Politická cenzura: YouTube zrušil kanál Gazmanova za vlastenecký klip

24. 6. 2015   zdrojvideo na Rutube
Správě video hostingu se nelíbí vlastenecká píseň Gazmanova o Rusku. Oficiální kanál ruského zpěváka Olega Gazmanova na YouTube byl zcela zablokován poté, co byl na něm umístěn klip “Vpřed, Rusko!”. Gazmanov to sám oznámil 23.června na své internetové stránce.


Nejprve byla píseň odstraněna, o týden později byl zablokován celý kanál. Gazmanov se obrátil na správu YouTube pro vysvětlení. Nejprve mu bylo sděleno, že to jsou dočasné technické problémy, a pak bylo oznámeno, že zpěvákův kanál nebude obnoven.

V okamžiku zablokování zaznamenal vlastenecký klip Gazmanova “Vpřed, Rusko!” 1,5 milionu shlédnutí. Na kanálu bylo vystaveno mnoho jeho projevů a rozhovorů, výběr klipů a lekce o zdravém životním stylu.

Gazmanov se domnívá, že uzavření jeho kanálu na YouTube je pokračováním informační války, rozpoutané proti Rusku.

“Je zřejmé přání překazit sjednocení vlasteneckých sil v zemi. Chtěl bych upozornit vedení země na problém vnějších vlivů na informační pole Ruska. Potřebujeme takový kanál, jako je YouTube, který obsahuje množství obscénních materiálů, a který kromě toho bere na sebe funkci cenzora a řídí náš hudební obsah”? řekl Gazmanov. Jeho klip “Vpřed, Rusko!” je k dispozici na Rutube (pozn. překladatelky: http://rutube.ru/video/5cfa25a3feb82727f8daff258dfbd27f/).