Je Ukrajina nezdařilý pokus o ‚zlomení Ruska‘? Kissinger US varuje: „Zastavte za každou cenu podporu Kyjeva.“

Mac Slavo
25. 8. 2015 NWOO
Zvládnutí Ukrajinského konfliktu a druhořadý pokus o znepřátelení Vladimira Putina s jeho vykreslením jako agresora, ztroskotal, jestli tedy přijmeme jako směrodatný názor jednoho z nejstarších amerických diplomatů. Henry Kissinger, teď 92 letý, zůstává jedním z nejzavilejších insiderů té temné komory, co se pořád hrne do hry o dominanci v Novém světovém řádu.

Během Nixonovy administrativy byl ministrem zahraničí Henry Kissinger, který „otevřel“ pro americkou diplomacii komunistickou Čínu.

S eskalujícím se napětím mezi US a Ruskem strhal Kissinger americké zvládání ukrajinské situace s „podporou Kyjeva za každou cenu“ a v podstatě se znepřátelováním Putina, aniž by byl brán zřetel na „dlouhodobý řád“ a místo něj s nezodpovědnými snahami o krátkodobé zájmy.

Nenechte se mýlit, Kissinger je vrcholný vyslanec takových stínových globalistických organizací jako Bilderberg, a je advokátem reálpolitiky – pro dlouhodobé hry. Dlouhodobý světový řád je součástí jeho kalkulací. Teď nakonec Kissinger navrhuje, aby Ukrajina zůstala nárazníkovým polem mezi US zájmy v Evropě (přes NATO) a tradiční ruskou sférou vlivu.

RT referovala o jeho dlouhých prohlášeních a jejich významu pro břídilské snahy na Ukrajině:

Bývalý americký ministr zahraničí Henry Kissinger zaútočil na americkou a evropskou politiku Ukrajiny, když řekl, že ignoruje ruské vztahy s jeho sousedy, a volal v této záležitosti po spolupráci mezi Bílým domem a Kremlem.

„Cílem (US činitelů) se stalo zlomit Rusko, když by dlouhodobě účelným mělo být integrovat ho,“ řekl tento 92 letý veterán v dlouhém interview s The National Interest…

(…)

„Vztahy mezi Ukrajinou a Ruskem budou mít vždy v ruské mysli speciální charakter.  Ty nikdy nepůjde omezit na vztahy mezi dvěma tradičně suverénními státy, ne z ruského hlediska, a možná ani z ukrajinského. Takže na to, co se děje na Ukrajině, nelze uplatnit jednoduché vzorce, které fungovaly v Západní Evropě.“

To znamená, že američtí vůdci za Obamova režimu byli nešikové a zacházeli s Ruskem příliš jednoduše. Vyjednávání mají tři dimenze, ne jen dvě dimenze.

I přes drzé pokusy vtlačit do Kyjeva přes Porošenka loutku, přes používání útoků pod falešnou vlajkou a veškerou agitaci prováděnou na Ukrajině spolu s lákáním Putina pomocí konfliktu kvůli zemnímu plynu, ropě a energii do přímé konfrontace – se prostě stejně ale přepočítali.

Toto Kissingerovo interview s @TheNatlInterestsi stojí zato přečíst http://t.co/8og25i9UQ5pic.twitter.com/y2zYL3hsku

— Danielle Ryan (@DanielleRyanJ) August 20, 2015

Konec konců dlouhodobým cílem je totální globální integrace a ani Kinssinger by se neodvážil vůbec snít o tom přehnat to s Ruskem, zvláště ne na úkor fungujícího globálního řádu.

Kissinger jasně navrhuje velice odlišný a daleko smířlivější taktní přístup k Putinovi s taktickým uznáním naprostého krachu pokusu o zabezpečení Ukrajiny pro Západ:

S tím, jak ozbrojený konflikt na Ukrajině pořád neprojevuje žádné známky vyřešení, opakuje Kissinger své předchozí návrhy, aby se Ukrajina stala nárazníkem nebo prostředníkem mezi Ruskem a Západem.

„Měli bychom prozkoumat možnost na status nevojenského přeskupení tohoto území mezi Ruskem a existujícími hranicemi NATO,“ konstatoval Kissinger.

„Západ váhá s tím, aby se vložil do ekonomického zotavení Řecka; takže se určitě nepustí do Ukrajiny jako jednostranného projektu. Měl by tudíž přinejmenším přezkoumat možnost nějaké spolupráce mezi Západem a Ruskem na vojenské neutralitě Ukrajiny.“

Kissinger … apeloval na Západ, aby zastavil podporu Kyjeva za každou cenu, i kdyby se měly hromadit počty obětí konfliktu. „Ukrajinská krize se přetváří na tragédii, protože rozvrací dlouhodobé zájmy globálního řádu kvůli okamžitým potřebám obnovy ukrajinské identity.“

Obamovi činitelé Kissingerovu kritiku odráží.

Bývalý US velvyslanec v Rusku až do roku 2014, kdy rezignoval, Michael McFaul tvrdil, že napětí vzrostlo, až když Putin „odmítl“ US podmínky k „obnově vztahů“. (McFaulovi odporoval nepřátelský dav na Twitteru s poukazy, že ta „dohoda“ byla vždy jen o US podmínkách a za zájmy NATO a jeho dominanci.)

Obama, jak vám jeho kritici připomenou, neusiloval o „zlomení“ Ruska. Zkoušeli jsme s Ruskem provést Reset vztahů. To ale Putin v roce 2012 odmítl.

— Michael McFaul (@McFaul) August 20, 2015

Někdo s tak dlouhou historií zahnízdění v tajnůstkářství a intrikách jako Dr. Kissinger dobře chápe jemné umění pošťuchování medvěda způsobem, kterému tato administrativa nerozumí.

Navíc Kissinger, co je v kurzu v zákulisí, často představuje oficiální vyjádření tajného establišmentu – o dohodách, které přeskakují presidenta a jeho kabinetní činitele.

Hluboko za scénou pracují jak Putin, tak Kissinger na té samé globální vládě a Rusko nelze z této konstrukce snadno vyříznout. Takové lokomotivy vývoje jako rozvojová banka BRICS odhalují novou kapitolu, která už neznamená jen samotnou americkou hegemonií a její imperialismus. Místo toho ten nový svět ukuje svazek světových mocností.

Vítejte v novém světovém řádu. Už přichází, ale Kissinger se už nedožije toho, aby tu temnou zemi zaslíbenou spatřil.

Zdroj:  SHTFplan.com