Chce se mi zvracet, USA, Francie a Británie se chovají, jako by uprchlíci nebyl jejich problém

Jiří Vyvadil

11.9. 2015   Svobodné noviny
Přitom bez válek v Iráku, Afghánistánu, Libyi, humanitárním bombardování Jugoslávie a dnešní válce v Sýrii by zde žádné proudy uprchlíků nebyly.
OPAKUJI: ŽÁDNÉ STATISÍCE UPRCHLÍKŮ BY TU NEBYLY.

Zdá se neskutečné, že tyto země znovu a znovu už po čtvrt století mohu opakovat neslýchané chyby, kdy bez legálního důvodu a jakýchkoliv morálně odůvodněných důvodů vedou války na území islámských států s cílem odstraňovat jejich vůdce, jakkoliv s nimi předtím poměrně intenzivně komunikovali a spolupracovali. Mimochodem nečiní to jen v arabských zemích, bývalý ukrajinský prezident Janukovič byl pevně navázán na americké kruhy a jen v závěru zakolísal, kdy mu Rusko nabídlo mnohem více než Evropská unie… Padl, hlupáček. Skočil Obamovi na špek.

A tak tyto říše západního zla odstranily sekulární autoritativní vůdce v Iráku Hussajna, v Libyi Kadáfího a umožnili vznik nejfanatičtějšího islámského útvaru „Islámského státu“.

Snažily se i víc. Za každou cenu podporovaly džihádistické uskupení „Muslimského bratrstva“, ale bohudík egyptská společnost, ač muslimská, věří a dobře dělá, armádě a teroristické bratry, včetně jejich prezidenta odmítli. To Západu výjimečně nevyšlo. Egypt má už se Západem své zkušenosti a armáda se dovede chovat racionálně a sebezáchovně.

Už pět let tyto „Říše západního zla“ rozvracejí Sýrii, dříve uspořádanou a prosperující arabskou zemi, s nadaným a pracovitým obyvatelstvem a za každou cenu chtějí odstranit prezidenta Asáda, protože vadí extrémně konzervativním sunitským teokratickým monarchiím Perského zálivu, stejně jako Turecku či jiným a konkuruje ropným gigantům ze Zálivu.

Asad opět připomíná Janukoviče. Ta tam je doba, kdy byl jako naděje změny vítán. Jeho dokonalá angličtina, vzdělání lékaře, nádherná manželka, vše je zapomenuto.

A naše země „Západní říše zla USA, Británie či Francie“ podporují islámský stát, podporují kohokoliv, jen aby ho zničili.

Milióny uprchlíků ze Sýrie jim nic neříká. A mají tu drzost, že dělají jako by nic.

Chtějí Asada odstranit i s vědomím toho, že potom, tak jako v Iráku či Libyi přijde džihádistické tsunami.

V zásadě se vše jeví tak, že Sýrie, tak jako Ukrajina s pro Západ stala geopolitickým kolbištěm a i za cenu statisíců dalších mrtvých a miliónů dalších uprchlíků se nesmí Rusko angažovat a věci stabilizovat.

Evropa raději musí být zavalena milióny uprchlíků, než aby se připustilo, že by Rusko mohlo situaci stabilizovat a přinést mír…

A tak Junkerové a spol. rozdělují kvóty uprchlíků na jednotlivé země.

Všichni si pokrytecky tleskají…

Ale vrazi z USA, Británie či Francie zůstávají nepotrestáni.

A blbečkové z Česka jim to ani nevmetou do tváře…

Chce se mi zvracet.