Generál Pavel se zapojil do hrozeb Rusku jaderným úderem

Jiří Kouda
28. 5. 2015    První zprávy

Oficiální zástupce NATO český generál Petr Pavel se pěkně uvedl, když prohlásil, že alianční blok použije jaderné zbraně proti Rusku. Samozřejmě se snažil zmírnit tuto hrozbu typickými výmluvami o tom, že jaderný útok by byl pouze „taktický” a pouze tehdy, když dojde k „nepřátelské agresi”.

Rusko je agresor, lze tedy čekat jeho okupaci a tudíž Aliance na obranu spustí “taktický”, omezený a tudíž “humanistický” jaderný útok. Že se tak může spustit celosvětový nukleární holocaust už moc nedomýšlejí.

Mimochodem tyto vývody už dávno udělal tým mezinárodních vojenských expertů „stínové CIA“ – Stratfor. Militaristický jazyk NATO ovšem naráží – právě v souvislosti s Ukrajinou – na své meze, kdy musel generál Breedlowe vyvracet tvrzení tajemníka národní bezpečnostní rady Turčynova, že Rusko rozmístilo jaderné zbraně na Krymu. Na druhé straně NATO permanentně „varuje“ Rusko, aby je tam neumísťovalo.

Právě ostrá válečnická rétorika NATO povzbuzuje – a jak se ukazuje i český generál Pavel není výjimkou – extrémní postoje ukrajinské politické špičky k úvahám o sestrojení jaderné „špinavé bomby“. Nejdříve hovoří, (a je jedno zda Ukrajinci nebo činitelé NATO – to už nelze rozeznat), že Rusko zaútočí na Ukrajinu v době květnových oslav, následně před měsícem, že k útoku dojde do 60 dnů, a v posled korunováno výrokem radikála Ljaška, že že na prvním místě má Rusko v úmyslu zaútočit na Polsko, Gruzii, Moldavsko, pobaltské státy a Německo, a v tomto ohledu si je jistý na “200%”.

Největší hrozbou je to stálý mustr, který produkuje NATO a řada evropských a amerických politiků: Rusko je agresor, lze tedy čekat jeho okupaci a tudíž Aliance na obranu spustí “taktický”, omezený a tudíž “humanistický” jaderný útok. že se tak může spustit celosvětový nukleární holocaust už moc nedomýšlejí. Tedy až na výjimky, viz: National Interest: Amerika přežije jadernou válku, Rusko ne!

Na druhou stranu podle vedoucích diplomatů, novinářů a politiků na světě, Rusko nemá v úmyslu a nebude útočit na Ukrajinu nebo okupovat pobaltské země.

Na prohlášení generála Pavla je také zajímavé, že se tak distancoval od nedávných slov Washingtonu, že Spojené státy nejsou připraveny „bojovat za Ukrajinu” v jakékoliv situaci, poukazuje například ruský portál tvzvezda.ru