Mediální masáž totálně selhala, krymští Tataři vítají Putina


– ea24 –
14. 9. 2015 Eurasia24

Rok a půl se západní mainstreamová média snaží vykreslit obrázek krymských Tatarů trpících pod nadvládou Ruska. V jediném okamžiku pak přímo z krymské ulice vyjde na povrch úplně jiná, autentická pravda.
Západní média své publikum dlouhé měsíce masírují zprávami o údajném bezpráví vůči krymským Tatarům a český mediální mainstream u toho nemůže nebýt. Dozvíme se – s odkazem na původní zdroje, jako je BBC nebo Human Rights Watch –, že krymští Tataři „po ruské anexi zažívají národnostní a náboženský útlak“, „únosy, násilí a teror“. Nebo že je „úřady pod různými záminkami pronásledují, že hovoří o zastrašování a že někteří dokonce zmizeli beze stopy, zatímco jiné našli mrtvé se stopami mučení.“

Video, které bylo natočeno v minulých dnech přímo v ulicích Bachčisaraje, městě krymských Tatarů, se do mainstreamových médií patrně nedostane. A důvodem nebude to, že neprošlo sítem oficiálních tiskových služeb.

Na videu nejenže není patrný žádný odpor údajně „utlačovaných nebo zastrašovaných“ krymských Tatarů vůči ruskému prezidentovi, ale z obrazu a především ze zvuku je zcela zjevné nadšení, s jakým obyvatelé Bachčisaraje Vladimira Putina vítají.

Dalšího komentáře netřeba:

Zdroj, foto a více na: rusvesna.su