Steven Landman (The Centre for Research on Globalization – CRG): Washington má v úmyslu svrhnout Putina a dosadit k moci loutky

9. 6. 2015   zdrojpůvodní zdroj
Vojenská cvičení NATO a USA na hranicích Ruska a “lživá” rétorika Washingtonu jsou zaměřeny na zatahování Moskvy do vojenského konfliktu, domnívá se zpravodaj. Protiruská orientace politiky v USA a jeho úsilí o “svržení Putina a postavení do čela Ruska loutkové vlády” vytváří podmínky pro třetí světovou válku, domnívá se zpravodaj kanadské nezávislé výzkumné organizace The Centre for Research on Globalization (CRG, Centrum pro výzkum globalizace), Steven Landman.


Podle něj USA opakují chyby Napoleona a Hitlera, když se snaží nad Ruskem zvítězit. Vojenská cvičení NATO a USA u hranic Ruska a “lživá” rétorika Washingtonu jsou zaměřeny na zatahování Moskvy do vojenského konfliktu. Je však třeba americké vládě připomenout, čím skončily předchozí pokusy ovládnout Rusko a jeho lid.

Autor připomněl poslední manévry NATO Baltops-15, jichž se kromě 14 členských zemí NATO účastní Finsko, Gruzie a Švédsko.Tyto provokace u ruských hranic znamenají “přípravu na válku”, píše Landman. Stejnou přípravou je i “nezodpovědná kritika směrem k Rusku.”

V době, kdy je Rusko v ukrajinské krizi “prvním mírotvůrcem evropského kontinentu,” mluvčí amerického ministerstva zahraničí Marie Harf obvinila Rusko a “separatisty” z každodenních válečných zločinů. Je třeba poznamenat, že tyto zločiny páchá Kyjev, a jeho činy jsou “otevřenou agresí, rozdmýchávanou s plnou podporou USA.”

Washington chce svrhnout Putina a dosadit v Rusku prozápadní loutkový režim, shrnuje Steven Landman.To vytváří podmínky pro novou válku – třetí světovou.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová