Ukrajinská svodka ze dne 01.4.2015

napsali Ernest, MP a  Mireček s přispěním dalších
https://vlkovobloguje.wordpress.com/

Doněcká domobrana čeká každým dnem obnovení útočných akcí ukrajinských ozbrojenců, Ruso zlevnilo plyn Ukrajině a Ukrajina na oplátku chce zdražit elektřinu pro Krym, Ukrajina od 1. dubna zvyšují tarify za elektřinu, plyn, teplo a teplou vodu pro obyvatelstvo, 80 000 lidí na Donbasu nedostane humanitární pomoc, protože OSN nezískala potřebné finance, ozbrojený incident na hranicích Ukrajiny a Podněstří, UNICEF oznámil, že na minách v Donbasu zahynulo 150 dětí, domobrana odzbrojuje kozácké jednotky, které se nechtějí podřídit jednotnému velení, odzbrojují také bandity z Kavkazu, kteří provádějí na Donbasu raketýring,

Ukrajinské houfnice, které měly být odvedeny od fronty, ale nebyly.

Ernestova část – převážně z ruských zdrojů: 
(Všechny texty bez uvedení zdroje jsou převzaty z  vk.com/strelkov_info)

31.03.2015 – Zpráva náčelníka štábu domobrany LLR Sergeje Kozlova.
Ukrajinská armáda, v rozporu s dohodami skupiny v Minsku, posiluje své jednotky u osady Stanica Luganskaja, Štěstí, Trechizbenky a Zolotoje. Kromě toho na demarkační linii z ukrajinské strany i nadále provádí bojový výcvik s tanky, BMP a BTR. Ukrajinská armáda rovněž pokračuje ve cvičeních v blízkosti osady Trechizbenka, Krymskoje a Orechovo-Doněckoje. Na demarkační linii ozbrojené síly Ukrajiny byly staženy ženijní jednotky, které jsou připraveny montovat na několika místech pontonové přepravy přes řeku Severskyj Doněc. Tato situace naznačuje, že nepřítel se chystá k aktivní fázi nepřátelství. 

Zpráva místních obyvatel:

V oblasti Dokučajevsk jsou slyšet výbuchy, intenzita se chvílemi zvyšuje a zase snižuje. Uvádí se, že v okrese Širokino pokračují minometné souboje a jsou slyšet salvy tankových zbraní.

31.03.2015 – Poslal dopisovatel s volacím znakem „Samur“.
Ústup ukrajinských okupantů, včetně praporu „Donbas“, z vesnice Širokino má pro domobranu DLR symbolický a psychický význam. Z čistě vojenského hlediska, tento úspěch má více taktický než strategický význam. Dělostřelecké zbraně ukrajinské armády jsou stále umístěné v blízkosti vesnic Berdjansk a Vinogradnoje, pár kilometrů na západ a jihozápad od Širokina. Z tohoto hlediska ukrajinské dělostřelectvo může střílet na pozice domobrany západně od Širokina. Útěk praporu „Donbas“ z nehostinného pobřeží Azovského moře do Kyjeva demoralizoval další trestní prapory, část ukrajinské armády a Národní gardy, které stále méně chápou smysl války, ztrát a nutnosti držet kousky nepřátelského území, za každou cenu. Je to druhým důležitým faktorem úspěchu domobrany Novorossii.

31.03.2015 – Poslal analytik Boris Rožin.

Zajímavé podrobnosti o Soledaru. Znovu potvrdili, že na jaře roku 2014 zvláštní oddíl, střežící zbrojní sklady, prodával zbraně „pravosekům“ i domobraně, a důstojníci si peníze strkali do kapsy. A jak se ukázalo, prodávali nejen staré (ve skutečnosti zejména v Soledarských skladech v Donbasu bylo spousta harampádí, kterého část bylo vidět pak na videu), ale také desítky „Kalašů“ najednou. Soledar sám, jak říkají „odborníci“, bylo těžké obsadit, tehdy (na rozdíl od Artemovska s jeho tankovou základnou), – do dolu, ve kterém bylo uloženo 1,2-1,5 milionu kusů střelných zbraní, vedl výtah, pak ‘hosty’ ve spodní části čekaly překážky, naplánované při stavbě, včetně dvou těžkých kulometů (12,7), které překonat v úzkém prostoru, by bylo velmi obtížné. Byla by možná varianta použití plynu, ale plyn tehdy nebyl. Plus důl byl zaminován jako teď. Posádce pak velel „skalní pravosek“, který nenávidí „moskaly„, takže domluvit se s ním za peníze, nebo za ideu bylo těžké.

Evropa přijala konečné rozhodnutí o nové půjčce Ukrajině
Korrespondent.biz, dnes, 17:47 zdroj

Rada Evropské unie v úterý 31.březnu schválila udělení makrofinanční pomoci Ukrajině ve výši 1,8 miliardy eur. Uvedla to v tisková služba Rady.

Porošenko: “Každé rodině po hrdinovi!”

Část ukrajinských univerzit je třeba zavřít – Porošenko
Z Korrespondent.net dnes 17:51 zdroj

Rusko prodloužilo slevu na plyn pro Ukrajinu
Korrespondent.biz, dnes, 18:47  zdroj

Demčišin řekl o ceně ruského plynu pro druhé čtvrtletí
Korrespondent.biz, dnes, 20:09  zdroj

Cena ruského plynu založená na vzorci ze smlouvy o plynu z roku 2009 se zachováním slevy pro Ukrajinu ve druhém čtvrtletí se sníží na méně než 250 dolarů za tisíc metrů krychlových. Oznámil to ministr energetiky a uhelného průmyslu Vladimír Demčišin po mimořádném zasedání vlády v úterý 31. března.

Můj komentář: Klasický příklad ruské agrese proti Ukrajině. Rusko jí dává slevu na plyn v situaci, kdy díky válce proti rusky mluvícím lidem je na pokraji bankrotu! A jako odpověď? Pokus o zdražení elektřiny pro Krym! Kdy Ukrajinci prohlédnou?

31.03.2015 – Přidali novináři.
Kyjev „poděkoval“ za slevu na plyn. Chystá se zvýšit cenu elektřiny pro Krym o 10-15%. Ukrajina diskutuje s Ruskem o zvýšení ceny elektřiny dodané na Krym o 10-15%, řekl ministr energetiky a uhelného průmyslu Ukrajiny Vladimír Demčišin v úterý v Kyjevě.
„Je to pravděpodobné. Mluvilo se o 10 až 15%. Je nějaká smlouva, ale nebyla podepsána. Navýšení je plánováno s ohledem na potřebu kompenzovat náklady Ukrajiny na výrobu, dopravu a dodávky elektřiny,“ – řekl. Jak vysvětlili na ministerstvu energetiky Ruska, mezi ruskou a ukrajinskou stranou je podepsána smlouva a Kyjev nemůže jednostranně měnit podmínky smlouvy, zvýšit ceny. „S takovým návrhem se na nás oficiálně neobrátili,“ – řekli na tiskové službě úřadu.

Jaresko předpovídala pokles ekonomiky Ukrajiny
Korrespondent.biz, Včera, 22:18 zdroj
Ministerstvo financí očekává, že ekonomika klesne o 7-10%.
Pokles hrubého domácího produktu (HDP) na Ukrajině v I. čtvrtletí 2015 v porovnání se stejným obdobím loňského roku se zpomalil na 10% ve srovnání s 14,8% ve IV čtvrtletí roku 2014. Oznámila to ministryně financí Natálie Jaresko v rozhovoru s TV „Channel 5″, v úterý večer, 31. března.
„Z hlediska poklesu doufám, že to nejhorší je za námi,“ – řekla Jaresko.

Pravý sektor je připraven se přičlenit k ministerstvu obrany
Z Korrespondent.net dnes 19:22  zdroj

31.03.2015 – Zpráva domobrany.
Síly domobrany Novorossii na Bachmutce jsou v plné bojové pohotovosti. 3 krát na nás zaútočili dnes v oblasti Želoboku a 29. kontrolního bodu. Nepřítel se pokusil obsadit 29. kontrolní bod. Přitom vedli palbu z tanku a z minometů na naše pozice v oblasti Želoboku a na 29. kontrolním bodu. Pokusy byly odraženy. Nyní pracujeme na potlačení kulometných a odstřelovačských palebných bodů nepřítele. Obecně platí, že situace je velmi napjatá. Nadále se posilujeme a připravujeme se na nejhorší. 

Poslal obyvatel Stanici Luganskoj.
Ukrajinská armáda se i nadále opevňuje v městě a v obcích v okolí. Domobrana ovládá most na obou stranách, a jejich pozice jsou již u obce. Stále probíhají přestřelky mezi ukrajinskou armádou a domobranou. Ukry často střílí z tanků a minometů, a občas ze samochodných děl.“

31.03.2015 – Zpráva Alexandra Zacharčenka.
Zvýšení tarifů komunálních služeb v DLR, se na rozdíl od Ukrajiny, v blízké budoucnosti neplánuje. Vzhledem k velkému počtu dotazů občanů, uvádím, že v souladu s rozhodnutím premiéra DLR bylo zavedeno moratorium na tarify komunálních služeb. V současné době pro všechny služby bydlení a komunální služby na území DLR platí dříve stanovené tarify na rozdíl od Ukrajiny, kde se od 1. dubna roku 2015 zvyšují tarify za elektřinu, plyn, teplo a teplou vodu pro obyvatelstvo.

Oprava ukrajinských zákopů, které před Mariupolem zaplavilo moře.

01.04.2015 – Poslal analytik Boris Rožin.
Soustředění vojáků junty je bez jakýchkoliv změn – hlavní skupiny v rámci DLR jsou mariupolská, volnovašská a gorlovská. U Mariupolu se připravují k obraně, u Volnovachy a Gorlovky naopak, plánují aktivní činnost. Pro domobranu DLR to není žádným tajemstvím. Vědí to a jsou připraveni.
Aktivita průzkumných a diverzních skupin junty je nyní velmi nízká. Průzkum se teď zabývá odhalováním skrytých míst koncentrace tanků a dělostřelectva, jako v těch oblastech, kde velitelé junty jsou chytřejší, je někdy „přehodí„. Při zmínce o OBSE se všichni zpravidla posmívají ve stylu „blahoslavení dorazili.“

01.04.2015 – Přidali novináři.

OSN zastaví distribuci potravin pro obyvatele Donbasu. Na program pomoci obyvatelům Donbasu požádalo v roce 2015 o $ 316 millionů, ale obdrželo pouze 16 procent z této částky (asi 50 milionů dolarů). O tom hovoří zpráva Úřadu OSN pro koordinaci humanitárních záležitostí. “Objem dodávky humanitární pomoci se podle očekávání výrazně sníží v několika klíčových oblastech, protože jsou finanční prostředky i nadále velmi nízké,” – píše se ve zprávě. Kvůli nedofinancování se očekává, že asi 80 tisíc lidí ztratí svou pomoc ve formě hotovosti a poukázek na potravu. V oblastech kontrolovaných domobranou bude zastaveno vydávání potravinových balíčků„.

01.04.2015 – Odhalení lži ukrajinských médií.
„Uprchlíků z Krymu bylo taaaaaaaaaak moc, že ukrajinské média musela dokonce ukrást snímek ze syrského konfliktu.“

Original zde: http://cs624027.vk.me/v624027919/2bf1b/9DVDJzIM0tk.jpg

Original: http://cs624027.vk.me/v624027919/2bf22/v_iSWPxiIEI.jpg

01.04.2015 – Přidali novináři.
Ukrajinští okupanti ostřelovali Podněstří a zranili občana Podněstří (PMR). Na státní hranici Ukrajiny s Podněstřím došlo k vojenskému incidentu, ve kterém ukrajinský okupant těžce zranil občana PMR. Podle tiskové služby Státní bezpečnosti PMR, k incidentu došlo dne 31. března u pohraniční obci Nová Andrijaševka. „Bylo zjištěno, že dva občané Podněstří se vraceli domů. Ukrajinský voják neznámé příslušnosti na ně spustil palbu ze střelné zbraně, což mělo za následek vážné zranění občana Slobodzeja Čutileu R.V.,” – řekli v podněsterských speciálních službách. Zdůraznili, že akce ukrajinského vojáka „jsou v rozporu s právními předpisy upravujícími použití zbraní ve směru na území sousedního státu“. Vyšetřovací výbor PMR bylo zahájeno trestní stíhání podle článku 110 trestního zákoníku PMR „ublížení na zdraví“. Probíhá vyšetřování incidentu.“

01.04.2015 – Zpráva Borise Rožina.
V Žugresu dnes probíhá speciální operace zpravodajských služeb DLR na odzbrojení „ne řádných“ ozbrojenců (většinou z Kavkazu), kteří nebojovali a zabývají se vydíráním místních podnikatelů. Navíc – Dětský fond OSN -UNICEF oznámil, že více než 150 dětí vybuchlo na minách v Donbasu.

01.04.2015 – Zpráva Eduarda Basurina.
Za poslední hodiny bylo registrováno 31 porušení příměří ukrajinskou stranou. Z toho, dvakrát s použitím dělostřelectva, 19 krát z minometů, sedmkrát s tanků obrněných vozidel, protiletadlových zbraní a ručních zbraní. Ostřelovány byly obce Širokino, Spartak, Žabičevo, oblast letiště v Doněcku a Gorlovka. Byli zraněni dva domobranci.

Zpráva MO DLR.
Podle poznatků naší rozvědky, 31. března velení sektoru“ M „provedlo pečlivě plánovanou provokaci, s použitím jednotek ukrajinské armády a Národní gardy. Včera v 18:00 ve směru od Mariupolu a dělostřelectvo ukrajinské armády a bojovníci praporu „Donbass“ zahájili palbu na pozice dobrovolnického praporu „Pravého sektoru“. Tímto způsobem se politické vedení Ukrajiny snaží svalit vinu na domobranu před světovým společenstvím, které představují zástupci mise OBSE.“

01.04.2015 – Zpráva poslance Nejvyšší rady DNR Olega Frolova.
V oblasti letiště Doněck, města Avdějevka a osady Písky pokračují boje. Ukrajinská armáda systematicky porušuje klid zbraní a ostřeluje pozice domobrany z dělostřelectva a minometů a ručních zbraní. Výsledkem ostřelování okupantů jsou škody v oblasti Putilovky a Červonogvardejky. Oběti mezi civilisty a domobranci nejsou. Ukrajinští vojáci používají dělostřelecké zbraně ráží 100 mm a vyšších, čímž flagrantně porušují podmínky dohod z Minsku.

01.04.2015 – Hlášení novinářů.
Domobrana LLR odzbrojila pod Krasnym Lučom oddíl kozáků. Ozbrojená jednotka byla rozmístěna v oblasti obce Petrovskoje. Prokuratura a domobrana LLR v rámci dohody z Minska odzbrojila a zabavila zbraně kozáků, kteří odmítli uznat autoritu vlády LLR a dohody z Minska. Domobrana zadržela 48 lidí, kterým zabavila šest houfnic, dva 120 mm minomety, protiletadlová děla a arzenál munice a ručních zbraní. Domobrana, společně se zástupci prokuratury rovněž zadrželi velitele jedné z jednotek Krasnogo Luča, který odmítl vstoupit do silových struktur LLR a odevzdat své zbraně. Připomeňme 30. března, premiér LLR Igor Plotnickij vydal dekret, kterým stanoví, že všechny ozbrojené skupiny, které nejsou součástí domobrany LLR a neuznávají dohodu z Minska, musí odevzdat své zbraně. 
(video z akce)

Zadržení ukrajinští diverzanti

… a jejich arsenál.

Dobrovolníci, kteří nevstoupí do formálních struktur, budou odzbrojeni – SBU
Z Korrespondent.net dnes 15:47 zdroj

Bojovníkům nabízejí vstoupit do ozbrojených sil, do Národní gardy, nebo dokonce do SBU.
Vedoucí bezpečnostní služby Ukrajiny Valentin Nalyvajčenko prohlásil, že všichni členové dobrovolnických praporů, kteří nevstoupí do struktur Národní gardy, ozbrojených sil a bezpečnostní služby, budou muset odevzdat své zbraně a opustit oblast ATO. Řekl to v rozhovoru pro časopis Den. „Část z dobrovolníků, kteří budou souhlasit s připojením do ukrajinské armády, Národní gardy nebo dokonce do SBU, přejdou do příslušné jednotky se zbraněmi, dostanou status, sociální zabezpečení, mzdu, hodnost a pokud si to budou přát, budou sloužit. Všechny ostatní formace musí odzbrojit a opustit zónu ATO, protože zločinci často používají dobré pověsti dobrovolnických praporů pro svůj vlastní prospěch,” – řekl Nalyvajčenko.
Poznamenal, že takové případy již byly, a je třeba jim zabránit.

01.04.2015 – Přidali novináři.
První místopředseda nikolajevské regionální státní správy Nikolaj Romančuk v rozhovoru s dopisovatelem místního listu informoval o možném vystoupení ukrajinských jednotek z Dzeržinska a předání obce domobraně. Ukrajinská armáda může ustoupit z Dzeržinska. Tato informace vyšla najevo, když Romančuk odpovídal na otázku o možném odvedení z Dzeržinska bojovníků speciální policejní jednotky „Nikolajev“. Oznámil, že mohou opustit město v nejbližší době.
(video)

Můj komentář: Příliš optimistické a nepravděpodobné. 

Nic k smíchu. Od 1 dubna v Ukrajině platí nové tarify za komunální služby
Z Korrespondent.net dnes 14:50 zdroj
Ukrajinské úřady daly občanům 1. dubna tvrdý dárek.
Už v tomto měsíci se budou počítat za poplatky za komunální služby nově. Zejména několikanásobně podraží ceny za vodu, topení, plyn a elektřinu.

„Ajdar“ obsadil pekárny v blízkosti Stanici Luganskoj – Moskal
Z Korrespondent.net dnes 13:03  zdroj
Gubernátor oblasti obviňuje „ajdarovce“ v obsazení a monopolizaci na trhu chleba v této oblasti.
Vedoucí Luganské regionální vojensko-civilní správy Gennadij Moskal se obrátil na generální štáb a ministerstvo obrany s žádostí, aby přijalo rozhodné kroky k odblokování s.r.o „UkrVeresk“ v obci Petrovka ve Stanično Luganském regionu, kterou obsadili příslušníci praporu „Ajdar“, píše se na oficiálních stránkách šéfa regionální správy.

Semenčenko: „Donbass“ se vrací do Širokina
Z Korrespondent.net dnes 14:02  zdroj
Dobrovolníci prapor Donbass zůstanou v Mariupolu, oznámil na Facebooku poslanec Semjon Semenčenko.
„Aby vyslyšela veřejné mínění Mariupolu, velení Národní gardy Ukrajiny ponechalo prapor zvláštního určení NGU „Donbass“ v sektoru „M“- oznámil Semenčenko.
Poznamenal, že dobrovolníci se vrací na frontu v Širokinu.

Nalivajčenko: Všechny útoky na Ukrajině řídí speciální služby Ruské federace
Z Korrespondent.net dnes 14:43  zdroj
Ukrajinské bezpečnostní služby zadržují ruské diverzanty na Ukrajině, říká šéf SBU.
Ruské tajné služby a jejich zástupci vytvořily štáby v Lugansk a Doněcku, a dohlíží na přípravu a páchání teroristických činů na území Ukrajiny – a to jak na kontrolovaných, tak nekontrolovaných ukrajinskými orgány, říká šéf bezpečnostní služby Ukrajiny Valentin Nalyvajčenko. To řekl v rozhovoru pro časopis Den.

Konala se videokonference o Donbasu
Z Korrespondent.net dnes 15:09 zdroj
V DLR řekli, že v nejbližších dnech se bude jednat o začátku práce podskupin pro provádění dohody z Minska.
Konala se videokonference Kontaktní skupiny pro mírové urovnání konfliktu v Donbasu. Oznámil to zdroj ze separatistické DAN s odkazem na zástupce DLR Denise Pušilina.
Zástupce DLR řekl, že rozhovory měly konstruktivní charakter.

Porošenko: Vyřešit situaci v Donbasu mohou pouze mírové síly
Z Korrespondent.net dnes 16:23 zdroj
Prezident jednal o problému řešení konfliktu na východě Ukrajiny s bývalými prezidenty některých zemí.
Chceme-li zastavit agresi v Donbasu, Ukrajina potřebuje pomoc mírové mise pod záštitou Organizace spojených národů, řekl prezident Petro Porošenko, uvádí tisková kancelář prezidenta.

Můj komentář: Pan Porošenko se pokouší pod hlavičkou OSN zatáhnout do přímého konfliktu na Ukrajině další západní státy. Pokouší se o něco podobného, jak byla „mírová mise OSN“ v Korei v padesátých letech.

Nalivajčenko: SBU musí být reformován po vzoru OUN UPA
Z Korrespondent.net dnes 16:06  zdroj
Vedoucí SBU považuje systém služby OUN-UPA za ideální pro reformu agentury.
Vedoucí bezpečnostní služby Ukrajiny uvádí, že spolu s reformami jiných donucovacích orgánů probíhá reforma i v tajné službě, ale domnívá se, že v rámci SBU není nutné vymýšlet nějaké nové koncepty a přijmout přístupy k práci služby bezpečnosti OUN-UPA. Šéf tajné služby to řekl časopisu Day.

SBU vedení popírá prohlídky u vedení Ministerstva vnitra
Z Korrespondent.net dnes 17:00 zdroj
V Bezpečnostní služby Ukrajiny vyvracejí informace o provedení prohlídky u vedení Ministerstva vnitra Ukrajiny. Oznámila to v Kyjevě mluvčí SBU Elena Gitljanskaja.
„Informace, o údajném provádění prohlídek na vedení ministerstva vnitra neodpovídá skutečnosti,“ – řekla mluvčí
Zároveň potvrdila, že na žádost generálního státního zastupitelství prohlídky na Ministerstvu vnitra byly skutečně provedeny.
Dříve poslanec Radikální strany Igor Mosijčuk oznámil, že SBU provádí masové prohlídky na ministerstvu vnitra, včetně v kanceláři zástupců ministra.
Později policie popřela toto prohlášení.

01.04.2015 – Přidali novináři.
Ukrajina není ochotna vrátit děti evakuované z Donbasu před ostřelováním jejich rodičům, kteří zůstávají v DLR. Ukrajinští úředníci mají spoustu výmluv pro odmítnutí. Děti neviděly své rodiče téměř tři a půl měsíce. Již v začátku ledna, kdy město Děbalcevo bylo obsazeno ukrajinskými vojáky, místní okupační úřady navrhly odvézt studenty na zimní prázdniny do sanatoria v blízkosti Dněpropetrovska. Rodiče souhlasili, neměli podezření, že by měli být odděleni na dlouhou dobu. „22. nás generál Ambroskin shromáždil a řekl, že děti nepřivezou a to je vše – děti jsme více neviděli. Psychologové tam začali pracovat s dětmi a vymývali jim mozky, že domy jsou zničené, vaši rodiče jsou bezdomovci a „separatisti„, které je třeba zabít. Dítě zavolalo a řeklo, že je převedli do internátní školy! Mámo, říká, my jsme opuštěné nebo bez příbuzných? „- je pobouřena jedna z žen. Rodičům nabídli, aby sami přijeli do Dněpropetrovské oblasti a vyzvedli si děti sami, ale na to potřebujete propustku a získat ji trvá asi dva měsíce. Navíc, obyvatelé z Debalceva se obávají, že je samotné pak prostě nepustí zpátky. „U nás v práci, když chlapci odjeli z oblasti, kde se bojovalo, odejeli do Artemovska, ale dosud se odtud nemohou vrátit“ – říká jeden z obyvatel Debalceva „

01.04.2015 – Poslal dobrovolník s volacím znakem „Syč„.
Naše jednotky jsou pod neustálým ostřelováním. Skončili jsme přípravu na obranu LLR a pak k protiútoku. Pozice pro dělostřelectvo jsou hotové, tanky a BBM na pozicích, pěchota vycvičena a připravena k boji. Některé jednotky jsou odeslány na cvičení, ale máme rezervy, které je nahrazují na liniích. Pokud jde o kozáky v Petrovském – tito „bojovníci“ ráčili bojovat jen v poslední dny zimní kampaně a celou dobu seděli v týlu. Byla to dělostřelecká jednotka, jejich odzbrojení je nezbytný krok. Je řada kozáků, kteří bojují, ale nemůžou vstoupit do armády LLR. Proto je nutné vytvořit registrované kozáky. A pak budeme mít kozácké jednotky LLR. A přesto, pokud vím, se všechny pokusy o vytvoření registrovaných kozáckých jednotek nepodařily. Jsme připraveni k boji, a čekáme. Ukři jsou také připraveni k boji. Zdržuje nás i je jenom počasí a neexistence rozkazu. Ale je to všechno jen dočasné. Není tajemstvím pro nikoho, že mnoho dobrovolníků (od září do dnešního dne), přišlo do armády, protože je v LLR jen velmi málo práce. Během děbalcevské bitvy takoví lidé často utekli a odcházeli. Nyní, abychom se vyvarovali chyb z minulosti – vojáky lépe cvičí a ideologicky školí.

Poznámka NR: pro pochopení situace – kozáci byli v Rusku svobodní lidé, nepodléhající a nesloužící nikomu, jen carovi. Tato privilegia po roce 1990 kozáci obnovili a proto je těžké je dostat pod společné jednotné velení.

04.1.2015 – Přidal novináři.
Více než polovina z ukrajinských branců je nevhodných pro službu kvůli duševní nemoci. Tyto údaje zveřejnila poslankyně z bloku Porošenka, předsedkyně Výboru pro zdravotnictví – Olga Bogomolcová, s odkazem na oficiální údaje ministerstva obrany Ukrajiny. Podle dokumentů poskytnutých v odpovědi na žádost poslankyně, z 117 044 lidí, kteří prošli vojensko-zdravotní komisí v průběhu čtvrté vlny mobilizace, za vhodné pro vojenskou službu uznali 52.962 lidí.
Mezi onemocnění, pro které potenciální vojáci nesměli vykonávat vojenské povinnosti, nesporně vedou duševní nemoci – 32%, následuje kardiovaskulární onemocnění – 31,1%, první trojku uzavírají onemocnění nervového systému – 22,7%. Následují úrazy a zranění – 10% a nemoci zažívacího ústrojí – 4,2%.
Jak poznamenává Olga Bogomolcová, tato úroveň duševních onemocnění při mobilizaci vyvolává vážné obavy a vyžaduje pečlivou prověrku a kontrolu.

A někteří ještě pochybovali, že „Euromajdan“ se na Ukrajině byl včetně následkem přítomnosti velkého počtu lidí s duševním onemocněním bez řádného lékařského ošetření. Skutečně z výše uvedených počtů vyplývá, že čtvrtá vlna mobilizace byla splněna na méně než polovinu.

01.04.2015 – Naléhavé prohlášení koordinační štábu partyzánů Charkova.
Týká se všech, kteří přišli do země Slobožanščiny a podlostí a klamem se chopili moci v našich městech! Kteří mučí a vraždí naše soudruhy, kteří zavírají ústa obyčejným lidem! Zejména jde o nacisty, „Pravý sektor“, ultras, kteří se podíleli na zabíjení aktivistů a civilistů! A osobně Avakova, Nalivajčenka, Porošenka Geraščenka, Baluty, Rajnina a jejich poskoků. Budeme pracovat tak, abyste se báli být v naší zemi, na ulicích našich měst, abyste se báli dokonce vyjít ven z domu. Nyní vám začíná země hořet pod nohama! Už v příštích 48 hodinách. Slobožanščina bude svobodná! 

Díky Erneste! 

Část MP – převážně z ukrajinských zdrojů: 


Komentář k Vlkové ukrajinské vojenské mapě.

Teroristé se aktivují po celé demarkační linii: mapa ATO.
01.04.2015, 13:34  zdroj
Informační a analytické centrum SNBO Ukrajiny vydalo aktuální mapu zóny ATO na východní Ukrajině k poledni 1. dubna.

Podle úřadů, ozbrojené provokace radikálů probíhají téměř po celé demarkační linii.Nepřítel se snaží zhatit mírový proces na Donbasu prostřednictvím ozbrojených provokací pomocí automatických zbraní, granátometů a minometů.
Ozbrojené provokace radikálů probíhají téměř po celé demarkační linii.

Podle úřadu, místy největšího napětí jsou osídlené oblasti na východ od Mariupolu, oblast doněckého letiště, předměstí Gorlovky a Stanice Luhanské.

Nejvíce násilné střety se pravidelně vyskytují v obci Širokino. 31.března tam probíhal mnoho hodinový boj. Radikálové provedli pokus o útok na rotný opěrný bod s použitím tanků a 120mm minometů, které měly být odvedeny na základě dohod v Minsku.

Také úterý, radikálové v jižní části obce Širokino opět omezili svobodu pohybu pozorovatelů mise OBSE.

Za uplynulý den drony nepřítele nebyly zaznamenány.

V důsledku teroristických útoků byli zraněni čtyři vojáci ATO.

* K této svodce SNBO přidám dva své video-postřehy:

Video z mise OBSE na místě Ukry rozstříleného civilního automobilu u Širokina:

https://www.youtube.com/watch?v=opjuQ-Jd0lg

Videpozdrav od gruzínského žoldáka ze Širokina :

https://www.youtube.com/watch?v=xqXtu9Meli0

Publikována mapa teroristických hrozeb na Ukrajině.
Infografika. 01.04.2015, 14:08 zdroj

Expertní skupina „Informační odpor“ vytvořila podrobnou mapu teroristických hrozeb Ukrajině s uvedením oblasti, kde je nejvyšší pravděpodobnost teroristických činů.

Jak napsal na své facebookové stránce zákonodárce Dmitrij Tymčuk, analytici věnovali zvláštní pozornost Charkovu.

„To je způsobeno tím, že region Charkova je ve stavu zvýšeného nebezpečí a může se stát testovacím polem pro Moskvu, kde bude vypracován model nevojenské destabilizace, která způsobí řetězovou reakci v celé východní a jižní Ukrajině,“ – říkají odborníci „IO“.

Uvádí se, že s pomocí destabilizace Charkova Ruska chce „rozbalancovat“ značnou část Ukrajiny.

Jak uvádí „Pozrovatel“, SBU v Charkově zablokovala kanál financování teroristů.

Felgenhauer řekl, proč má Rusko „Iskandery“ u Kaliningradu.
01.04.2015, 16:00  zdroj
„Iskandery“ přemísťují a úmyslně „doprovázejí“ tyto přesuny zprávami v tisku, aby zastrašili Evropany.
Takto ruský vojenský expert Pavel Felgenhauer v rozhovoru „Pozorovatele“ komentoval ruské zprávy o rozmístění raket v Kaliningradské oblasti.
(mapa)
To, co je nyní rozmístěno u Kaliningradu, „pokrývá“ celé Polsko a přilehlé okolí v Německu, České republice a na Slovensku. Dosah „Iskanderu“, je podle mého názoru 500 km a s okřídlenou střelou, v závislosti na modelu je 1000 km a více,” – říká expert.

Nicméně se domnívá, že cíle v Evropě pro ně dosud nejsou, i když nevylučuje, že se cíle mohou objevit v nadcházejících letech.

„V podstatě, „Iskandery“ nyní jen přesunují a někdy i záměrně doprovázejí toto tiskovými zprávami, v první řadě pro Evropany,“ – naznačuje Felgenhauer.

Podle jeho slov, nemá EU takové balistické rakety, považují za zbytečné je mít.

„K možnosti plnit stejné úkoly, pro které my máme „Iskandery“, oni používají letadla se systémy přesných zbraní. Oni se domnívají, že je to levnější a účinnější a mobilita leteckých úderů je větší,” – říká expert. – „Iskandery“ teď
poslaly po moři do Kaliningradské oblasti. Není to rychlý způsob, dodávky. A  letadla lze přesunout na stejnou vzdálenost za hodinu. 

Rovněž vysvětluje, proč pro tento účel ruská armáda nepoužívá letadla.

„Naše letectvo je příliš slabé a zaostalé. V každém případě ve srovnání se západním.“ – Shrnuje Pavel Felgenhauer.

* No, v ledasčems by se s tzv. expertem dalo polemizovat, jako že Iskandery jsou v Kaliningradu min. již od r. 2013, ale nejsem odborník, tak se do toho pouštět nebudu. Více o Iskanderu a jeho mobilitě můžete shlédnou např.zde :

Článek by si měli přečíst hlavně váleční štváči a „konvojhujeří“, uvědomit si, že než by ti jejich „ochránci“ stačili doběhnout do svých „Strykerů“, tak by z nich zbyla jen hromada šrotu.. Iskander-M je jen velmi težko zachytitelná raketa s nízkou dráhou letu, s technologii „Stealth“ a měnící se trajektorii letu. Její cesta do cíle je otázkou minut. No a o účinnosti leteckých úderů aliance se lze také přesvědčit denně na Blízkém východě – vlastně nelze, protože nám ČT o jejich „úspěšných“ akcích – sestřelech a pádech letadel zapomíná hlásit.
* V dalším článku se Ukři pohoršují nad nečekaným auditem v Porošenkově fabrice na čokoládu v Rusku.

Vešlo ve známost, proč zablokovali Rošen v Lipecku.
01.04.2015, 12:53  zdroj
Cukrovinková korporace Rošen v Lipecku byla zablokována v rámci daňové kontroly.
To oznámila tisková služba společnosti.
V Rošeni nazvali akce bezpečnostních sil za protiprávní.
„Rošen se domnívá, že daňový audit je součástí pohledávky předložené dříve, tento způsob je nepřijatelný a nezákonný.

Zástupci donucovacích orgánů bez jakéhokoliv předchozího upozornění vtrhli do společnosti korporace,” – píše se v prohlášení.

Jak uvádí „Pozorovatel“, pořádková policie (OMON) zablokoval továrnu v Lipecku. Podle předběžných informací, pracovníky nepouštějí ze závodu. Práce KPP u vstupu byla také pozastavena.

Skončila videokonference kontaktní skupiny pro Donbas.
01.04.2015, 16:00  zdroj
V úterý 1. dubna skončila třístranná videokonference kontaktní skupiny pro mírové urovnání situace na Donbasu.

Uvedl to v tiskové službě jeden z vůdců „DLR“ Denis Pušilin, zastupující teroristy při jednáních, oznamuje „informresurs“ ruských bojovníků „Donětská tisková agentura.“

„Videokonference kontaktní skupiny skončila,“ – oznámili u Pušilina.

Dodám, skype-rozhovory trvaly více než 3 hodiny.

Bojovníci oznámily, že band-formace „DLR“ v jednáních kromě Pušilina také zastupovala „Komisařka pro lidská práva v DLR“ Daria Morozová.
Zplnomocněnec teroristů „LLR“ v rámci jednání Vladislav Dejnego řekl v informresursu bojovníků „LLR“, že rozhodnutí pracovních podskupin kontaktní skupiny budou přijata „v průběhu příští videokonference.“

Jak uvádí „Pozorovatel“, německá kancléřka Angela Merkelová řekla, že Rusko zůstane pod sankcemi EU, dokud nezačne plnit Minské dohody.

Přídavek od El Murida :

Je suis.. (Já jsem)
30-Mar-2015 23:26  zdroj

Media informují o silných explozích, které otřásly hlavním městem Jemenu. Právě teď. Doněck přišel do Saná. Zvláštní, že liberální společnost dosud nestojí v blízkosti velvyslanectví země s nápisy „Je suis Sanaa.“ Adresa je jednoduchá:
Moskva, 2. Neopalimovský per. 6.

PS. Uvádí se, že koalice zasáhla skladiště bojových raket a vojenského střeliva na předměstí Saná.
(foto zdezdezde a zde)

Reportáž RT o událostech posledních dnů v Jemenu (ZDE).

Jemen – údery na Aden.
1-duben-2015 17:53  zdroj
Tesáky demokracie jdou stále blíže k Jemenu. Toto jsou obrázky jižní strany hlavního města země – Aden.
Letecký úder byl proveden na přístav Hadid. Přímo při útoku bylo zabito 25 lidí.

Podle UNICEF bylo během minulého týdne zabito 62 dětí a celkem k 27. březnubylo nejméně 93 lidí zabito a 364 zraněno ve městech, na která zaútočila mezinárodní koalice: města Saná, Sad, Lahij a další.

* Výsledky bombardování v obrázcích :
https://pbs.twimg.com/media/CBeCKxMWUAALYHz.jpg
https://pbs.twimg.com/media/CBeJ96yWYAAxYZE.jpg
https://pbs.twimg.com/media/CBeCKxTWoAA0FqG.jpg
https://pbs.twimg.com/media/CBeJ97ZXIAAPd-P.jpg
https://pbs.twimg.com/media/CBeCKwnWEAAVr5A.jpg
https://pbs.twimg.com/media/CBgtiAGWcAAQ5HF.jpg
https://pbs.twimg.com/media/CBgjLDgXIAA_hMb.jpg

** Proč sem opět zatahují Jemen? Protože, podobně jako na Ukrajině se „Západ“ rozhodl zde hájit své zájmy silou. Šíitští povstalci, kteří svrhli loutkovou vládu Hadiho v Sanaa, musejí byt potrestáni. Během bombardování koalicí zahynulo už docela dost civilistů (naposled 30.3. asi 40) a to probíhají jenom samostatné letecké údery. Připravuje se i pozemní operace, kde jistě budou mnohem větší oběti. A informovanost naších masmedií je prachbídná..

Díky MP! 

Mirečkova část – svodka denního hlášení OBSE: 

Stručný překlad a přehled hlavních informací Speciální Monitorovací Mise OBSE (SMM) na Ukrajině dle informací obdržených do 31. března 2015 v 18:00.

(Odkaz na původní článek – http://www.osce.org/ukraine-smm/148996)

V Doněcku misi OBSE místní vysvětlili, že oni a zhruba 200 dalších místních žijí ve sklepení od dubna 2014.

Na checkpointu ukrajinského dobrovolného batalionu byla SMM slovně urážena jedním vojákem.

Z pozorovacího stanoviště na zničeném doněckém letišti SMM slyšela mezi 10:05 a 10:18 4 vzdálené výbuchy a jeden další v 10:55, který byl téměř okamžitě následován dávkou z těžkého kulometu nebo lehkého dělostřelectva. Vše ze severozápadního směru.

Po celý den z pozice v centru Doněcku SMM tři případy bombardování, které pocházely z letiště a nebo jeho okolí, celkem 70 dopadajících a odchozích minometných, dělostřeleckých a tankových střel. Také z pozice 4 km od centra jihozápadním směrem slyšeli odchozí dělostřeleckou palbu z lokace 2km dále na jihozápad (Mireček: dle opolčeneckých map je tohle nejspíš z oblasti pod kontrolou DLR)
Z Avdiivky slyšela SMM zvuk 17 odchozích 125mm tankových střel ze Spartaku (DLR)

Z pozice 3,5km západně od Šyrokyne(DLR) SMM zaslechla 15 minometných střel dopadajících do Šyrokyne. Z lokace 4,5km Šyrokyne (tedy dle mapy někde z oblasti Lebedynske) slyšela SMM během 5 minut dopad asi 22 středních a velkorážních střel dopadajících v oblasti vesnice. Později asi za hodinu SMM zaslechla 70 odchozích 82mm a 120mm minometných střel vypálených z východního, jižního a jihovýchodního směru (Mireček: minimálně ten jižní směr je jednoznačně ukrajinské území, ty ostatní směry se bez vzdálenosti nedají určit jestli se jednalo o vládní nebo opolčenecké území). Ze stejné pozice pak SMM slyšela další bombardování včetně asi 128mm multiraketového dělostřeleckého systému. Po celý den byla slyšet palba z 12,7mm kulometů a nějaká tanková palba a sporadická střelba z ručních zbraní. Granát z automatického granátometu, který dopadl jenom 100m od patroly a dalších deset minometných střel dopadajících 300m od patroly nakonec donutili patrolu opustit oblast.

Dále SMM slyšela artilerii z Dovhe (LLR), Štjastya (ukr) Putylyne (ukr).

SMM znovunavštívila dvě DLR úložiště těžkých zbraní, v jednom vše v pořádku v druhém chyběli dvě 122mm dělostřelecké systémy. Dále zkontrolovali 3 ukrajinské a jedno LLR úložiště, zde vše v pořádku.

Těžká technika pozorována v oblasti v rozporu s dohodami z Minsku:

· Vládní území okolo Šyrokyne – 3 tanky a 3 protitankové děla

· V blízkosti Novoazovska (DLR) – tank jedoucí na východ

· V okolí Popasna (ukr) – 5 tanků a samohybná houfnice

· V okolí Orikhove (ukr) – 2 tanky a ukrajinští vojáci kopající zákopy

SMM navštívila v návaznosti na zprávy v mediích policejní okrsek v Osnova, dle policie bylo poškozeno železniční kolejiště 10km severovýchodně od města ve 3:00.

Regionální policie v Khmelnytskyi (Chmelnickij) potvrdilo, že ve vlastnictví 22-letého Ukrajince bylo nalezeny 2 protitankové granátomety, 4 granáty, 35 9mm střel u něj doma pak 336 další munice, 2 granáty a dva bajonety z kalašnikovu. Dle policie zbraně pocházejí ze zóny konfliktu na východě a daný muž měl v plánu je prodat v regionu Sumy.

Bránění svobody pohybu SMM v daném období:

Dnes mimořádně bez incidentů, jenom SMM potřebovala z nějakého důvodu zmínit, že dvě patroly SMM jely s doprovodem z DLR.

Díky Mirečku! 

Mapy: 

Ukrajinská:

Opolčenská:

Interaktivní komentovaná: nenalezena

Co poslali kosíři:

Ze Slovenska od AN přišel následující mail:
Dobrý den, posielam Vám nasledujúci link – neviem či To je 1. apríl – ale naša tajná zbraň ťažkého kalibru Dzurinda – na ničenie ekonomiky sa chystá byt poradcom Porošenka – z vlastnej skúsenosti bude radiť ako rozkrádať a nedať sa chytit  (zdroj)

Čekám, kdy na Ukrajinu vyrazí Macek, Kočárník, Pilip, Třiska, Benda, Nečas, Langer, Kalousek….

Od chacala dorazil tenhle balíček:

Pokúsil som sa dnes urobiť rozbor jedného článku. Úprimne, je 1.4. a v prvom momente som si myslel, že ide o žart, ale keďže poznám názory daného pána, tak sa obávam, že ten článok je myslený skutočne vážne. Po prečítaní rozhovoru s p. Šebejom som bol zhrozený jeho názormi. Tvári sa ako najväčší demokrat, ale jeho osočovanie názorových oponentov hraničí podľa mňa so zdravým rozumom. Obávam sa, že keby mal p. Šebej moc zavrieť všetkých ľudí opačného názoru, neváhal by. Ale nech si každý urobí záver sám:
(zdroj)

Mňa v tom článku zaujalo najmä:

Za posledných 20 rokov tu bolo množstvo konfliktov, o ktorých sa neustále polemizuje. Napríklad bombardovanie Juhoslávie či operácia v Iraku nemali mandát Bezpečnostnej rady (BR) OSN, boli tieto zásahy v poriadku?

Mandát ako mantra, zaklínadlo mandátu BR OSN je hrubý nezmysel. Formálno-právne to síce sedí, že Bezpečnostná rada môže dať mandát na to či ono, ale Bezpečnostná rada sa rozhodne spravidla podľa vôle svojich piatich stálych členov. Po celé desaťročia, od 50. rokov až po dnešok sa Bezpečnostná rada nedokázala zmysluplne uzniesť ani vtedy, keď sa mala, pretože tam boli dve krajiny, ktoré ju účinne blokovali.

Teda Sovietsky zväz, dnes Rusko, a Čína. Takže keď dnes Rusko anektuje územie cudzej krajiny, keď podniká zjavnú agresiu, ako to bolo v prípade Gruzínska, tak Bezpečnostná rada sa na ničom neuznesie, a teda akýkoľvek vojenský odpor nemá posvätenie. To je nezmysel.

Bohužiaľ, pán Šebej už akosi zabúda spomenúť USA, ktoré tiež niekoľkokrát v histórií BR OSN určite zablokovali rezolúcie, myslím, že najmä týkajúce sa ich spojenca Izraela. Ale to mu asi do jeho videnia sveta nesedí.

A ďalšia otázka a odpoveď už hovorí za všetko:

Ale bez mandátu Bezpečnostnej rady dochádza k porušeniu medzinárodného práva.

Formálne áno a na to hovorím, no a čo?

A ďalšie zaujímavé videnie sveta p. Šebeja:

Hovoríme, že medzinárodné právo porušil aj Západ aj Rusko. Ako sa má na to dívať bežný človek? Aké je to kritérium, na základe ktorého si má človek utvoriť obraz, prečo Západ mohol a Rusko už nemôže?

Aby človek rozlíšil, čo je v poriadku a čo nie je, stačí mať v sebe morálny kompas, nebyť relativista. Pozrieť si, kto je účastník konfliktu a s akým motívom. Napríklad na zásahu v Juhoslávii sa ani západné krajiny ani NATO nezúčastňovali vojensky preto, aby sa zmocnili územia. Rovnako to bolo pri prvej vojne v zálive v roku 1991 aj pri invázii do Iraku v roku 2003.

Od začiatku bolo jasné, že vojská odtiaľ odídu a nezostanú tam ako okupačná armáda. Západ neoberá o slobodu ľudí, ktorí žijú na územiach, kde sa vojenský zásah uskutočňuje. Totalitné režimy spravidla pripravia o slobodu ľudí na územiach, ktoré dobyjú.

A skutočne na záver už dám len perličku, ako p. Šebej vidí svojich názorových oponentov:

Otrocké duše zostanú otrockými dušami. Všimnite si, kto sú podporovatelia Putina a odporcovia Severoatlantickej aliancie a USA na Slovensku, v Maďarsku, Francúzsku. Zistíte, že Putinov režim podporuje a financuje neonacistické strany po celej Európe.

Putinovi prívrženci majú spoločný hodnotový vzorec a vzorec myslenia. Sú to protidemokratické zoskupenia, ľudia, ktorí nenávidia liberálnu demokraciu, slobodu tak, ako ju vníma Západ, kapitalizmus, Európsku úniu a sú stúpencami tej najzvrátenejšej interpretácie kresťanských hodnôt, ktoré s kresťanstvom nemajú nič spoločné.

Je to dlhý rozhovor a ak si chcete zvýšiť krvný tlak, odporúčam prečítať 🙂

No, když čtu toho Šebeje, tak si říkám, že Slovensko s tím vývozem Mikloše a nyní i Dzurindy zase nepochodilo tak úplně tak špatně! Budou škodit jinde, takže chacale měl bys mít pochopení pro Šebeje – on to u vás musí odhákovat i za ně! Tedy evidentně si to myslí!

Po tomhle Šebejově duševním průjmu to chce nějakou dávku zdravého rozumu. Dodal JV tímhle odkazem:
(zdroj)
White Dragon mi k sankcím a jejich dopadům, zejména na německé firmy, poslal toto:
(zdroj)
Dodávám, že včera byl, na německých webech okolo toho docela velký rozruch.

Velmi zajímavé linky poslal Histspeed. Dám je i  s doprovodným textem:
ak budete mať čas, určite sa oplatí vypočuť rozhovor o Kosove na „Slobodnom Vysielači“ zo dňa 9.10.2014 (odkaz nižšie) s pánom menom Eduard Miškuf, ktorý od roku 1994 do roku 2012 pôsobil na Balkáne a polovicu toho času tam pôsobil ako člen – Slovenského diplomatického zboru. Neskôr dostal na desať rokov kontrakt s OBSE, ako hovorí organizáciu dobre pozná z vnútra. Je to človek, ktorý vám sprostredkuje osobné skúsenosti, osobné svedectvo z Balkánu. Prečo to posielam? Možno ste ten rozhovor už počul, možno nie, ale človek ako vy ho proste musí počuť. Ak si teda nájdete čas, a chce to dosť času celé 3 hodiny, prosím vypočujte si ho. To je jedno aj keď to bude o mesiac. Ubezpečujem Vás, nie je to čas zmarený, to rozhodne nie. Nedozviete sa možno nič nové, ale „osobnú spoveď človeka“ ktorý bol účastníkom udalostí v tom období a ktorý má svoj názor formovaný na základe skutočností, ktoré tam zažil, to stojí za ten čas. Mňa ten rozhovor (samozrejme nie len on) dosť ovplyvnil, patrím k tej mladšej generácii:
(Odkaz na archív a rozhovor zde.)
Ak by odkaz nefungoval tak je potrebné ísť cez hlavnú stránku do archívu a hľadať podľa dátumu 9.10.2014 v sekcii „Informačná vojna / Kosovo“.: http://www.slobodnyvysielac.sk/
No a prečo ma napadol ten rozhovor s Eduardom Miškufom? Je to hlavne z dôvodu, že v súvislosti s Ukrajinou sa opäť objavuje meno Soros. Soros tak ako sa dozviete z toho rozhovoru na „Slobodnom vysielači“ sa objavil aj v Kosove, kde investoval. Teraz je tu článok v ktorom tvrdí, že tak chce urobiť aj na Ukrajine, kde by podľa Reuters mal investovať 1 miliardu USD

Maneca + 3 další kosíři mne informovali, že ono Putinovo video o Krymu už existuje i ve verzi s českými titulky. Je zde.

A Maneca přidává ještě dva hodně dobré linky z Parlamentních listů, které by neměly ujít vaší pozornosti:
1) rozhovor s vojenským analytikem Jaroslavem Štefcem:
Nějaký konvoj? Jsou zde mnohem vážnější věci. Hrozí islámský převrat v Evropě, říká analytik Štefec a popisuje, co u nás dělají USA s jadernými zbraněmi
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Nejaky-konvoj-Jsou-zde-mnohem-vaznejsi-veci-Hrozi-islamsky-prevrat-v-Evrope-rika-analytik-Stefec-a-popisuje-co-u-nas-delaji-USA-s-jadernymi-zbranemi-368623

2) a možná ještě skvělejší rozhovor s Petrem Markvartem:
Moralisté a Havlovi pohrobci. Čekejte bod zlomu v politice USA ve stylu 11. září. A postavte si jaderný kryt, říká znalec arabského světa
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Moraliste-a-Havlovi-pohrobci-Cekejte-bod-zlomu-v-politice-USA-ve-stylu-11-zari-A-postavte-si-jaderny-kryt-rika-znalec-arabskeho-sveta-368558
Tenhle rozhovor je fakt zásadní, vysvětluje perfektně různé politické pohyby a zájmy.
A nakonec mail od hanse:
ve svodce by nemělo chybět http://nbnews.com.ua/ru/news/146695/ dokládající, že kyjevský parlament se může rovnou ohradit a prohlásit za blázinec.

Překlad prvního odstavce a shrnutí zbytku:

Mezinárodní výbor Červeného kříže by měl provést analýzu DNA ruského prezidenta Vladimíra Putina, aby prověřil, zda hlava státu nebyla vyměnena. To v pondělí 30. března ve vysílání televize ISTV prohlásil místopředseda ukrajinského parlamentu Andrej Parubij.

Dále se citují vyjádření Parubije o údajném Putinově zmizení (kdy se Putin místo vystupování v televizi věnoval vládnutí), údajného vyjádření Putinovy ženy, že ho (Putina) zastřelili apod.