Z diskuse na Nové republice: jaký stát, taková “demokracie” – policie monitoruje a tedy zastrašuje občany pro vyjádření odlišného názoru

Petr Seidel
7. 4. 2015      z Protiproud
… „Dobrý den pane Hájku,
rád bych se s Vámi podělil s mým zážitkem z nedělního odpoledne, kdy naší republikou projížděla americká armáda. Jelikož s americkou zahraniční politikou nesouhlasím, postavil jsem se za svodidla k hlavní silnici vedoucí okolo Hradce Králové s cedulí s nápisem „USA = AGRESOR“ jako vyjádření mého nesouhlasu s americkou zahraniční politikou, kde tento stát rozpoutává pod marketingovým sloganem „šíření demokracie“ války po celém světě (viz Kosovo, Irák, Afghánistán, Libye, Sýrie atd.) a nyní totálně vyhrocuje celou situaci mezi Evropou a Ruskem skrze situaci na Ukrajině, na které mají nemalý podíl.


Asi po jedné hodině, kdy jsem stál u silnice s touto cedulí, u mě zastavila dvě auta. Jedna civilní Fabie a za ní policejní vůz. Pán z civilní Fabie mě požádal o můj občanský průkaz. Na otázku, zda jsem se dopustil nějakého přestupku, mi odpověděl že ne, ukázal mi svou legitimaci, načež nadále požadoval moji, takže jsem byl nucen mu dát svůj občanský průkaz, který si následně ofotil. Na další mou otázku, jestli takto prověřují každého občana, který nějak veřejně vyjadřuje svůj názor rozdílný od oficiální politiky, mi bylo řečeno, že ano. Na závěr mě ještě policisté přiměli, abych se nechal vyfotit s mojí protestní cedulí a občanským průkazem. Před jejich odjezdem na můj dotaz, zda tam mohu dále zůstat, mi řekli, že ano.

Samotní američtí vojáci, kteří poté kolem projížděli mi povětšinou zamávali a usmáli se, jeden dokonce ukázal i palec nahoru. Nevím, zda si jsou tak jistí, nebo si to myslí, anebo jim bylo sympatické, že někdo také dokáže bez emocí projevit svůj názor. Vůči těm vojákům žádnou nenávist nechovám. Dělají svou práci a asi se moc nezajímají o skutečný stav. I když do americké armády asi žádní pacifisté nechodí. Jediný boj, který uznávám, je boj na vlastním území, při napadení vlasti cizím nepřítelem. Tvrdit ale například jako jeden český voják v besedě u paní Jílkové, že v Afghánistánu hájil české zájmy a že je na to hrdý – dost mě překvapilo, že se ho nikdo nezeptal, jaké české zájmy hájil v zemi vzdálené tisíce kilometrů od domova, ze které nám žádné reálné nebezpečí nehrozilo a nehrozí –, je absurdní.

Připadal jsem si jako zločinec, který je focen do policejní databáze při příjmu do vězení a připomnělo mi to doby hluboké totality, kterou jsem zažil a kdy byli rovněž mapováni a následně pronásledováni lidé, kteří dali veřejně najevo svůj názor. 

Tímto aktem naší policie, ať už pod taktovkou naší či z USA, jsem se definitivně ujistil, že v naší zemi již žádná demokracie není – pouze slovně, pokud je tvořena databáze lidí s názory odlišnými od oficiální propagandy. Byla nastolena nová totalita pod taktovkou USA a její poslušnou odnoží – EU. Naši poslušní vládní činitelé dělají vše pro to (navíc tento přejezd byl zřejmě nezákonným, protože se jednalo o přejezd pouze americké armády, nikoli NATO a tudíž měl být schválený parlamentem), aby přispěli k rozdmýchávání válečného konfliktu mezi Evropu a Ruskem.

Ale zřejmě jim a ani těm policajtům, kteří zaznamenávají lidi s odlišným názorem nedochází, že pokud se jim uvedený konflikt skutečně podaří rozdmýchat, může tento být jaderný a tudíž včetně nás smete i je všechny a jejich děti. Co je kapitola sama pro sebe, je většina novinářů z mainstreamu, jejichž vina je dle mého názoru v dané situaci největší, protože svým neobjektivním, propagandistickým a lživým zpravodajstvím ovlivňují mínění většiny národa, která bohužel z jiných informačních zdrojů nečerpá.“

Ing. Petr Seidel …