Plánují Spojené státy proti Rusku operaci Barbarossa 2.0?

Plánují Spojené státy proti Rusku operaci Barbarossa 2.0?9.červen 2015  zdroj
Svojí „lživou” rétorikou a nekonečnými vojenskými cvičeními v  blízkosti ruských hranic se USA snaží vtáhnout Moskvu do vojenského konfliktu, píše kanadský server Global Research. 

Přičemž by si měl Washington vzpomenout, jak skončily předchozí pokusy dobýt Rusko, píše Stephen Lendman.

22.června 1941 začal Hitler provádět „Operaci Barbarossa” proti Sovětskému svazu, která byla pravděpodobně největší invazí tohoto druhu se čtyřmi miliony vojáků, připomněl Lendman. Aspirace führera vyhrát nad SSSR a  zotročit jeho obyvatelé třeskutě selhala. Stejně jako Napoleonových plány o 130 let dříve. „Že by Washington plánoval opakovat jejich chyby opakovat své chyby?” klade řečnickou Landman článku na stránkách Global Research.

Protiruské nepřátelství se stává děsivě zřejmé, poznamenal autor. Podle něj jsou vojenská cvičení NATO a Spojených států „na prahu“ Ruska provokací. Přičemž se opakují s děsivou pravidelností. Jeden z posledních takových manévrů je Baltops-15, kterých se kromě 14 členských zemí NATO  účastní Finsko, Gruzie a Švédsko.

Provokativní vojenská cvičení, vedená Spojenými státy v blízkosti ruských hranic znamená připravovat se na válku, míní Lendman. „A nezodpovědná kritika Ruska je obvyklý šum a „velká lež.”

Za takové lži platí mluvčí ministerstva zahraničí Marii Harfovou. „Rusko je přímo zodpovědné za to, co se děje na Ukrajině,” tvrdí i přes nedostatek jakýchkoli důkazů. Harfová, připomíná Lendman, také opakovaně obvinila milice Donbasu z denních válečných zločinů Kyjeva, které ale jsou „do nebe volající agresí s plnou podporou Spojených států“.

Podle něj Rusko vystupuje jako mírotvůrce na evropském kontinentu. Zatímco Amerika a její agenti v Kyjevě chtějí válku. V nedávném rozhovoru Vladimir Putin reagoval na nepodložené útoky Západu ohledně „ruské agrese“. „Myslím, že jen nemocní lidé si myslí, a tento sen si nedovedu představit, že Rusko náhle zaútočí NATO,” řekl.

Výdaje z Aliance na obranu jsou desetkrát vyšší než ruský rozpočet. Washington i nadále nainstaluje tzv systému protiraketové obrany, ignoruje ruské varování a  podkopává mezinárodní bezpečnost. Ukrajina zůstává nebezpečným bodem na planetě.

Washington chce svrhnout Putina a změnit režim v  Rusku. Chce, aby prozápadní loutka nahradila suverénní stát. „To znamená, že americká vláda bezohledně vytváří podmínky pro Třetí světovou,“ dospěl k závěru Stephen Lendman.

(kou, prvnizpravy.cz, globalresearch.ca, foto: arch.)