Lidský zmetek Bartuška čestným členem Lüdemannova komanda SS?

-vlk-
27.4.2015 Kosa zostra čili https://vlkovobloguje.wordpress.com/

… Na Parlamentních listech vyšel výtah z rozhovoru s kdysi studentským vůdcem v době Listopadu, dnes vysokým diplomatem ve struktuře ministerstva zahraničí – Václavem Bartuškou, který dal pro nový projekt Sabiny Slonkové – Neovlivní.cz. Ten výtah je k nalezení ZDE. Originál pak tady.
A přiznám se – bylo to pro mne, jako by mne někdo praštil pětikilovou palicí rovnu mezi oči.

Vzal jsem jaksi na vědomí, že se zde vyrojila kohorta pravověrných, co s gustem falšují dějiny – ať už jde o  omlouvače se za odsun nebo dnes různé přepisovače historie typu Klvaňa, Kocáb, Langšádlová, pro které je porážka hitlerovského Německa, s hlavním přispěním tehdejšího Sovětského Ruska, dějinnou nespravedlností nebo aspoň historickým nonsensem.Nemluvě o celém zástupu těch , co v klidu, den co den, drze lžou o událostech na Ukrajině a černou vydávají za bílou. Vzal jsem to na vědomí, nesmířil jsem se s tím. …

Ale rozhodně jsem nečekal, že se najde někdo, kdo se vyhlašoval a vyhlašuje za bytostného demokrata, ale je schopen veřejně vyjevit toto: – cituji otázku tazatele i Bartuškovu odpověď celou, bez jakýchkoli úprav, aby mne nikdo nemohl obvinit z vytrhávání z kontextu a jako screenshot, s  linkem na článek. Pro případ, že by se tenhle hnus měl náhle ztratit z internetu:

Proč že byl v ČR Listopad? Proč jsme byli a náměstích a cinkali klíči? Co jsme si od převratu slibovali? Proč jsme naslouchali lidem jako byl Bartuška?

Protože jsme věřili, že změna režimu a konec systému jedné pravdy, jednoho platného názoru a jedné strany nám otevře daleko více možností a obohatí náš život. A hlavně – že tím jednou pro vždy odstraníme monopol na pravdu a  jakékoli násilí nebo ústrky těch, co myslí jinak než je oficiální proud a  názor. Že prostě demokracie je svobodná volba, svobodný projev, stejné právo každého a hlavně – že jsme se dostali do zóny, kde je chráněn a respektován menšinový názor. Nemluvě o  nedotknutelnosti osobní bezpečnosti při jeho hlásání. Že je vyloučeno jakékoli násilí ve vztahu k nositelům jiných názorů zaručeno právo na svobodnou volbu svého osudu.

A nyní vidíme, že vysoký oficiální zástupce České republiky v zahraničí veřejně může vyslovit něco tak hnusného a zvrhlého, jako že je správné upálit k smrti neozborojené nositele jiného názoru nebo je postřílet někde v pangejtu u silnice!

Může mi někdo vysvětlit, jaký je rozdíl mezi diplomatem České republiky Václavem Bartuškou a takovým untersturmführerem SS, kriminálním komisařem Egonem Lüdemannem. který velel Jagkommandu SS, které přesně před 70-ti roky, od okamžiku, kdy Bartuška vykřikoval ten hnus a správně upálených v Oděse a  ještě lépe postřílených v Dněpropetrovsku, pochodovali směr Beskydy k osadě Javoříčko, aby tam zúčtovali s  partyzány a všemi, co je podporovali!

Důvod byl úplně stejný jako u  Bartušky – mysleli jinak, jednali jinak. A  nesouhlasili s těmi, co jim říkali, že jsou untermeschové! Takže Jagdkommando Lüdemann postřílelo 38 mužů, nejmladší měl 15 let, nejstarší 76! Ženy a děti ušetřilo. Kupodivu! To Bartuška je jiný borec! Zatímco nácek zavraždil jen muže, starce a kluky a  ženy a děti nechal na pokoji, on vidí za správné upálit všechny! Úplně všechny – muže i ženy, co se v Oděse ukryli v Domě odborů! Tak je to prokazatelné. Kdo všechno byl zastřelen v Dněpropetrovsku mi známo není.

Myslím, že Václav Bartuška by měl požádat o čestné členství v nějakém tom svazu veteránů SS a speciálně by měl usilovat o dodatečné členství v Jagdkommandu Lüdemann! To přece také vyrazilo na Rusa a jeho agenty! A  nepáralo se s nimi. Zcela v dnešních intencích názoru Václava Bartušky!

Stydím se za to, že tomuhle lidskému zmetkovi jsem kdysi, tenkrát, před 25 lety cokoli uvěřil. Jakkoli jsem nemohl nijak vědět, že ta jeho demokracie a svoboda je ještě daleko více třídní a doktrinální než ta stalinských komoušů ve vrcholných 50-tých letech. Ti měli opravdu hodně krve a  lidského neštěstí na svých rukou, ale že by schvalovali upálení lidí nebo je masově stříleli u silničních příkopů, tak to opravdu známo není. Ani takovým „badatelům“ jako je například Pavel Žáček.

Jsem zvědav, co se s Bartuškou stane dál. Co s ním udělá ministr zahraničí Zaorálek! Tahle hanebná nestydatost je prostě na okamžitý vyhazov! Okamžitý. V pondělí ráno! Umíte si představit, co by se dělo, kdyby něco velmi vzdáleně takového řekl Zeman? Jaké peklo by se rozpoutalo? Kolik červenokaretníků by se okamžitě vyrojilo? Nemám Zemana rád a mám ho dokonce za místy až trapnou, sebestřednou korouhvičku. Nicméně věřím, že nic takového by si ani náznakem nedovolil. Ale kdyby, tak v Čechách vypukne peklo. A nepochybuji ani chvíli o tom, že Bartuška by také mával červenou kartou, mluvil o ohrožování svobody v ČR. A vůbec by byl těžkým demokratem. Do jeho demokracie se vejde upalování a postřílení jinak smýšlejícího.

Bartuška by neměl váhat! Když tak, ve svém rozhovoru chválí Estonce, Litevce a Lotyše, neměl by váhat – tam mu jistě zprostředkují kontakt na bývalé příslušníky SS a  s nimi, díky stejným hodnotám a jejich otevřenému a veřejnému sdílení, mu jistě umožní získat statut čestného člena. A  pomohou navázat kontakt s nějakými těmi alte Kammaraden z Jagdkommanda untersturmführera SS Egona Lüdemanna!