Muslimští imigranti zabíjeli křesťany

uprchlíci do itálie

16.4.2015  Vaše věc

Z lodi s nelegálními imigranty plující z Libye do Itálie vyházela skupina muslimů dvanáct křesťanských imigrantů do moře. Všichni zemřeli.


Italská policie na Sicílii, poblíž jejích břehů došlo k incidentu, zadržela patnáct muslimů, kteří se podíleli na bitce v jejímž konci došlo k faktickým vraždám křesťanů.


Zatčení umožnilo svědectví jiných imigrantů. Proti všem zadrženým bylo vzneseno obvinění. V posledních dnech se opět lavinovitě zvýšil počet imigrantů, kteří mořskou cestou doplouvají do Itálie. Mělo by jít asi o 10 tisíc lidí. Ne všem se ale do Evropy podaří doplout, v úterý asi čtyři stovky lidí utonuly u břehů Libye.

Připomeňme, že v minulosti v rámci dohody s evropskými státy Muammar Kaddáfí emigračním vlnám bránil. Od jeho pádu se jedná dlouhodobě o masový problém, který Itálie a ani Evropská unie není schopná řešit. V poslední době navíc přibyl druhý proud uprchlíků, a to ze Sýrie. Tito uprchlíci přicházejí především do Řecka. Také řecké vládě dělá imigrace velké problémy a proto Atény žádají unii o pomoc.