Oles Buzina – porazil pravdou “Ukrajinskou pravdu” a proto byl zavražděn

19. 4. 2015, Petr Ďoubalík

Ukrajinský publicista a spisovatel Oles Buzina byl 16. 4. 2015 zastřelen v Kyjevě, před domem, kde bydlel. Je další obětí šíleného seriálu vražd nepohodlných politiků a novinářů. Ukrajinsko – euroumajdanská demokracie v praxi. Mnoho našich známých osobností ji pomáhalo nastolovat, přikrmovat – tu radou, tu ušankou, tu sušenkou, a následně ji sveřepě obhajují a zavírají obě oči, když se morduje. Tyto vraždy tedy padají i na jejich vrub, oni to vědí a my si jejich jména pamatujeme. Vraždami se pučistický režim zbavuje vlivných oponentů a tvrdě zastrašuje celý národ, protože ten se sice pomalu, ale přesto, nebezpečně probouzí.

Buzinův web přináší informaci o jeho posledním úspěchu: zvítězil v hlasování posluchačů rádia nad “Ukrajinskou pravdou”

13. 4. byl Oles Buzina pozván do ukrajinského rádia “Vesti”. Bylo to jeho poslední veřejné vystoupení. Za 3 dny byl zavražděn. Zde je video z tohoto vysílání (zdroj: politikus). Je v ruštině, omlouvám se, není v mých silách ho překládat celé, proto přidávám alespoň stručný komentář, viz níže.

Oles Buzina měl co říct. Proto ho raději nikam nezvali. Když zjistil, že by se měl jen podepisovat pod články, které stvořil na zakázku někdo jiný, prásknul dveřmi a dál pokračoval na svém webu. Pokusili se mu přistřihnout křidýlka – připravili si několik osvědčených lží a mazaných otázek a pozvali ho do studia rádia “Vesti”.
Sám Buzina v úvodu řekl, že “Vesti” jsou jediné rádio, kterému se dá věřit, ale pak se asi nestačil divit.
Je nesmírně poučné sledovat chování obou moderátorů pořadu. Jsou nervózní, jsou pod tlakem, nedaří se jim plnit zadání. Sledujte “řeč těla” moderátorky, mluví za vše. Když jde odvaha Buziny nad jejich nejčernější očekávání, přetloukají ho skákáním do řeči a v krajních případech mu asi 3x vypnou mikrofon. I tak se mu podaří vyvracet jejich lži a říct mnoho nepříjemných věcí. Moderátoři se chytají stébla a neplánovaně (?) navrhují udělat hlasování, komu posluchači víc věří: Buzinovi (a jeho soukromému amatérskému webu) nebo “Ukrajinské pravdě” (supervlivnému médiu Ukrajiny). V závěru vysílacího času jim Buzina stále víc zatápí, proto už ho nenechávají dokončovat věty a upínají se k poslední záchraně – k výsledkům hlasování. Pak ale výsledek jen “odfláknou” konstatováním, že to vlastně skončilo plichtou, téměř 50 na 50. Sice potichu oznámí i přesnější čísla (56%, 44%), ale tak, že posluchač vlastně ani neví, komu patří který výsledek. Hádáte správně – Buzinovi věřilo 56% volajících. Možná právě za tuto výhru zaplatil životem. On sám o tom ještě stihnul napsat:
zdroj: web buzina
Web Buzina.org předhonil “Ukrajinskou pravdu”
Oles Buzina byl ve vysílání rádia “Vesti”. Skvělé vysílání. Vyvrátil několik hromad lží o sobě. Také lží z webu “Ukrajinská pravda”, který nazval ORGÁNEM dezinformací.  Říkal, že je to velmi pohodlná pozice – svádět vše v Ukrajině na Putina. Úd se nepostaví – Putin je na vině. Žádný orgasmus – Putin také na vině.
Jen to nevysvětluje celou situaci. Zjednodušení do absurdity. Moderátoři navrhli hlasování: komu víc důvěřují posluchači rádia “Vesti”? Buzinovi nebo “Ukrajinské pravdě”? A co myslíte?! Naše stránky porazily požírače grantů (грантоедское кубло)! Webovým stránkám Buziny důvěřuje 56% posluchačů. A nás přitom nikdo neplatí. Vše děláme jen z nadšení. Stačí říkat PRAVDU, která, jak víme, státní příslušnost nemá.

dnes v Moskvě

V Moskvě se dnes konalo smuteční shromáždění nedaleko ukrajinského velvyslanectví.
zdroj: rusvesna

A našlo se i dost odvážných, kteří přinesli a zapálili svíčku v Kyjevě, před domem, kde bydlel Oles Buzina a kde byl zastřelen.
zdroj: rusvesna2
V Kyjevě se loučili s novinářem Olesem Buzinou s heslem “Bandité u vlády”
19. 4. 2015 – 16:00 
Na poslední cestu přišli vyprovodit zastřeleného žurnalistu a publicistu Olese Buzinu nejen jeho blízcí, ale i fanoušci jeho díla.

Nebyly vyšetřeny vraždy na Majdanu, v Oděse, “sebevraždy” politiků… Je tedy pravděpodobné, že nebude vyšetřena ani vražda Olese Buziny.