Ljaško: Moskva se chystá obsadit Pobaltí a Německo

27. 5. 2015       zdroj a záznam vystoupení
Skandálně proslulý ukrajinský politik prohlásil, že nejprve se Rusko chystá udeřit na Polsko, Gruzii, Moldávii, pobaltské státy a Německo, tímto si je Ljaško jistý na “200%.”


Vůdce ukrajinské radikální strany Oleg Ljaško je přesvědčen o tom, že v ruském generálním štábu jsou již připraveny plány na obsazení řady zemí ve východní a severní Evropě. Řekl to ve vysílání kanálu “112 Ukrajina”.
“…Pokud se nám nepodaří Putina zastavit na Ukrajině, bude pokračovat dál do Polska, Německa, Gruzie, Moldávie, pobaltských států – to bude první směr úderu. Jsem přesvědčen, že v ruském GŠ jsou již dlouho připraveny plány na obsazení těchto zemí. Jsem o tom přesvědčen na 200%,” prohlásil ukrajinský politik.

Ljaško dodal: “Dnes otevřeně mluví, je to pokračováním “hitlerovské” politiky, otevřeně mluví o svých plánech, že nepotřebují víza, půjdou s tanky…celý svět by měl pochopit, že má co do činění s novým Hitlerem 21. století, s Putinem, který dělá naprosto všechno to, co dělal Hitler v minulém století. A úkolem dneška není vyjednávat s tímto novým Hitlerem-Putinem, ale udělat vše pro to, aby byl zastaven,” shrnul Ljaško.

Politik ale neřekl, kde získal informace o těchto plánech ruské strany.

Pro Novou republiku přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová