Uprchlíci XIV. – kapitulace, totální hloupost a lhaní! Plus indoktrinace dětí v ČT!

– vlk – 10.9.2015 Kosa zostra čili vlkovobloguje.wordpress.com/
Vlk na svém blogu Kosa zostra pokračuje ve svých úvahách o vlně migrantů, která v těchto dnech zaplavuje Evropu s pomocí vedoucích evropských politiků, kteří tak činí přes silný odpor velké většiny evropských občanů.

Čekal jsem s  dalším pokračováním Uprchlíků na Junckerův projev v Europarlamentu s tím, že vyčkám jak chce šéf bruselské administrativy řešit současnou migrační tsunami, která má opravdu rozměr totální pohromy. Část racionalisty a logika ve mně přirozeně vysílala jasné varovné signály – to od něho a těch ostatních panáků fakt čekáš něco rozumného, když doposud osvědčovali jen zoufalou neakceschopnost,hledání zástupných problémů a viníků a zásadně se vyhýbali tomu, aby problém skutečně nějak aspoň trochu řešili tam, kde se řešit má – tedy zabránění vstupu dalších migrantů do Evropy? 

Jenže každý normální člověk má v sobě ještě druhou část – takovou tu, co věří na lepší příští, co má sny, co si říká vždyť nyní už to přece musí být jinak… A tahle mi podsouvala, no snad už v té záplavě běženců všeho druhu konečně i Brusel a Merkelová snad chápou… Doufal jsem například i proto, že v hlavních televizních zprávách na německé ARD v úterý /8.9./ odvysílali moc pěkný příspěvek z nádraží Lübecku! Kde mama Merkel dostala, podle mého názoru osobně na dálku nafackováno jak se patří – od migrantů, kteří ještě před pár desítkami hodin skandovali v Budapešti – Germany, Germany!!!

Tak na tomhle linku ARD
http://www.tagesschau.de/multimedia/sendung/ts-10053.html

v čase 04:41 je uvidíte na nádraží v severoněmeckém Lübecku, jak houfně vykřikují Sweden! Sweden! Germany už pro ně není dost dobré a komfortní. Chtějí radši do Švédska. A vynucují si to silou!!! Obsadí nástupiště, posadí se tam, odmítají dokonce – stejně jako před tím v Maďarsku – jídlo a pití! Dokud před nimi Německo se Švédskem nekapitulují a nepřistaví příslušný vlak! Což se – přirozeně – stalo!

Vůbec speciálně tohle vydání Tagesschau se ARD mimořádně vyvedlo!!! Vzápětí prezentují výstup z tiskové konference německé kancléřky a švédského premiera, kteří hlasem společným a nerozborným žádají zavedení povinných evropských kvót pro přijímání migrantů! To je to pravé ořechové – povinné kvóty!!!!

Řekl jim vůbec někdo o tom Lübecku? Že jako emigranti si zásadně velmi vybírají? Nevím. A  není to důležité. To hlavní přijde v čase 09:22 záznamu ! Jsou to záběry z Lesbosu. Kam míří, v pravidelném taktu, jeden přeplněný člun s migranty za druhým!!! A všichni prý chtějí do Germany….. Minimálně v tomto okamžiku! Co budou chtít zítra?

Je evidentní, že mohou chtít cokoli! Evropa před nimi přece totálně kapitulovala!!! Sama a dobrovolně degenerovala svoje hranice na nic neznamenající čáru na mapě! Heslo – hranice musí být hájeny a uhájeny a kdo je poruší, je vetřelec a tak s ním, se vší tvrdostí bude zacházeno! je dávno nejen mrtvé, ale předmětem naprostého pohrdání nejen migrantů, ale hlavně těch, kdo nesou odpovědnost za jejich ostrahu a dodržování zákonů. Nemyslím přímou – tedy zbrojnoše na hranicích. Ti jsou stejně zrazeni jako kterýkoli soudný člověk v EU! Pokud nesouhlasíte s mým stanoviskem, vřele doporučuji tu sekvenci s přistávajícími čluny na Lesbosu! V pravidelném taktu. A ten takt je nekončený!!! Míněni jsou Merkelová, Siegmar Gabriel a další členové německé vlády, jejímž jménem Merkelová vyhlásila, že Německo přijme každého syrského migranta!

Už jsme psal, že jestli něco způsobilo lavinový efekt migrace v posledních týdnech a dnech, pak to bylo tohle prohlášení! To je přece jasná pozvánka pro všechny, co chtějí z Blízkého a středního východu do Evropy, aby se staly Syřany a vyrazili na cestu! A když se to Maďaři pokusili zastavit, tak jim byla nasazena okamžitě psí hlava, prohlášeni za rasisty a xenofoby a dokonce jsem zaznamenal oficiální politické hlasy v Bundestagu – naposled od Gregora Gysiho z postkomunistické Die Odkaze, že je potřeba je exemplárně potrestat! Tedy Maďarsko, kdybyste náhodou byli na pochybách, koho že chce Gysi šmiknout! Ačkoli já bych rudému Gregorovi daleko spíše doporučil, aby se věnoval prohlášení kancléřky po dojezdu tzv. maďarských vlaků, že to byl ojedinělý projev humanismu, který se už prý nebude opakovat! Protože to je jasný blud! Co se povedlo těm z minulého týdne chtějí evidentně zopakovat zástupy dalších a dalších! A při schopnosti a  kvalitách vůdcovství paní Merkel je jisté, že se jim to i podaří. Pokud je náhodou nezastaví potrestání hodný xenofob Orbán.

Znovu opakuji – Německo má plné právo rozhodnout, že přijme klidně migranty z celého světa. Ale nemá naprosto žádné právo, aby potom požadovalo, aby náklady a dlouhodobé důsledky tohoto vnitroněmeckého rozhodnutí sdílely jiné státy!!!

Ono, jak se ukazuje, podobný názor nesdílí jen nějaký vlk a naprostá většina kosířů. Nebo xenofobní východ EU, včetně ČR a SR.V době, kdy jsem včera datloval tenhle článek, jsme na webu ARD našel informaci, že Dánsko uzavřelo jak dálniční tak vlakové spojení s Německem. Kvůli migrantům! Viz http://www.tagesschau.de/ausland/fluechtlinge-daenemark-103.html

Po dálnici se totiž pohybuje asi pěšky 300 členná kolona a z Německa přijíždějí plné vlaky. Ne, že by chtěli zůstat v Dánsku. Ale přes Dánsko chtějí do Švédska. A  Dáni jsou ochotni je přes své hranice propustit až tehdy, když oficiální Stockholm závazně prohlásí, že je přijme. Jinak nesmí přes hranice ani noha!!!! Kdybyste náhodou netušili, proč Dánové nechtějí žádné další islámské migranty, pak si pusťe tohle krátké video. Je sice v dánštině, s německými titulky. Ale jde o policejně chráněný průvod příznivců islámského státu, dožadujících se zavedení práva šaria v Dánsku!!!
https://www.youtube.com/watch?v=iighmzQTC30

Dáni jsou xenofobové? Nebo jen už mají své zkušenosti? Stejně jako Orbán. Co naopak zjevně doposud nepochopila mama Merkel. Že jakékoli gesto vstřícnosti vůči migrantům je jimi a hlavně jejich následovníky, kteří ještě nejsou on the road, chápáno jako pozvání, aby se také vydali na pochod! Vždyť přece Merkelová to nejen slíbila, ale i dělá! Germany, Gemany!! A když to nebude dost komfortní, což nebude, protože i Německo ten příliv už nezvládá? Tak Sweden! Sweden!

Jeden starý, snad arabský mudrc pronesl dávno a  dávno rčení že.. všechno už tady bylo…

Otec mého otce v nemnohých chvílích kdy jsme byli spolu, mne učil, že tohle pořekadlo platí univerzálně. Že to nikdy nebylo jinak. Že prostě jen stále opakujeme jednání předchozích generací a nic skutečně nového dějiny nepoznají.

Až do minulého týdne to pro mne byla neotřesitelná pravda! Vždycky, když u mne převládl dojem, že se stalo něco dějinně nového, co tady dříve nikdy nebylo, se nakonec ukázalo, při trošku bližším zkoumání, že bylo! Bez výjimky. Prostě nějaká naše dějinná jedinečnost že je pouhým mýtem!

Nicméně postoj Evropy k tomuhle stěhování národů? Dovolím si tvrdit, že zde ono přísloví narazilo na hranici své platnosti. Neznám dějinný případ, kdy by nerozložená, výkonná civilizace, disponující dostatečnými obrannými mechanismy, prostě kapitulovala před neozbrojenou masou zvenčí. A dobrovolně vzdala svoje hranice, zakázala si pud sebezáchovy, ze svého právního i správního řádu udělal trhací kalendář a vzdala svou civilizaci. Dobrovolně!!! Pouze pod tlakem tzv. politické korektnosti, doplněné o to, že její politické elity nehodlají přiznat, že své voliče dlouhodobě klamaly a provozovaly nesmyslnou politiku a přijímaly špatná rozhodnutí, takže tuhle migrační vlnu vyvolaly. Protože kdyby to nyní vyšlo tak transparentně najevo, že by to pochopil i poslední Pepek Vyskoč v Evropě, měly by po politické kariéře jednou pro vždy. A oni přece chtějí vyhrát příští volby!!!

Ovšem elity nejsou sami. Je dost tzv. třídičů, přijímačů a vítačů. Kteří odmítají pochopit i ty nejjednodušší souvislosti!!! To jsou ti s plakáty Refugees Welcome! Ti, kteří v Mnichově na nádraží tleskali, když přijížděli vlaky z Budapešti, ti, kteří tam rozdávali čokolády a hračky, ti kteří měli papundeklová srdce s  vítacími nápisy. Ti, kteří se cítí morálně nadřazeni nám, co přemýšlíme také o tom, co asi tak bude s migranty pozítří a popozítří! Nás, kteří například včera na Radiožurnálu slyšeli reportáž Libora Smatany ze srbsko-maďarského pohraničí. Kde zpovídal jakousi syrskou rodinu. která si mu stěžovala, že už je kdo ví jak dlouho na cestě a ještě není v Německu a už utratila x tisíc dolarů. A tudíž nepřeslechli ani odpověď zpovídaného Syřana, který na Smatanovu otázku – kde jako ty peníze na útěk vzal odpověděl – složila se celá široká rodina. Protože věří, že když dostanu povolení k pobytu já a já ho dostanu, protože jsem lékař a ti jsou v Německu třeba, tak mne budou, jako rodinní příslušníci moci do Německa oficiálně následovat!!!!!Uvědomují si tohle ti tzv. vítači a přijímači?

Zřejmě ne. Ani náhodou. Proč by to dělali? Oni přece nyní vykonali ohromný dobrý skutek a  akt lidskosti. Teď, právě teď. A tím je to pro ně vyřešené jednou provždy. Oni mají své galaktické dobro už zaknihováno. Důsledky nechť nesou jiní! Jenže ty důsledky jejich činnosti, které jsem právě popsal, jsou jen částí tragických dopadů, které vítači způsobují! Tím druhým – záběrů s potleskem, s rozdáváním čokolád a hraček, s těmi nápisy Refugees Welcome! na papundeklových srdcích – je, že se to samozřejmě šíří sociálními sítěmi migrantů jako stepní požár. Kdybyste byli Syřanem nebo jakýmkoli migrantem nebo potencionálním migrantem, jak byste si to vysvětlovali? Já osobně jako jasné pozvání – jen pojď, my tě chceme, my na tebe doslova čekáme, my tě zahrneme vším, co potřebuješ a chceš! Proč by měli váhat a nevyrazit?!

Mimochodem – vrátím se k tomu protestu na nádraží v Lübecku. Kde jsou ti vítači a přijímač s Refugees Welcome zachyceni také! Ta reportáž totiž končí tímhle záběrem:

Zajímalo by mne, jak se asi cítí, když oni tam stojí s tím transparentem a pod nimi na peronu jim protestující migranti velmi razantním a nekompromisním způsobem sdělují, že jim na jejich vítání doslova ….. Ano, patří sem to sprosté slovo. Protože jinak ten protest proti Německu a vítajícím chápat nelze! Myslíte, že si z toho vítači a přijímači vzali poučení? Silně pochybuji!

Prostě poprvé v dějinách pošlo ke kapitulaci státu, dokonce celé skupiny vyspělých a silných států před neozbrojenou masou lidí z venku!!! Dobrovolně. Ačkoli musí vědět, že to bude mít naprosto fatální dopady na budoucnost oněch států. Dokonalá kapitulace! Nepochopitelná kapitulace! Takhle hluboce Německo nebylo Německo poraženo ani v  jedné z obou světových válek!

A navíc – podstatná část obyvatelstva tu kapitulaci s nadšením vítá!

Tím jsem se vypořádal s  dvěma třetinami titulku – kapitulací a hloupostí. Zbývá ještě to lhaní.

A to se bohužel váže k včerejšímu Junckerově vystoupení v Evropském parlamentu, kdy nastiňoval jak si asi tak představuje řešení toho, co se děje kolem migrantů!

Jediné, co prosazoval opravdu důsledně byly – no samozřejmě – povinné kvóty!!! Ty prý musí všichni přijmout! Bez debat. Ty jako problém vyřeší! A Češi a  Slováci zejména. protože prý jsme to dlužni. Kvůli našim uprchlíkům v roce 1968….. Tohle jsem dávno a dávno předpokládal. Takže jsem se s  tím vypořádal už v 

Uprchlíci VIII – největší bludy propagandistické obludy

Takže mohu jen zopakovat své tehdy vyjádřené stanovisko k tomuto zjevnému vydírání:

3- Dnešní Češi mají z minulosti vůči dnešním imigrantům dluh protože jejich krajané kdysi také houfně emigrovali

Tohle vědomé vydírání a podsouvání obyvatelům České republiky, že je vlastně jejich neoddiskutovatelnou povinností přijmout každého, kdo se tady objeví a postarat se o něj, protože z Čech se také emigrovalo, je pro mne ekvivalentní tvrzení, že pokud někdo někomu půjčí někdy peníze je zároveň legitimován na věky k tomu, aby celou širokou rodinu onoho svého někdejšího dlužníka, podle své libosti, úsudku a výběru kdykoli komandoval k tomu, že musí oni všichni také půjčit a bez odmlouvání tomu, na koho on ukáže!!! Aniž by ti nešťastníci, kteří mají v rodině onoho původního dlužníka, k tomu mohli cokoli říci!!!!

Říkám, že z mého okolí – známí, spolužáci atd. atd., uteklo za hranice asi 10 lidí. Zároveň konstatuji, že necítím žádný závazek, vyplývající pro mne z jejich imigrace. Bylo to jejich rozhodnutí a bylo suverénním rozhodnutím přijímajících zemí, zda je vezmou nebo nikoli. Necítím se tímto aktem jakkoli vázán.

Bylo to rozhodnutí JEJICH a jejich rodin! Nikoli moje nebo mé rodiny!

Nemám na tom co měnit!

Ale tohle není to, co bych Junckerovi, vzhledem k jeho včerejšímu projevu, dnes vyčítal abych zase seděl u počítadla!!! Vadí mi zjevné lži! Ne v projevu, ale ty, na kterých je projev vystavěn!

Jak je to dlouho, co se jednalo o povinných kvótách pro migranty v EU naposled? Sotva pár týdnů. Přesně 25.6. ČR tehdy měla převzít asi 1500 migrantů. Vzpomínáte? Celkově mělo jít o  40 000 pro celou Evropu…

viz:http://zpravy.e15.cz/zahranicni/politika/kvoty-neprosly-prejimani-uprchliku-bude-dobrovolne-rozhodl-summit-eu-1203571

a co říkal Juncker včera? Že to není 40 000, ale mluvil o 120 000. Jenže až při bližším zkoumání zjistíte, že to není ani těch 120 tisíc, ale těch původní 40+nynějších 120 tisíc. Tedy 160. Tisíc.

Je někdo, kdo věří, že Juncker nevěděl už koncem června, co se na Evropu valí? Kdyby to mělo být pravda a opravdu je vedení EU na takovéto informační úrovni a to včetně vlád členských zemí, je potřeba je okamžitě z jejich úřadů uvolnit! A  nahradit někým, kdo umí číst a počítat! Na psaní netrvám. Protože tihle zjevně to neumí.

Mám všechny důvody se domnívat, že stejně cinklá jsou nynější přerozdělovací čísla z EP – tedy oněch 160 000…

Mimo jiné proto, že jak se dozvíte zde:

http://zpravy.idnes.cz/evropske-staty-budou-muset-prerozdelit-az-200-000-uprchliku-tvrdi-osn-1p0-/zahranicni.aspx?c=A150908_123658_zahranicni_fer

OSN je názoru, že už dnes musí Evropa přerozdělit 200 000 migrantů!!!! Takže Juncker snad nemá ani takové informace jako iDnes?

Nebo třeba takový Týden?

Tam totiž včera už z OSN přišlo úplně jiné číslo!!! Generální tajemník telefonoval do Evropy a jeho názor je, že – cituji:

Většina z běženců proudících do zemí Evropské unie prchá před válkami a násilím a má právo požádat o azyl. Řekl to generální tajemník Organizace spojených národů Pan Ki-mun, podle něhož by Evropa měla k uprchlíkům přistupovat humánně a důstojně. Pan k tomu telefonicky vyzval představitele řady evropských zemí včetně Česka, uvádí OSN v úterním prohlášení.

„Generální tajemník zdůraznil individuální i kolektivní odpovědnost Evropských států přistoupit (k otázce uprchlíků) humánně a zodpovědně, přičemž vzal v úvahu výzvy, které to představuje pro některé členské země,“ uvedl mluvčí OSN Stéphane Dujarric.

Zdroj: http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/evropa/sef-osn-vetsina-uprchliku-v-evrope-ma-pravo-zadat-o-azyl_355081.html

Takže, podle něj – máme povinnost je přijmout! Máme kolektivní i individuální odpovědnost! A  šmytec! Napadá mne drobná otázka – kolik migrantů přijala Jižní Korea, takto země, ze které pochází tajemník Pan? Pravděpodobně by odpověděl, že žádného, protože žádný z nich, těch z Blízkého východu, Koreu nepožádal o asyl. Tak proč v tom případě hovořil se Sobotkou a tlačil ho k ústupkům? Když migranti k nám, stejně jako do Koreje – NECHTĚJÍ!

Nicméně z Pan Ki Muna nakonec něco mimořádně důležitého opravdu vypadlo. Opět budu z toho linku na Týden kopírovat:

V příštím roce by jich /migrantů!/ podle OSN mělo být ještě o 50 tisíc více!

Jinými slovy – současná čísla, včera odprezentovaná Junckerem a vedením EU jsou, velmi pravděpodobně, pustý blábol!

Je nebo není pravdivý výrok, že Juncker prostě a navíc zcela vědomě – nemluvil a nemluví pravdu???

To ovšem není všechno! Juncker se také zmínil, že z Frontexu – o kterém jsem pojednával v  Uprchlících IX. zde:

Uprchlíci IX. – pořádáme Mistrovství Evropy v idiocii?

Juncker včera sliboval, že jako nyní z toho udělají opravdovou ochranu hranic!! Kdy?? Když dosud se jim to ani náhodou nepovedlo, ačkoli uprchlická krize je akutní už nejméně tři roky?! A  Frotex vlastně funguje jako uprchlické velkotaxi zdarma?

Nejen to! On včera taky sliboval rozsáhlou finanční pomoc hraničním zemím – konkrétně Itálii, Řecku a  Maďarsku, aby lépe zvládali nápor migrantů…

Cítím potřebu znovu poukázat hned na první link tohoto článku – ten na předvčerejší Tageschau ARD. Je tam ona už zmíněná reportáž z Lesbosu. V čase 10:41 reportér konstatuje, že Atény oslovily Brusel s  žádostí o okamžitou pomoc, protože nezvládají. Konkrétně požadovaly 430 milionů Eur. Na nejnutnější služby a servis pro migranty. A  dozvíme se, že Brusel to odmítl s poukazem, že nemá záruky o účelném vynaložení požadovaných peněz….

A od někdy, až by jako měly začít peníze z Bruselu do Řecka konečně proudit, už jako v EU budou vědět, že nedojde k neúčelnému zacházení???

Ještě tragičtější je to s Maďarskem!!!

V

Uprchlíci XII. – absurdity! Velké a malé!

jste si mohli přečíst toto:

Dokonce když nedávno EU uvolnila nové prostředky členským státům na výdaje s uprchlickou krizí, vyšlo Maďarsko relativně vzato téměř naprázdno: z 2,4 miliardy eur finančních prostředků přidělených členským státům dostane Maďarsko jen asi 60 milionů eur (2,5 procenta), méně než Bulharsko, Řecko, Itálie, Malta, Polsko, Rumunsko, Španělsko nebo Švédsko.

Je naprosto nepochopitelné, podle jakého klíče evropští úředníci tyto peníze přidělují, ale podle skutečné potřeby to určitě není – jak by mohlo jinak například Polsko s 1290 uprchlíky dostat 69 milionů eur, tedy téměř dvacetkrát víc na každého uprchlíka než Maďarsko?

Takže nyní to, náhle bude s penězi pro potížistu Orbána jinak? Maďarsko bude snad zaplaveno bruselskými penězi? Tomu skutečně někdo může věřit? Když to říká Juncker?

No on také říká, že Evropa urychlí procesy na vracení ekonomických migrantů. A Merkelová se nechala slyšet, že budou vraceni, bez ohledu na to, jak je jejich život v domovském státě těžký… Pamatuje si Junker a Merkelová, kolik mělo loni vrátit Německo takových migrantů? Podle mých zdrojů ani ne 10 000… A nyní to bude jinak?

Promiňte, nikoho nenutím, aby si myslel to, co já, ale pro mne je celá migrační story momentálně jen kapitulace, totální hloupost a lhaní! A domnívám se, že jsem dostatečně doložil proč.

Tak v tomto místě, jsem si včera večer ve 20:58 myslel, že mám hotovo a že si mohu jít po svých. Nicméně otevřel jsem maily. A to jsme neměl dělat!!! Vlastně měl. Našel jsem tak řadu stejných mailů. Z různých adres. Všechny obsahovaly link na pořad dětského kanálu ČT!!!!!

Tenhle link:

https://www.youtube.com/watch?v=7TeitNEQM6Y

Pamatuji bolševika a jeho indoktrinaci dětí!!!! A že to bylo husté! Bavím se o druhé půlce 50-tých let! Ale marně hledám ve vzpomínkách něco tak podlého!

Jeden z těch, co mi to včera poslali – Standa E. k tomu dodává:

Mimochodem, dětem k tomu ČT pouští antisemitu Richarda Wagnera – (Jízda Valkýr) což se mi, vzhledem k historickým konotacím (i oblibě Wágnerova díla u Hitlera) jeví býti poněkud… Tragikomické… Taková nevzdělanost! Tohle si platíme z koncesionářských poplatků…

Po dopsání předchozího odstavce jsem zapnul televizi. Naskočila mi ČT 24 – konkrétně včerejší Horizont s Michalem Kubalem. Téma ? Uprchlíci!! přiznávám, že po shlédnutí té dětské masáže se mi chtělo zvracet. Po absolvování Kubala už nemám co vydávit!

V podstatě celou hodinu valil divákům do hlavy, že migrační vlna = Sýrie, a že nebýt Assada, tak by vlastně žádný problém nebyl!!! Další podobný intervjůk z ČT – Jakub Santó dal z Jordánska k dobru konkrétní story – o rodině, která utíkala z jižní Syrie do Jordánska. Otec rodiny procítěně ukazoval, jak mu málem zastřelili syna a jak musel pryč, protože hrozilo riziko, že budou znásilněny jeho dcery. Může to být pravda. Ovšem aby měl český trouba jasno, tak Jakub Santó na závěr pronesl – oni neutíkali před Islámským státem, ale před svým prezidentem a jeho terorem!

Zvláštní ovšem je, že všichni tzv. syrští uprchlíci tvrdí, že utíkají právě před ISL!!! tedy ti, co mašírují do Evropy! Ovšem ČT to pojala jako jednu velkou propagandistickou jízdu! Za všechno může Assad! A ti, co ho podporují! Takže speciálně pro ČT, pokud by někdo z Kavčích hor měl náhodou, opravdu jen náhodou, zájem o relevantní a ověřené informace sem dám nejčerstvější grafiku z německých zdrojů jakou jsem vůbec na internetu našel.

Zdroj: http://de.statista.com/statistik/daten/studie/154287/umfrage/hauptherkunftslaender-von-asylbewerbern/

Takže tzv. Syřané, či spíše,všichni, co se za Syřany vydávají, jsou sice nejpočetnější skupinou, žádající o asyl v Německu. Nicméně, jejich počet je menší než žadatelů z Kosova, Iráku a  Afghanistanu! Kde tedy Assád opravdu, ale opravdu nebojuje, kde jsme přece nastolili demokracii a pořádek, kde všude jsou pořád ještě přítomny jednotky členských států NATO, aby zajistili mír, klid a demokracii! Nemluvě o tom, že třetí největší kontingent uprchlíků je z  členského státu NATO – Albánie! Či o tom, že nezanedbatelné počty přichází ze spřáteleného, demokratického Pákistanu nebo Nigerie! O tom, nikoli kupodivu, nepadlo u Kubala ani slovo!

A kdyby opravdu chtěl Kubal a Sántó vědět, před čím prchají ze Sýrie ti, kteří říkají, že před Islámským státem, tak to najdou v rozhovoru s velitelkou kurdských ženských milicí Nesrin Abdullahovou zde:

http://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stredni-vychod/379668-je-to-nabozenska-valka-evropa-zrudy-z-is-podcenuje-varuje-v-praze-velitelka-kurdske-zenske-milice.html

Speciálně pro tyhle dva, co řeší Assada a roli Ruska v Sýrii z toho rozhovoru vybírám: 

V jakém stadiu se teď nachází boj proti IS? Prý se do něj vložilo i Rusko.

Podařilo se nám vyčistit kurdskou oblast od takzvaných bojovníků Islámského státu. My jim ale neříkáme bojovníci, tak se jim říká v Evropě. Říkáme jim zrůdy. Kdyby měli lidskou duši, tak nebudou vraždit děti a obchodovat s jejich orgány. Je ale pravda, že další sebevražedné atentáty stále probíhají. A co se týče ruské intervence, bez spolupráce států civilizovaného světa nelze IS porazit. Jen leteckými útoky už vůbec ne. Ale každou podporu a pomoc jakéhokoli státu vítáme.

Prý byla také na ČT 24… A ještě drobnost, není Kubalům a  Santoům a  dalším vítačům a přijímačům divné, že paní Nesrin Abdullahová a její ženy válčí a chrání svoje domovy, zatímco masy dobře oblečených mladých mužů prchají ze země protože se bojí války? Já bych řekl, že něco je hodně špatně. Možná ty členky ženských kurdských milic a jejich velitelka, že Michale Kubale?

Je 23:49 za chvíli půjde článek konečně na sklo. Má 3300 slov. Měl být do 800… Jsem naprosto vyčerpaný. A deklasovaný – jen kapitulace, nebetyčná hloupost a lež!!! Všude kam se podívám a  na co se podívám!