Uprchlickou vlnu v Evropě prý způsobily USA. A teď z ní mají mít dokonce radost. Politoložka žádá „hlavu strýčka Sama na podnose“

29. 8. 2015 ParlamentníListy

Americká politoložka Ann Williamsonová s nadsázkou konstatuje, že by si Evropané zasloužili dostat naservírovanou hlavu „strýčka Sama“ na stříbrném podnose. Za přílivem uprchlíků do Evropy prý totiž stojí neuvážená americká zahraniční politika v posledním čtvrtstoletí. Neméně kritická je ovšem vůči evropským politickým špičkám, které jsou podle jejího názoru ve vleku americké vlády.
„Za mohutnou migrační vlnu mohou Evropané poděkovat agresivní a šílené zahraniční politice Spojených států, jež způsobila smrt milionů lidí a další miliony připravila o jejich domy. Kromě toho byly zničeny zásobárny vody, dopravní systémy a v důsledku toho podmínky pro přežití početných společenství na Blízkém východě i severní Africe. Popřemýšlejte o tom. Dokážete si představit, kolik milionů lidí následkem toho nemá kam jít?“ píše Williamsonová a konstatuje, že nejhorším důsledkem amerických pokusů přetvořit Blízký východ je uvolnění stavidel masové migrace. „Něco takového Evropa nezažila po celá staletí. Křesťanská Evropa může být totálně pohlcena,“ obává se Williamsonová.

Za další nepříjemný důsledek amerického vlivu v Evropě považuje Williamsonová svržení „zkorumpovaného, ale legálně zvoleného prezidenta“ Ukrajiny Viktora Janukovyče. „Od loňského převratu potom do sousedního Ruska utekl na milion ukrajinských uprchlíků. Evropa si tak na krk uvázala krachující Ukrajinu a ve své nevědomosti se zavázala přidat se k sankcím uvaleným Američany proti Rusku. Od července 2014 začaly Spojené státy dokola omílat falešné obvinění Ruska ze sestřelení malajsijského civilního letadla nad ukrajinským územím ovládaným povstalci. Absurdní obvinění ruského prezidenta Vladimira Putina plnilo přední stránky všech světových mainstreamových médií,“ kritizuje Williamsonová.

Celý text v angličtině máte k dispozici ZDE

Konstantní tlak z okruhu válečných jestřábů z NATO vehnal podle Williamsonové Evropu do válečné hry, a členské státy EU tak souhlasily s rozmístěním amerických zbraní podél ruských hranic. „Naprosto zbytečná provokace, po které volaly jen Polsko a Litva. Evropané jsou tak NATO nuceni zvýšit své příspěvky do společného fondu,“ poukazuje Williamsonová s tím, že americké přehmaty na Blízkém východě se nadále hromadí a způsobují exponenciálně narůstající počet uprchlíků přijíždějících do Itálie a Řecka. „Z uprchlických táborů v jižní Evropě potom imigranti směřují do zemí západní a severní Evropy, kde chtějí využívat všech výhod štědrých sociálních systémů.“

„Do Německa letos zamířilo již 800 000 uprchlíků. Maďarsko kvůli zabezpečení svých hranic staví plot. Makedonie vyhlásila stav ohrožení. V tunelu pod Lamanšským průlivem jsou denně sváděny boje mezi policií a uprchlíky, kteří se snaží dostat do Velké Británie. Demonstrace domácího obyvatelstva požadujícího ochranu jsou na denním pořádku stejně jako násilné střety mezi jimi a uprchlíky. Nejvíce vypovídající o bídné situaci je prohlášení lotyšského velvyslance, podle kterého není pro jeho zemi největším nebezpečím Rusko, ale nekonečný proud přicházejících ukrajinských uprchlíků, a naopak odliv vlastního obyvatelstva do zahraničí,“ poukazuje Williamsonová.

Ve svém komentáři také americká politoložka zmiňuje informaci uveřejněnou v rakouském magazínu Info-Direkt, ze které vyplývá, že americká vláda platí převaděčům, kteří organizují pašování uprchlíků do Evropy přes Středozemní moře. „Převaděči jsou tak díky této finanční podpoře velice dobře vybaveni moderními technologiemi a využívají Facebook, Twitter i Skype stejně jako ti, kdo s americkou pomocí organizovali tzv. arabské jaro. „Je ostatně těžké uvěřit tomu, že tehdejší ministryně zahraničí Hillary Clintonová netušila, jaké důsledky může přinést údajné osvobození Libye v roce 2011. Vůdce země Kaddáfí ostatně často varoval Itálii a Francii před uprchlickou vlnou, která bude následovat po případném svržení jeho režimu.“

Williamsonová je přesvědčena, že současná mohutná migrační vlna směřující do Evropy je plně v zájmu americké zahraniční politiky. „Zejména proto, že pokusy Spojených států vmanévrovat Rusko k útoku na ukrajinské ozbrojené síly, a získat tak více finančních prostředků pro NATO směšně selhaly. Záplavy uprchlíků by mohly Evropany přesvědčit, že přítomnost sil NATO v jejich zemích má své opodstatnění,“ vysvětluje Williamsonová s tím, že stejní stratégové se snaží zaplavit Spojené státy miliony přistěhovalců z Mexika a Střední Ameriky. „Administrativa Baracka Obamy se tak snaží získat mladou, závislou a poslušnou populaci a vláda pracuje na tom, jak vysát ze střední třídy poslední zbytky bohatství a použít je na podporu přistěhovalců, jejichž děti se stanou věrnými voliči svých chlebodárců. Zbraně hromadného ničení tak jsou na svých místech. Pocházejí z Afriky, Blízkého východu a Střední Ameriky,“ uzavírá Williamsonová.
Foto: pixabay.com
Popisek: Svoboda – ilustrační foto