Začal výprodej řeckých ostrovů lidem ze seznamu Forbes

22.7.15 Zvědavec

Řecko: Začal výprodej řeckých ostrovů lidem ze seznamu Forbes. Warren Buffett s Italem Alessandro. Proto kupují ostrov napůl, Johny Depp již koupil.
A vo to přece v té řecké krizi jde. Prachy z tzv. “pomoci” jdou rovnou na účty věřitelů, ponejvíc německým bankám. Řekové nevidí ani vindru. Po několika letech zůstanou bez ostrovů, bez ložisek surovin, bez lukrativních zatím ještě státních podniků atd. – a bez možnosti platit úroky z půjček, které tzv. “pomocí” se nesníží. Čili ve finále bankrot takjaktak, ale kompletně jako žebráci v cizí zemi.

Češi by se neměli posmívat Řekům. Už dnes za vrchol úspěchu se považuje, když český dluh neroste, o splácení ani pomyšlení, aspoň na úroky ještě máme. Neroste ale ten zahraniční dluh. Skrytý dluh na zanedbaných opravách, důchodech, zdravotnictví atd. samozřejmě roste.

Dnes už je vidět jednoduchá zákonitost: “silné jádro” EU šíří kolem sebe hospodařský propad a bídu. Podívejte se na skutečnou, nikoliv “politicky korektní” situaci ve všech okolní zemích – od Bulharska přes Polsko – Pobaltí. Když Bulharsko dováží holandská rajčata – co lze čekat? V upřednostňovaném za sovětských časů Pobaltí zůstala z průmyslu jen výroba šprotů jako “hi-tech”, jinak sotva přeživající zemědělství a půlka obyvatelstva v emigraci. Česko za poslední 25 let přišlo prakticky o veškerý vlastní průmysl, i stoleté značky zanikly nebo jsou v rukou cizinců.

Jednotná měna € navíc znemožňuje národním vladám vlastní monetární politiku, a tak srab a bída proniká pomalu i tam kde by to nikdo nečekal – začinají zatím nenápadné problémy ve Francii atd.

Zdroj: http://www.pravda.ru/news/world/19-07-2015/1267677-grecia-0/