Bude Kalousek zastřelen během svých odpudivých projevů ve Sněmovně?

Jiří Vyvadil

13.7.2015   Svobodné noviny
Jistě není v České republice většího politického gaunera, hochštaplera a podvodníka než je Miroslav Kalousek. Kdykoliv promluví, lituji, že před čtvrt stoletím jsem tak silně podporoval zastupitelskou demokracii.


Jestliže smyslem toho, co zde nastalo za čtvrt století je fakt, že si tato postava mohla pohrávat po 7 let s národem, zadupat jakýkoliv rozvoj ekonomický, sociální čili pokračovat v cestě přiblížení se životní úrovni Západní Evropy a jestliže tato postava, ožralá jak prase, si ve Sněmovně dovolí přeměnit schůzi Poslanecké sněmovny nad projednáním zákona o elektronické evidenci příjmů, čili něčeho, co v každé normální evropské zemi už po desetiletí funguje, v tyátr, pak se jednoznačně hlásím k tomu, abychom tuto tzv. demokracii zrušili jako chybný model a přijali čínský model autoritivního kapitalismu řízeného komunistickou stranou, kdy životní úroveň jejich lidí za stejné údobí vzrostla mnohonásobně rychleji a Čína zdá se vytvořila zcela unikátní model smyslupné organizace společnosti.

Ne nežertuji. V Číně by lidé typu Kalouska, kteří po 7 let rozvraceli ekonomiku země už dávno byli veřejně popraveni. V Číně totiž pouhý pokles růstu o 1-2 procenta na pro nás nemyslitelných 7-8% je prakticky vlastizradou.

Ano, i naše země se uměla po sedmi těžkých letech škrtů a deprese zbavit Kalousků, přeneseně Fialů a přece jenom odstartoval proces naděje až tak dalece, že sice nedosahujeme Čínu a někdo by už měl konečně vysvětlit, proč to tak neumíme, ale vzdor hysteriím ohledně možného útoku Ruska, či totálního převálcování země uprchlíky a podobně, alespoň na chvíli je na čele evropského peletonu.

Problém zní ovšem jinak. I díky hochštaplerovi Kalouskovi jsme ztratili neskutečně mnoho času. V roce 1989 snad všichni politici opakovali, že do 10 let dosáhneme životní úrovně Rakouska či Německa. I díky Kalouskovi jsme stále jen žebráci ve vztahu k Západu.

Po čtvrt století jsme na ubohých 80 % průměru Evropské unie.

Mnoho našich spoluobčanů i díky pravicovým vládám od Klause, Topolánka, Nečase – Kalouska má oprávněně pocit, že je to osobně pro ně ztracená polovina života.

Ano, je to ztracené čtvrt století, díky Kalouskům a dalším.

Ten nadpis jistě je jemně přehnaný. Ale jen jemně, pane Kalousku.

Naše země musí odstartovat a chovat se normálně.

Pane Kalousku, na rovinu,toto je vždy i uprostřed emocí jedna z politicky nejklidnějších zemí.
Ale naprosto klidně konstatuji, že kdyby se Vám něco stalo, 70 % národa by to – a logicky a ze svého úhlu spravedlivě, jednoznačně schválila.Začněte přemýšlet, začněte se léčit z 5.stupně alkoholismu, a pokud už jste v tom stavu, že se změnit nemůžete, po svém způsobu se modlete.Snad každý vidí, že rozpoutáváte bouře a dobře to dopadnout nemůže.

 Jiří Vyvadil