Ukrajinská svodka – JF a jeho výběr ze světového tisku

vybral, přeložil a  sestavil JF
18. 8. 2015 Kosa zostra čili https://vlkovobloguje.wordpress.com/

Dnešní výběr se mi trošku rozrostl ale o Ukrajině to moc není, spíš o Rusku vs USA. Zdá se, že Ukrajina jakožto stát už je v takovém stavu, že už snad nikomu nestojí za jediný řádek.
Debata o morálnosti Hirošimy George Friedman, Stratfor, Geopolitical Weekly, zdroj zde
11.8.2015 Každý rok touto dobou – o výročí bombardování Hirošimy – se svět na chvíli zastaví. Ta pauza ale není vyplněna truchlením za mrtvé ale debatou o otázce morálky: zda bylo použití bomby oprávněné a zda skutečně musely Spojené Státy 6.srpna 1945 pozabíjet ty desetitisíce civilistů.

 

Rusko ničí své potraviny
Stratfor, Analýza, 11.8.2015 zdroj 

Předpověď:

* striktní trvání Kremlu na omezení dovozů potravin, které porušují ruské sankce, vyvolá v Rusku všeobecnou kritiku,

* pokud Kreml bude v této politice pokračovat, protesty se rozšíří,

* aby omezila zápornou odezvu, uchýlí se Moskva spíše ke sporadickým akcím ničení potravin, než k systematickému vynucování sankcí,

 
Válka na Donbase: Kyjev přisunuje tanky a raketomety
Global Research,
14.8.2015 Doněck byl včera zasažen osmi sty dělostřeleckými granáty. Zvlášť těžce bylo zasaženo předměstí Telmanovo, ale také oblast letiště. Kyjev mezitím pokračoval v přisunování svých sil k linii kontaktu, včetně tanků, dělostřeleckých systémů a mnoha raketometů. Mluvčí parlamentu Denis Pušilin oznámil, že pokud Kyjev odstoupí od Minských dohod, může válka vypuknout v každém okamžiku a nebude se týkat jen Donbasu.

 
Další velká lež o ukrajinské válce
Eric Zuesse, Global Research, 16.8.2015
Následující text byl zakázán na všech hlavních zpravodajských serverech v USA a na většině „alternativních“ serverů. Vladimir Kornilov umístil 15.8.2015 na své facebookové stránce otázku, která vzbudila pozornost na ostatních nezávislých stránkách: „Rád bych věděl toto: pokud je armáda ukrajinských rebelů složena z ruských záložníků, Západ okamžitě píše o „ruské agresi“. Jestliže na straně ukrajinských vládních jednotek bojují dobrovolníci z EU, proč tatáž media okamžitě nepíšou o „agresi Evropské Unie“?

 
NATO odmítá podezření, že připravuje válku s Ruskem
Jason Ditz, AntiWar, 16.8.2015
Minulý týden publikoval zdroj ELN (European Leadership Network) zprávu, která tvrdila, že NATO a Rusko se aktivně připravují na plnohodnotnou válku a připomínala masivní vojenská cvičení obou stran podél hranic a válečné hry USA na téma „vleklé“ války ve Východní Evropě. NATO to oficiálně popřelo ale zbytek jeho zprávy vyzněl spíš jako snaha svalit vinu na Rusko, protože veškeré přípravy NATO jsou prý jen odpovědí na „ruskou agresi“ a cvičení ve skutečnosti „zvyšují bezpečí v reakci na rostoucí ruskou agresivitu“.

 
Putinova válka: Švédský odstřelovač na Ukrajině
Nolan Peterson, Newsweek, 15.8.2015
Typický článek, popisující vraždění švédského dobrovolníka ve stavu jednotky Azov jako hrdinství. Velmi zajímavé čtení!

 
Kdo sabotuje vyšetřování MH17?
Vladimir Platov, nsnbc, 14.8.2015
Je rok po tragedii letu MH17 ale je k disposici jen málo podrobností, o kterých by se dalo diskutovat. Místo toho jsme svědky nepodložených, politicky motivovaných obvinění. Místo aby se vyšetřování ujala nesporná autorita ICAO, zúčastněné země s výjimkou Malajsie podepsaly s Ukrajinou dvoustranné dohody, jejichž obsah nikdy nebyl plně zveřejněn.

 
Rusko spojuje velení letectva a kosmických sil
Joseph P. Farrell, Giza Death Star, 10.8.2015
Články, které se zabývají geopolitickými otázkami a napětím mezi Západem a blokem BRICSA, ve kterém Rusko stále hraje roli termonukleární mocnosti:

http://www.themoscowtimes.com/business/article/russian-military-merges-air-force-and-space-command/526672.html

http://www.businessinsider.com/russia-just-folded-several-branches-of-its-military-into-a-new-aerospace-force-2015-8

http://sputniknews.com/russia/20150803/1025345164.html

Rusko nyní následuje USA a vytváří čtvrtou pravidelnou složku svých ozbrojených sil: kosmické síly.

 
Bělorusko čelí náboru dobrovolníků na Ukrajinu
nsnbc, 15.8.2015
Běloruská policie a bezpečnostní složky zvyšují snahu zabránit náboru dobrovolníků a žoldnéřů do polovojenských jednotek, které bojují na východě Ukrajiny proti milicím samozvaných Donbaských republik

 
Internetový hoax o sestřelu malajsijského letadla se šíří Ruskem
Robert Mackey, Open Source, The New York Times, 14.8.2015
Bezprostředně po loňském sestřelu MH17 ukrajinské tajné služby zveřejnily záznam, o kterém tvrdily, že jde o zachycený telefonát mezi vůdci separatistů a důstojníky ruské vojenské rozvědky. Ruskojazyčné audio s anglickými titulky přesvědčilo mnohé, že viníky sestřelu byli separatisté. Minulý měsíc se na Internetu nenápadně objevilo jiné audio – rozhovor mezi dvěma agenty CIA, které údajně dokazuje vinu Američanů.

 
US Generál: Rusko představuje „nejnebezpečnější“ hrozbu pro USA Ukraine Today, 13.8.2015
Generál Ray Odierno řekl, že by USA měly zvýšit spolupráci se svými partnery v NATO. Velitel štábu US Army prohlásil, že Rusko představuje kvůli svým „velmi rafinovaným“ akcím na Ukrajině „nejnebezpečnější“ hrozbu pro USA.

 
Opravdové drsňačky – mýty a realita žen ve zbrani
Megan H. MacKenzie , Foreign Affairs, 12.8.2015
Od 1.ledna 2016 budou všechny posice ve vojenských silách USA, včetně bojových, plně otevřeny také pro ženy.

 
US Armáda hraje raketové obranné válečné hry k překonání ruského rušení Jim W. Dean, Managing Editor, Veterans Today, August 14, 2015
Admirál Bill Gortney řekl: „Máme technologie. Všechny ty technologie jsou zřejmě k mání. Jen jich použít.“ Veterans Today: Takže v našem raketovém obranném plánu dosud nejsou ty technologie použity? Děláte si legraci?

 
USA se bojí, že Rusko může pronikat přes severní pól na snowmobilech. Gordon Duff, Senior Editor, Veterans Today, 8.8.2015
Rusko je velmi aktivní ve zkoumání svých možností v Arktidě a vytváří jednotnou síť vojenských zařízení zaměřenou k posílení obrany svých hranic.

Západní media se obávají, že „Rusko vyzbrojuje své speciální jednotky ozbrojenými snowmobily“.

Obnova americké moci – vize zahraniční politiky USA
Marco Rubio, Foreign Affairs, 4.8.2015
Stav, ve kterém Amerika je největším a nejvlivnějším národem na Zemi přináší také jisté nevyhnutelné skutečnosti. Mezi jiným také množství nepřátel, toužících nás zničit, množství spojenců, závislých na naší síle a stálosti, a neustálé vědomí, že každá naše volba v uplatňování naší moci, i to, že ji neuplatníme vůbec, bude mít velké lidské a geopolitické důsledky.

 
Realita a sny
Fidel Castro Ruz, Information Clearing House, 13.8.2015
Vůdce kubánské revoluce trvá na tom, že se nikdy nesmíme přestat snažit o zajištění míru a blahobytu pro všechny lidské bytosti, pro všechny obyvatele planety, bez ohledu na barvu jejich pleti nebo národnost.

 
Nová světová Osa Zla
Preston James, Ph.D, Veterans Today, 9.8.2015
Během Druhé světové války byla osou zla trojice Německo, Italie a Japonsko, ve Studené válce to bylo Rusko, Čína, Severní Korea a Severní Vietnam. Poté co se rozpadl Sovětský Svaz a padla Železná opona, objevila se nová osa zla: USA, Velká Britanie a Izrael.

 

Vladimir Putin: Nový Světový Řád uctívá Satana
Jonas E.Alexis, Veterans Today, 5.8.2015
Kevin Barrett: „To, že Rusko a Irán, dvě země, které nejúspěšněji odolávají Novému Světovému Řádu, jednají ve jménu Boha, nic neznamená. Putinovo odkazování na satanismus je výtkou, určenou elitám Nového Světového Řádu které, ačkoli vnucují militantní sekularismus těm společnostem, které se snaží podvracet, jsou samy kabinetními satanisty.

 

Světla, kamera… krycí akce! Hluboká politika v Hollywoodu
Matthew Alford, Robbie Graham, Global Research, 14.8.2015
Budujeme scénu, založenou na myšlence, že Hollywood je stále cílem infiltrace a podvracení ze strany státních agentur, zvláště CIA.

 
Superbohatí dárci mění naši demokracii na jejich plutokracii
Jim Hightower, Information Clearing House, 14.8.2015 Bylo nebylo v našich starých dobrých US-of-A: presidentští kandidáti a jejich strany potřebovaly zvýšit částky, potřebné k udržení se v soutěži. Jak napínavé! Ale v roce 2016 už nebude výběr kandidátů napínavý – kampaně budou moci použít neomezených prostředků, pocházejících přímo od korporací!

 
Další tajemné výbuchy, tentokrát v Číně a v Rusku
Joseph P. Farrell, Giza Death Star, 15.8.2015
Minulý týden jsem sdílel pár zneklidňujících videozáznamů, ukazujících něco, co vypadalo buď jako skutečné použití termobarických zbraní v Jemenu a Syrii, nebo dokonce použití taktických atomových zbraní. Nyní přicházejí další od jinud.
 

Rusko zastrašuje nevládní organizace zákazem Národní nadace pro demokracii
Jim W. Dean, Managing Editor, Veterans Today, 12.8.2015 Ruské orgány tvrdí, že „národní nadace pro demokracii NED zneužívá ruské nevládní organizace v kampaních, zaměřených na odmítání výsledků voleb v Rusku a na diskreditaci služby ve vojenských silách Ruska.

 

Američané konečně zakoušejí teror pod falešnou vlajkou
Washington’s Blog, Global Research, 14.8.2015
Vlády po celém světě připustily, že v minulosti prováděly teror pod falešnou vlajkou. Dnes to přiznává konečně i americká vláda.
 

Terorismus je made in USA. Globální válka proti terorismu je umělá konstrukce a jedna velká lež.
Michel Chossudovsky, Global Research, 14.8.2015
Význačný akademik a autor Michel Chossudovsky varoval, že tak zvaná válka proti terorismu má pouze prosazovat globální hegemonii USA a vytvořit Nový Světový Řád. Řekl, že terorismus je americký výrobek, nikoli produkt muslimského světa.

 
Započítaní: databáze lidí zabitých policií v USA
Jon Swaine, Oliver Laughland, Jamiles Lartey, The Guardian
The Guardian počítá lidi, zabité orgány zajišťujícími právo a pořádek v USA v tomto roce. Čtěte jejich příběhy.

 
Pravda: Putin hrozí zveřejněním družicových důkazů k 11.září
Gordon Duff, Senior Editor, Veterans Today 10.2.2015
Editor Veterans Today se při své návštěvě v Moskvě seznámil s ruskými družicovými důkazy o tom, že budovy WTC byly řízeně zničeny pomocí „speciálních zbraní“. Níže uvedený článek byl přeložen z ruštiny.