Polští motorkáři pojedou cestami Vítězství

29. 4. 2015, Petr Ďoubalík, zdroj: zde, foto

Kdyby “Noční vlci” projeli plánovanou trasou a nikdo jim nedělal problémy, bylo by to originální a důstojné připomenutí konce světové války po 70 letech. Stalo se ale něco jiného. Na vojně se tomu říká “průzkum bojem”, taktický manévr, který odkrývá pozice protivníka. Tak se i stalo: v Polsku, České republice i Německu se odmaskovalo mnoho lidí a především politiků. Hitler by z nich měl radost.


Akce nyní bude probíhat nejspíše ve skromnější podobě a za menšího zájmu médií. Bylo by opravdu těžké vysvětlování, proč nepustit třeba polské motorkáře k nám nebo české do Německa. Ať už to dopadne jakkoli, toho hlavního ponaučení už se nám dostalo. Že přepisovat dějiny je snadnější, než jsme si dokázali představit. Jestli to dovolíme, záleží jen na nás.

Zde je zmínka o pokračování akce “Na Berlín”:
27. dubna do Polska nepustili motorkáře všeruského klubu (“Noční vlci”)

Trasa, kterou chtěli projet Noční vlci

V reakci na to slíbili polští motocyklisté (mezinárodní motocyklový klub “Rajd Katynski”) jet po původně plánované trase “Na Berlín”.
Dnes polští příznivci “Nočních vlků” uspořádali shromáždění na náměstí Pilsudského ve Varšavě u hrobu neznámého vojína.

Pozn. Ď: A já jsem si uvědomil, že jsem ještě nikdy v životě nepoložil kytku k hrobu neznámého vojína a ani jsem nikdy nedal za okna vlaječky v době květnových oslav. Letos to udělám. S pocitem, že teď to má větší smysl, než kdykoli dřív. Děkuji – Noční vlci!

Bratři Slované, srdečně vás vítáme!