, že přípravy operací na ovládnutí těchto zemí jsou v plném proudu. Na konci března dopravilo ukrajinské letadlo na mezinárodní letiště v hlavním městě Kyrgyzstánu Biškeku 150 tun (!) tajemného nákladu z USA, označeného jako “diplomatická pošta” pro americkou ambasádu. Když novináři chtěli znát jeho obsah, tisková služba velvyslanectví vydala poměrně jasné prohlášení: “Žádné komentáře ohledně tohoto nákladu neposkytujeme.”

Přípravy na Majdan v Kyrgyzstánu

Novináři zjistili, že ukrajinský AN-124 “Ruslan” americký náklad dopravil na dvakrát. 28. a 30. března. Vždy přiletěl z hlavního města Spojených Arabských Emirátů Abú Dhabí. Nejprve 28. března dopravil 7 velkých kontejnerů o váze 78 tun a 30. března – 5 kontejnerů o váze 74 tun. V obou případech šlo o “diplomatickou poštu”, kterou proto kyrgyzské orgány nemohli nijak zkontrolovat. Náklad provázela americká ochranka a 14 zaměstnanců velvyslanectví. Nezbývá než spekulovat – nebo lépe řečeno vycházet z analogie:

Něco podobného se dělo i v listopadu 2013 na Ukrajině. I tehdy vojenská letadla USA dopravila do Kyjeva několik várek “diplomatické pošty”. Bezpečnostním službám Ukrajiny se tehdy podařilo zjistit, že americká “diplomatická zásilka” obsahovala také kontejnery se 60 miliony dolarů. Všechno to byly “drobné” bankovky – 20, 50 a 100 dolarovky. Kupodivu právě bankovami v těchto hodnotách pak byli “honorováni” účastníci Majdanu během státního převratu a krvavých střetů demonstrantů s Berkutem. Je proto velmi pravděpodobné, že přípravy kyrgyzského „Majdanu“ již běží na plné obrátky.

Ukrajinské téma je v hlavních západních médiích nyní pozoruhodně “tlumeno”. Zdá se, že nikoli jen kvůli fašistickému řádění hlavních opor kyjevské moci. Připravuje se nový díl šíleného amerického “seriálu”, který může skončit apokalypsou. Hollywoodské katastrofické cajdáky se tak mohou brzy stát i naší realitou. Měli by si to uvědomit i zmanipulovaní “konvojoví mávači”. Ostatně také oni – podle připravovaného zákona – již brzy půjdou k odvodům. Muži i ženy.

Času mnoho nezbývá.