ASR: Politickou elitu Západu tvoří lháři a váleční zločinci!

ASR: Politickou elitu Západu tvoří lháři a váleční zločinci!31. 8. 2015   První zprávy
 
Rusko by nemělo věřit západním politikům, lhářům a válečným zločincům, píše Alles Schall und Rauch. Když v roce 1990 slíbili slíbili, že se NATO nebude rozšiřovat na východ, ukázalo se, že je to lež.


Od té doby hlavním cílem všech iniciativ Aliance je, aby se Rusko ocitlo v absolutním obklíčení. Poslední cílem byla Ukrajina, kde Spojené státy nainstalovaly svou loutkovou vládu a zničily ekonomiku.

Americkým politikům se nedá věřit, zdůrazňuje Alles Schall und Rauch. V tomto ohledu dobrým příkladem je zrušený slib Washingtonu nerozšiřovat NATO na východ. V roce 1990 se sovětské vedení v čele s Michailem Gorbačovem dohodlo na sjednocení Německa pouze pod podmínkou, že po rozpuštění Varšavské smlouvy se západní Aliance nebude snažit „naplnit zbývající vakuum”, vysvětluje autor.

Na setkání s Gorbačovem a ministrem zahraničí Eduardem Ševardnadze v roce 1990 řekl bývalý americký ministr zahraničí James Baker, že „sféra NATO nepostoupí ani o jeden palec na východ, pokud dá Sovětský svaz souhlas s členstvím sjednoceného Německa v NATO”.

Bývalý německý ministr zahraničí Hans-Dietrich Genscher zase 31.ledna 1990 ujišťoval, že „bez ohledu na to, jaký bude  osud Varšavské smlouvy, rozšíření území NATO na východ k hranicím Sovětského svazu nebude“.

„Co se vlastně stalo?” ptá se autor. Všechny země bývalého východního bloku a sovětských republik v Pobaltí vstoupily do NATO. Kromě toho Aliance chce Ukrajinu a Gruzii. Podle autora se jedná o „čistou provokaci”.

Rozšíření NATO na východ, nasazení raket v Polsku, modernizace jaderných zbraní v  Německu, a nyní intenzivní růst zbrojení ve východní Evropě – to vše naznačuje, že hlavním úkolem Aliance je zcela obklíčit Rusko.

Slib byl zrušen, říká autor. Oznámil to sám Gorbačov. Bývalý německý kancléř Helmut Kohl a James Baker ho v Moskvě 9. února 1990 ujišťovali, že „NATO se neposune ani centimetr na východ,” řekl bývalý prezident SSSR v  rozhovoru pro Bild. „Američané nesplnili tyto sliby a Němcům to bylo jedno,” dodal.
   
Manfred Werner, bývalý generální tajemník NATO řekl 19. května 1990: „To, že nebudeme rozmísťovat jednotky NATO mimo Německo, poskytuje Sovětskému svazu spolehlivé bezpečnostní záruky.”

Rusové nezapomněli, že slib byl pošlapán, pokračuje Alles Schall und Rauch. A  nezapomněli, co se stalo v Jugoslávii, Iráku, Libyi a Sýrii. Libye byla posledním varovným zvonem pro Moskvu, míní autor článku. Americký prezident Obama předstíral, že provádí „humanitární misi” na záchranu obyvatel před „občanskou válkou”, ačkoli jeho skutečným cílem byla vražda libyjského vůdce Muammara Kaddáfího. V důsledku bombardování NATO se země proměnila v hromadu trosek a uvrhla se do teroru.

V Sýrii je to stejné, pokračuje publikace. Řadu let se USA a její partneři se snaží svrhnout syrského prezidenta Bašára Asada, podporou, školením a  dodávkami zbraní radikálním islamistům. Západ se snaží svrhnout legitimní vládu pomocí placených žoldáků.

Platbou za zničení těchto států, jejichž jedinou chybou bylo, že odmítli uposlechnout diktát Washingtonu, se stala obrovská vlna uprchlíků do Evropy. Zde politici a média mlčí o roli Západu v této krizi. Dělají, aby masová migrace vypadala jako přirozený jev, a nemluví o skutečné příčině toho, co se děje.

Na Ukrajině byla rovněž svržena demokraticky zvolená vláda a instalován pro Spojené státy vyhovující loutkový režim. Jen se pro převrat využili místo radikálních islamistů nacisti. Nyní je Ukrajina bídná, narušená země se zcela zničenou ekonomikou. Navíc zločineckému režimu v Kyjevě nařídili vést válku proti vlastní populaci na východě Ukrajiny. Rusko už přijalo asi 2.000.000 uprchlíků z regionů, kde se boje odehrávají, ale tom západní média sotva hlásí.

Být na na místě Putina, nevěřil bych ničemu, co říká Washington a jeho evropští vazalové,“ píše  autor v závěru svého článku. „Nedávné události ukázaly, že politickou kastu na Západě tvoří především mazaní podvodníci, lháři a váleční zločinci.”

(kou, prvnizpravy.cz, alles-schallunfrauch, foto: arch.)
Souvisejíící:


Poznámka redakce:
Ve světle uvedených fakt jsou články různých českých ´ukrajinistů´ – viz například poslední článek paní Víchové v sobotních Lidových novinách – jen prvoplánově hloupé propagandistické pokusy o zblbnutí čtenářů.