Na internetu se vysmáli Porošenkovu divadýlku

21. 4. 2015    zdroj
Porošenko zahájil společná cvičení s americkou armádou ve Lvovské oblasti. Rozhodl se poobědvat spolu s vojáky a po hostině vystavil fotografie na Facebooku. Uživatelé sociálních sítí se Petru Porošenkovi vysmáli a fotografie považovali za divadýlko, velmi vzdálené od reality.


“Proč to předvádění se? Kde to u nás tak je? Dobrovolníci sháněli pohanku v supermarketech u pokladen, a shánějí stále,” napsala Taťjana Tus ze Lvova.

“Kdy už přestanou s těmi show pro kamery – bufety, které armáda nikdy neměla, zbraně, které na kamery odesílají do oblasti ATO,” napsal obyvatel Lvova Vladimír Ševčišin.

“Pane prezidente, copak se nestydíte podívat se do očí ostatních vojáků, kteří takovou hostinu neviděli ani ve snu? Všichni potřebujeme realitu a ne sen,” zdůraznila Naděžda Sarsaljuk.

“Potěšit může fakt, že hoši dostanou najíst alespoň tento den!” píše Olga Ruďaka z Kyjeva. “Kdyby tak vždycky naše hochy krmili,” poznamenala občanka z Dněprodzeržinska Marina Kulik.

“Naši vojáci se modlí, aby Američané neodjeli domů,” ironizuje občan z Černovců Nikolaj Maksimčuk.

Takových záznamů je moc. Ukrajinské občany pobuřuje, proč toto divadlo s pozlátkem, když každý dobře ví, že v oblasti ATO to je špatné a ukrajinští vojáci často nemají ani jídlo. S čím počítal Porošenko, když vystavil tyto fotografie, není jasné.

K 20.dubnu 2015 přicestovalo do Lvovské oblasti na společné ukrajinsko-americké vojenské cvičení asi tisíc amerických vojáků. Na ukrajinské straně budou školeni ozbrojenci z Kyjeva, Charkova, Záporoží, Oděsy, západní Ukrajiny a také řada dobrovolnických praporů. Celkem budou manévry trvat několik měsíců.

Pro Novou republiku přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová