Noční vlci 3. 5. 2015 – Mnichovská zrada?

3. 5. 2015, zdroj: nightwolves, poslední dvě zprávy na stránkách Nočních vlků

V Mnichově zadržela kolonu Nočních vlků policie se psy (19:40)

Kolonu, která směřovala do Mnichova, prohledává policie se psy.
“Z dálnice nás odklonili do “kapsy” a obklopilo nás více než 20 policistů se psy. Zatím kontrolují doklady!” Tato zpráva přišla z kolony, která směřovala do Mnichova…
“Následovalo vyšetření pod záminkou hrozby terorismu.” V koloně jelo jedno auto jako doprovod, ve kterém byly dvě děti a tři dospělí. Také jela jedna motorka a na ní rakouský občan. Vzadu dva vozy s ruskými diplomaty. Policie tuto kolonu vedla dlouho před vstupem do Mnichova. Ale jak se přiblížilo město, začali provádět manévry na silnici. Nejprve jedno auto oddělilo jezdce od doprovodných vozidel. Tak od nich oddělili diplomaty. Celá kolona – čtyři vozidla. Motocykly ihned obklíčili. Dokumenty vzali všem, dokonce i diplomatům. Policie nic nevysvětluje, říkají, že čekají na instrukce z Berlína. Nedaleko jsou novináři, ale těm nedovolí přiblížit se ke kordonu. Zadrženým nedovolí fotografovat ani mobilním telefonem. Novináři se snaží fotit z dálky. V tuto chvíli všichni sedí v autech, čekají volání z Berlína.

Mnichov. Zadržení. V tuto chvíli (21:50)
Mezi zablokovanými auty na příjezdu do Mnichova je ruský konzul Dmitrij Zacharov. Policie s někým neustále mluví po telefonu. Koordinují svou činnost. Nyní se situace mírně uvolnila. Povolili vystoupit z auta. Účastníci motocyklové akce komunikují s policií, ale ta jim nic nevysvětluje. Vedení tiskové služby Nočních vlků se spojilo s prvním tajemníkem ruského velvyslanectví v Berlíně. Berlínské velvyslanectví projednává současnou situaci s Dmitrijem Zacharovem.
překlad: Ď