Uprchlíci XII. – absurdity! Velké a malé!

– vlk –
4.9.2015  Kosa zostra čili https://vlkovobloguje.wordpress.com/

Tohle uprchlické   téma  snad nebude mít konce. Po Uprchlících XI. mne zachvátila  naivní představa, že  už bylo uvedeno vše, co se k migrační krizi dá říci. Pustila mne  ani ne za hodinu. když se objevily první informace o utopeném malém syrském klukovi na pobřeží, ostrova Kos. Ta fotka oběhla  celý svět. Sluší se jí dát i sem.

Tělo syrského chlapce moře vyplavilo na pláž poblíž tureckého Bodrumu.

Tragedie!!! Bezesporu! Jenže nevratná. A nutně vyvstává otázka – kolik podobných bylo možno sv uplynulém půldruha roku nafotil na rozstříleném Donbasu? Aniž by to světová media zajímalo????

Absurdita první – má jedno mrtvé dítě hodnotu větší než druhé?

Absurdita druhá – tragická.: jakže tu fotku pojímá tzv. světový tisk? Plně v souladu s následujícím komentářem britského Independentu:

„Jestli tyto mimořádně působivé snímky mrtvého syrského dítěte na pláži nezmění postoj Evropy k uprchlíkům, co jej změní?“ Totéž, v různých modifikacích lze nalézt třeba v Le Monde, The Guardian, El País či The New York Times či  Frankfurter Allgemeine Zeitung.

A všude, aby ta absurdita byla ještě dále vygradována až do úplné hysterie, je mistrována a  doslova bičována lhostejná Evropa, která má toho malého kluka svou neochotou a nepochopením k uprchlíkům, na svědomí! Kterým prý by měla zajistit bezpečnou dopravu na evropský kontinent. Kdybyste si mysleli, že jsem se nejspíš zbláznil, vězte , že nikoli. Malou kostprobu tohohle šíleného pohledu najdete dokonce i v českém informačním, navíc alternativním, prostoru – například na už naprosto mimo jakoukoli realitu a  racionálno fungující Britské listy – viz třeba :

http://blisty.cz/art/78751.html

Tohle je pro mne naprosto obludární absurdita! Viníkem není lhostejná Evropa a už vůbec ne davový primitivismus české šošácké společnosti, jak se snaží sdělit BL.

Je to důsledek přesně opačného postupu! A všichni to vědí. Ti uprchlíci prý utíkají do bezpečí a před válkou….. Kde že k té tragedii došlo? U pobřeží ostrova Kos? A odkud, že ten člun s uprchlíky vyplul? Z ani ne 4 km vzdáleného tureckého pobřeží?

Jak tedy mohli rodiče toho malého kluka a jeho stejně tragicky zemřelého staršího bratříčka utíkat před válkou? Turecko je jasně bezpečná země. Kde se neválčí. A celá rodina byla v Turecku! Už utíkat nemuseli. Před válkou rozhodně ne.

Ta rodina se vydala na moře nikoli kvůli tomu, že prchala před konfliktem, ale ona šla za lepším! Rodiče těch dětí na sebe zcela vědomě vzali riziko cesty! Za sebe i za své děti! Věděli o něm. Nikdo jim nic neskrýval! Tohle je primární vina. Přesto menší než ta sekundární.

Ano Evropa skutečně může za smrt toho malého kluka! Má ho opravdu na svědomí! Evropa kancléřky Merkelové, která chce přijmout, bez Dublinských formalit každého Syřana! Řekla to veřejně! Takže rodiče to nejspíš brali jako pokyn k cestě! Kdyby věděli, že nemají šanci na příchod do vysněného Německa, nejspíš by v Turecku zůstali a čekali, až válka skončí A oba kluci by byli naživu. protože přece utíkali před válkou a ta v Turecku NENÍ!

Myslíte si, že jsme právě dosáhli vrcholu absurdity? Omyl! V onom totálně absurdním článku na BL se dočítáme totiž tohle:

Organizace jako Human Rights Watch dlouhodobě upozorňují na to, že lidé prchající před smrtí volí riskantní, draze zaplacenou cestu na pašeráckých lodích přes Středozemní moře pouze proto, že neexistuje žádná bezpečná alternativa. Ta alternativa neexistuje proto, že evropské společnosti nejsou ochotné takovou bezpečnou cestu vytvořit.

Přeloženo do srozumitelné češtiny – Evropa, aby vyhověla zastáncům absurdního pohledu na uprchlickou krizi by měla – nejspíše ještě na svůj náklad zřídit pravidelnou velkokapacitní lodní linku, či lépe – linky Turecko – EU a přirozeně také Libye – EU! Alespoň já tak čtu, ve své české primitivnosti, abych zachoval slovník jistého Bohumila Kartouse z BL, použitou v tom jeho článku.

Kdybych mohl, rád bych se ho zeptal – a  když takhle náhodou vypukne nějaká válka v Indii, zřídíme linku i do Indie? S její 1,3 miliardou obyvatel?

S podobnými podružnými otázkami si spasitelé lidstva – Kartousové starost rozhodně nedělají. O ně ale, konec konců – nejde. Jsou bezvýznamní, úplně stejně jako nějaký vlk a jeho Kosa. Tragedií je, že stejný, naprosto nesmyslný, neodpovědný a ve svých důsledcích zabijácký a konkrétně vražedný postoj zastávají i prestižní a  silně vlivová media typu těch vyjmenovaných na začátku a ta část veřejnosti, která jejich, na těžké emoci vykalkulovaných artiklech na prvních stránkách, akceptuje. Mesiášský komplex!!!

A bohužel jich zatím rozhodně není málo, nýbrž silně nadkritické množství, které bude zuby nehty bránit nutným a potřebným opatřením, aby k dalším tragediím, jako ta na pobřeží Kosu, pokud možno, nedocházelo. Oni prostě chtějí páchat dobro. Stůj co stůj. Jakkoli by jim nejspíš přišlo totálně absurdní, kdyby jim někdo řekl – běžte do nejbližšího sirotčince vezměte si každý jeden z vás domů všechny opuštěné děti, které tam momentálně jsou a těžce strádají deficitem soucitu a lásky a starejte se o ně jako o vlastní! Nepochybně by argumentovali, že to není možné, že by to nezvládli ani prostorově, ani kapacitně ani finančně, ani obslužně. A měli by pravdu. Ovšem když jde o uprchlíky? Tak tahle logika přestává platit. Protože se nemají postarat oni sami, ale stát.

To už naprosto nepíši o absurditě totálního cynismu, s kterým ty fotky používají sdělovací prostředky a podněcují doprovodnými emocemi zcela záměrně davovou hysterii! Už dávno všichni znají starou mediální pravdu, že správná zpráva do novin je pouze špatná zpráva. A  od lidí z novinářské branže jsem slyšel, je zcela spolehlivým absolutním tahákem jsou špatné zprávy spojené s  dětmi! To prý táhne a prodává zaručeně a  ze všeho nejvíc …

Takže když tenhle výčet absurdit spojený s tou tragedií malého utonulého kluka a jeho brášky sečtu, pak za jeho smrt nemůže nedostatek lidskosti a soucitu, nýbrž

1 – jeho rodiče, kteří na sebe vzali příslušné riziko. Nikdo je nenutil to udělat. Byli v bezpečné zemi

2 – daleko větší podíl na té tragedii mají ovšem ti, co udávají ton v EU. Svou naprostou neschopností řešit uprchlický problém. Míním účinně a reálně. Což tedy rozhodně není přerozdělování běženců.

3 – největší díl z této skupiny má pak na triku Merkelová osobně, kvůli jejímu prohlášení ohledně přijímání Syřanů! Být na jejím místě, zjevoval by se mi ten kluk každou noc až do smrti.

4 – dalšími viníky je evropská veřejnost, bezmyšlenkovitě podléhající emocím, které vyvolává viník největší.

5 – senzace chtivý mediální prostor navíc podporovaný samozvanými elitami, které začínají fungovat v našem prostoru na stejně bigotním a rigorozním principu určování té „správné“ morálky, s jakou funguje neblaze proslulá náboženská policie v Saudské Arábii.

Tihle všichni, rukou společnou a nerozdílnou jsou strůjci té hrůzné fotografie! A ještě se ptají, zda ten jimi usmrcený malý kluk pohne svědomím Evropy …

Jak to, že jejich svědomím nepohnula už dávno třeba tahle fotografie? Jak to, že se vůbec nedočkala jejich mediálního zájmu a publikace?

Mimochodem, napadlo někoho z těch novodobých inkvizitorů humánnosti proč ta syrská rodina neemigrovala třeba do Saudské Arábie nebo třeba Kataru? A proč je následující karikatura nikoli trapným vtipem, ale hořkou realitou?

Nepochybně budu nazván xenofobem, primitivem, nelidou a kdo ví jak všelijak. Je mi to jedno. Jestli těch mrtvých nemá být mnohem víc, je potřeba se podívat pravdě do očí. A neuhýbat před pravdou.

Tak jako to udělal maďarský premier Viktor Orbán, jeden z mála evropských lídrů, který osvědčuje elementární rozum a přijímá praktická opatření, včera v Bruselu. Viz informace z Novinek. cz

„To není evropský problém, je to německý problém,” prohlásil Orbán a dodal, že „všichni se chtějí dostat do Německa”. „Nikdo nechce zůstat v Maďarsku, na Slovensku, v Polsku nebo v Estonsku,” podotkl.

Orbán narážel nejen na skutečnost, že většina azylantů chce do Německa, ale také na to, že Berlín pozastavil platnost Dublinských dohod a oznámil, že vyřídí žádost každého Syřana, který míří do Německa, i kdyby se jeho případem podle dohod měla zabývat jiná evropská země.

Zdroj: http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/379518-bezenci-jsou-nemecky-problem-prohlasil-v-bruselu-madarsky-premier.html

Osobně čekám, že místo potlesku sklidí další velký verbální lynč! V Bruselu určitě. A nejen verbální. Dnešní Uprchlíci jsou o absurditách. Takže se podívejme, jak Brusel zachází s finančními dotacemi na uprchlíky, když jde o Maďarsko, které , momentálně , po Německu nese hlavní zátěž – viz následující grafy:

uprchlíků:

Pramen: Eurostat

Při přepočtu uprchlíků na počet obyvatel je Maďarsko dokonce s odstupem zemí s nejvyšším počtem žádostí o azyl:

Pramen: Eurostat

A jak Brusel Maďary finančně nadotoval, když naposled přiděloval mimořádné peníze na uprchlíky? Takhle:

Dokonce když nedávno EU uvolnila nové prostředky členským státům na výdaje s uprchlickou krizí, vyšlo Maďarsko relativně vzato téměř naprázdno: z 2,4 miliardy eur ffinančních prostředků přidělených členským státům dostane Maďarsko jen asi 60 milionů eur (2,5 procenta), méně než Bulharsko, Řecko, Itálie, Malta, Polsko, Rumunsko, Španělsko nebo Švédsko.

Je naprosto nepochopitelné, podle jakého klíče evropští úředníci tyto peníze přidělují, ale podle skutečné potřeby to určitě není – jak by mohlo jinak například Polsko s 1290 uprchlíky dostat 69 milionů eur, tedy téměř dvacetkrát víc na každého uprchlíka než Maďarsko?

Zdroj: http://ceskapozice.lidovky.cz/madarsky-plot-aneb-zahada-teleportovanych-uprchliku-p0d-/tema.aspx?c=A150831_145410_pozice-tema_kasa

Jak to, že tohle není napříč evropským mediálním světem komunikováno a  tvrdě kritizováno? Chápe někdo tu šílenou absurditu? Zejména, když je Budapešť na pranýři kvůli plotu?!

Myslíte, že tím můj dnešní přehled absurdit končí?

Omyl!!!!

Skoro bych řekl, že právě začíná. V minulém díle jsem si dovolil tvrzení, že nadcházející summit EU o  migraci pro nás klidně může mít rozměr Mnichova 38 nebo Moskvy 68. Že tam dojde k obrovskému tlaku ze strany Německa a Francie na tzv. nové členské země, aby se přestaly bránit povinným kvótám. A že se jim budou snažit za každou cenu vnutit migrační politiku svého střihu. Bez ohledu na to, že migranti prostě v nich být vůbec nechtějí! Vyhrají totiž v každém případě – když prosadí svou, oddálí nutnost najít skutečná řešení zase o nějaký čas. Když neuspějí, pak našli, pro své domácí voliče ideálního univerzálního viníka – žebravého, hamižného východoevropského xenofoba!!!! Ani ve snu jsem netušil, že na potvrzení této teorie nebudeme muset čekat ani 24 hodin!

Už včera večer se objevilo společné prohlášení Německa, Francie a Itálie, že MUSÍ dojít k nové definici asylové politiky v EU, která prý už neodpovídá potřebám doby. Myšleny jsou samozřejmě povinné kvóty a doprovodné efekty! Takže je jasno! Ten tlak bude opravdu brutální. Tři z pěti nejtěžších vah EU (sem počítám ještě Brity a Španěly) už své rozhodnutí oznámily. Očekávám, že Španělsko se rádo připojí. Británie asi ne. Proč? Kvůli EUROMEDu! Tedy přesněji Euro-Mediterranean Partnership.

Já o tom, že něco takového existuje, měl jen nejasnou povědomost, ale už vůbec netušil, co to obnáší. Dokud jsem si nepřečetl dva linky, které mi zaslal jeden ze slovenských kosířů.

http://vasevec.parlamentnilisty.cz/blogy/projekt-euromed

http://www.svornost.com/david-kohut-euromed-migration/

Budu z nich citovat jádrové informace:

Smyslem projektu, který se původně vyvinul z dohody o volném obchodě mezi EU a zeměmi v oblasti Středozemního moře (EU – MEFTA) je posílení spolupráce v oblasti správy cílené migrace mezi partnerskými státy. Kromě států Evropské unie sem patří Alžírsko, Egypt, Izrael, Jordánsko, Libanon, Sýrie, Maroko, Tunisko a Palestina. Deklarovanými cíli jsou propagace možnosti legální migrace, vysvětlování výhod migrace vzhledem k trvale udržitelnému rozvoji, boj proti nelegálnímu obchodu a ilegální migraci. Za projektem stojí Evropská komise a DG EurpeAid, které jej i financují.


Program počítá s přistěhováním 56 miliónů muslimů do zemí sedmadvacítky mezi lety 2010 – 2050. K této číslici dospěl statistický úřad EU Eurostat. Předběžný odhad 56 miliónů či dokonce 80 miliónů migrantů, jak uvádí Salim Murad z New York University in Prague, má vyrovnat demografický úbytek v celé Evropě.

Aby bylo úplně jasno – ty nalinkované články pocházejí z let 2010 a 2012!!!! Tedy dávno před nástupem momentální uprchlické vlny!!!! Nejde tedy o nějaký účelový xenofobní fabrikát, xenofobně a účelově zahuštující už tak složitou situaci. Dodejme, že podle

https://en.wikipedia.org/wiki/Euro-Mediterranean_free_trade_area

byl onen Barcelonský proces nastartován a dokončen mezi roky 1997–2006!!!!

Co že tvrdí Eurostat, kolik migrantů že by z arabského středomoří mělo dorazit do Evropy do roku 2050? Nejméně 56 milionů? A co nám tvrdí od včerejška vlády Německa, Francie a Itálie o pravidlech řízení migrace? Že jsou zastaralá a neodpovídají době!

A co že tvrdí ony několik let staré linky o EUROMEDu? Že těch nejméně 56 milionů muslimských migrantů mělo původně přijít během 40 let do roku 2050. Kolik že je to v průměru ročně? Řádově 1,5 milionu osob!!!! Takže 1,5 milionu legálních migrantů by EU zvládla a momentálně 1 milion nelegálních nikoli a  je nutno měnit přijatá pravidla? Nevím jak vy, ale já se rozhoduji jestli se v Berlíně, Paříži a Římě vrcholní politici kolektivně nakazili nějakou neznámou nervově paralytickou chorobou nebo jestli nám jednotně, bezskrupulózně a  tvrdě účelově lžou! Protože ta řízená migrace v rozměru 1,5 milionu osob by určitě neměla zájem o Polsko, Maďarsko, Lotyško, Slovensko nebo Česko. Ale zase jen o ty samé adresy jako nyní. A  nikoho dříve ani v nejmenším nenapadlo kvůli EUROMEDu upravovat migrační politiky členských států EU! Současná pravidla byla evidentně klasifikována jako postačující!

Tohle už není absurdita, to je obludiární absurdita!

Než sami rozhodnete, zda je skutečně lháno či nikoli, tak si dáme další příděl obludární absurdity. Ono se ostatně nemusí jen cíleně blábolit, případně cíleně a účelově lhát! Ono lze také účelově mlžit a  zamlčovat.

Dám se výseky z článku, který původně vyšel (autor Pavel Kohout) v Lidovkách a následně byl, naštěstí, celý převzatý Parlamentními listy – viz

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Elitni-ekonom-k-migraci-O-tomto-se-ve-Svedsku-nesmi-mluvit-mam-cisla-Musime-rict-Ne-nedostanete-tady-nic-Je-to-tu-jak-v-50-letech-tresty-za-nespravne-nazory-397384

I z něj zveřejním klíčové partie:

Samozřejmě mi vadí i ti, kteří mají tendence ke kriminalitě. Ve Švédsku dramaticky vzrostla kriminalita v průběhu let, kdy se země otevřela masové imigraci. Počet přepadení a násilných přepadení v přepočtu na 10 000 obyvatel vzrostl od roku 1950 do roku 2014 celkem 8,18 krát. Zdivočeli snad Švédové? Ale ne. Jen si dovezli imigranty ze zemí, kde panují drsnější mravy.

Statistiky švédského Úřadu pro prevenci kriminality (Brottsförebyggande rådet) celkem přesně vyčíslují míru rizika jednotlivých menšin. Například imigrant ze severní Afriky má 4,7 krát vyšší pravděpodobnost než etnický Švéd, že získá záznam v trestním rejstříku. Imigrant z rovníkové Afriky má 5,3 krát větší pravděpodobnost, že bude odsouzen. To jsou tvrdá data z oficiálních zdrojů. Ve Švédsku je ovšem tabu o nich psát a veřejně diskutovat. Mimo Švédsko se o nich neví, protože tyto zdroje se nepřekládají do jiných jazyků.

Například mapu sedmnácti rizikových předměstí Stockholmu také nedostanete v turistickém informačním středisku. Ale máte možnost nahlédnout do odtajněného dokumentu švédské policie, kde na straně 20 začínají mapy švédských měst se zakreslenými rizikovými oblastmi (utsatta områden), respektive segregovanými čtvrtěmi (segregerade bostadsområden).

Chápete to? Nejotevřenější a vůči imigrantům nejvstřícnější evropská země má ve všech svých velkých městech segregované oblasti, které švédská policie mapuje kvůli organizovanému zločinu! Integrace přistěhovalců je jedno velké fiasko.

Znalci švédštiny si mohou přečíst třeba i tento dokument s názvem „Brottslighet bland personer fo¨dda i Sverige och i utlandet“ (Kriminalita mezi osobami narozenými ve Švédsku a v zahraničí). Pokud se dokumentem prokoušete aspoň částečně, pochopíte, proč se Švédsko na mezinárodní úrovni nechlubí touto odvrácenou stranou imigrace.

Takže ve Švédsku je zakázáno publikovat, oficiální statistiky. Ba nesmí se o nich ani mluvit! Protože tyto nevypovídají v souladu se žádaným obrazem!!!!!

Kam jsme se to dostali??!!

Do absolutní, ba nejabsolutnější absurdity! Už nám nelžou. Už chtějí, abychom uvědoměle lhali sami sobě? Proč???? Sakra proč????

Na závěr vás nemohu ochudit o jeden naprosto absurdní český web. Který jsem našel ve středu ráno souhrou náhod. Později jej objevily i Parlamentní listy.

https://emigratetoczechrepublic.wordpress.com/

Buďte tak laskavi, pokud rozkliknete, tak projděte všechny stránky. Jedna je psána i v  češtině. To abyste měli komplexní přehled.

Páchači dobra prostě nemají žádný limit!

Ale uznávám, že proti těm, na které jsem upozornil výše, je to v podstatě slabé kafe.

Nicméně cítil jsem povinnost to dát. Například proto, že jak jsem, snad správně (pokud bych se snad mýlil – tak zároveň připojuji omluvu), vyrozuměl z úterních Lidovek, hodlá takový Člověk v tísni vedle své záslužné práce přímo v terénu nyní snad také monitorovat internet a dělat seznamy xenofobních webů a xenofobních výroků …

Zajímavá činnost pro charitativní organizaci!! Na mou věru. Prý hodlají shromažďovat údaje o těch, co by s uprchlíky, tak říkajíc zatočili nebo nechali zatočit. Ano i mně se výroky o těch mrtvých z kamionu v Rakousku eklují. Stejně jako fotka toho mrtvého syrského klučíka.

Pokud se někdo může radovat ze smrti nějakých migrujících nešťastníků je barbar. Člověk v  tísni je hodlá oznamovat policii. Mohu s tím souhlasit nebo nesouhlasit. Ale pro mne na rozdíl od Člověka v tísni a  dalších uvědomělých sledovačů, jsou úplně stejnou kategorií ti, kdo provozují ty stránky onoho českého webu a jim podobní, který láká uprchlíky do ČR. Nejsem právník a netuším tedy, jestli se budu vyjadřovat přesně, ale pro mne ten portál navádí cizí státní příslušníky k nelegálnímu vniknutí na území republiky. Dokonce dochází k porušení předpisů Evropské unie. Tedy sečteno dohromady, jde o nabádání k trestnému činu a trestnému jednání! Neměli by příslušné orgány konat i v tomto případě? Absurdita dnešní doby je v tom, že verbální sprostota bude zaznamenávána a doufejme i  trestána, ačkoli nezpůsobí přímou škodu, ale doložené nabádání k trestnému jednání nikoli. Protože nepočítám s tím, že by bystrá voka a dlouhá ucha Člověka v  tísni monitorovala i weby jako
Welcome: Emigrate to the Czech Republic!

ačkoli by měla!

A nakonec přidám ještě jednu drobnou absurditu, vážící se k České republice.

Česká policie si, podle zahraničního tisku a reakcí některých společenských organizací, dovolila neslýchané – označit zadržené uprchlíky fixem na předloktí!!!! Považte! Prostě nepřípustné jednání českých xenofobů …. No pokud si pamatuji na praxi v porodnicích, tak tam se psalo novorozencům na zadek (dneska už označování asi probíhá jinak) aniž by z toho někdo měl osypky a naznačoval cosi o Osvětimi. Co takhle zažalovat české porodníky dodatečně? A nebo pořadatele všech možných vesnických dýz a open airů, kde je běžnou praxí popisek na ruku při opuštění kulturní akce s předpokládaným návratem po dobu jejího dalšího trvání?

A abych to trochu odlehčil – sem tam mne udiví, kde všude je Kosa citována. Například na serveru arome.cz…. Portál se věnuje vůním a voňavkám….

Ale nemohu se nezmínit. Ne proto, abych se chlubil. Ale proto, že dáma, který tam na Kosu upozornila (a pochvalně se o ní zmínila) v souvislosti s děním kolem uprchlíků napsala tenhle komentář:

Kdyby to bylo na mně, tak nick Michele z parfums.cz bude okamžitě instalována v Bruselu na místo J.C. Junckera nebo aspoň na místo české eurokomisařky! Protože by tam vnesla naprosto životně důležitou dávku racionality a zdravého rozumu. Jenže přesně právě proto se to nestane a zůstane tam Juncker a Jourová. A máme zase totální absurdno!