Uprchlíci XX. – opět z pošty

– vlk –
22.9.2015   Kosa zostra čili  vlkovobloguje.wordpress.com

Jsem zavalený maily a už opravdu nevím kudy kam. Kam před migrační agendou utéci. A nejhorší je, že už nestíhám držet odstup a začínám migrační vlnu vidět nikoli pohledem analytika, ale osobně. Tedy stalo s emi přesně to, čemu jsme se, za každou cenu hodlal vyhnout.
Nicméně, ve včerejší a částečně předvčerejší poště jsme dostal pár věcí, které prostě musí ven, mezi vás.

Začnu něčím, co mne absolutně dostalo – tímhle, něco přes minutu dlouhým videem. Uděláte dobře, když si ho pustíte! Nebojte – žádný horor nebo drastického. Naopak roztomilá a v dnešním kontextu směšná až směšně trapná scénka….

V hlavních rolích? Vedení Evropská unie, Lisabonská smlouva a Zuzana Roithová.

Já se na tohle téma chystal už dlouho! Hodně dlouho, tak to dám s tímhle videem. Byl jsme zastáncem Lisabonské smlouvy. Protože jsem se tehdy domníval, že

-ti , kteří ji dávali dohromady, vědí, co dělají a domysleli většinu možných dopadů,

– že naši volení zástupci, tedy vláda, parlament, europoslanci a prezident a zejména jejich týmy náležitě projdou paragraf po paragrafu, přezkoumají ho na české národní zájmy a nevhodné dokáží opravit nebo zablokovat. Zejména tehdy, když tehdejší prezident byl jejím rozhodným odpůrcem.

Oba předpoklady byly mým hlubokým omylem. A dnes mohu konstatovat, že jsem byl naivní hlupák. Tvůrci Lisabonské smlouvy byli evidentně až absurdně nekvalifikovaní packalové.

Totéž lze prohlásit o tehdejší české vládě – Topolnek-Kalouskové s výraznou osobní ingerencí Schwarzenberga jako ministra zahraničí a Vondry jako ministra pro evropské záležitosti. Samozřejmě že selhal i parlament a europoslanci. A kdyby někdo nyní chtěl prohlásit, že jediný, kdo obstál byl Klaus, byl by to jen jalový žvást, protože Klaus měl sice několik výhrad, ale uprchlický problém neobjevil. Za to jej našli Dánové, Irové a Britové. A podle toho se zařídili. Vyjednali si výjimku. Nechápu jednu věc – že česká vláda, když nebyla schopna sama vytvořit nebo si nechat udělat kvalifikovanou oponenturu tak zásadního a složitého dokumentu si alespoň neprošla námitky jiných zemí. protože kdyby to byla učinila, zcel a nezbytně by se byla musela k Dánům, Britům a  Irům PŘIDAT! Ovšem Zuzana Roithová se ztrapnila a zesměšnila do konce života. Je mi jí docela líto.

A přidáme ještě jednu legrácku – z demonstrace Pegidy v Dráždanech v pondělí minulý týden. Je opět krátké, jakkoli ta demonstrace rozhodně krátká nebyla.

A co že to demonstranti skandují?
Merkel nach Sibirien – Putin nach Berlin!
Že to nemusím překládat?

A nyní od aktuálním a  vážným věcem. Na Slovensku zavedli naprosto zásadní omezení pro dárce krve. Něco, co bych si nikdy neuměl představit. Že ti, dárci krve, kteří se vrátí momentálně na Slovensko z  Vídně, Itálie nebo Maďarska a chtějí dát krev, tak je jim to momentálně na nějaký čas odepřeno… Proč? Tak to sem dám celé, protože je to krátké:

UPOZORNENIE: DAROVANIE KRVI PO NÁVRATE Z NIEKTORÝCH KRAJÍN A VIEDNE

Darcovia krvi, ktorí navštívili Maďarsko (oblasť Fejer, Hajdu-Bihar, Bacs-Kiskun, Budapešť), Taliansko (severnú polovicu krajiny), Portugalsko (región Algarve – najjužnejší región s mestami Almancil, Loulé), Bulharsko (Sofia), Srbsko, Rumunsko, Izrael (hoc aj na 1 noc), môžu darovať krv až po 28 dňoch od opustenia uvedených krajín / oblastí. To isté sa týka aj darcov krvi, ktorí strávili 1 noc a dlhšie aj v Rakúsku – Viedni. Ide o preventívne opatrenie vzhľadom na výskyt WNV (vírusu Západonílskej horúčky) v uvedených oblastiach. Opatrenie platí do odvolania, resp. do 30. novembra 2015. Odporúčame našim darcom, aby prišli darovať krv ešte pred plánovanou dovolenkou v týchto krajinách, resp. pred pobytom vo Viedni alebo Budapešti. Niekoľkohodinová príležitostná návšteva Viedne alebo Budapešti, resp. cestovanie cez Viedeň a Budapešť (autom, cez letisko) nie je dôvodom na vyradenie.

Okopírováno z webu Národní transfuzní služby Slovenska:

http://www.ntssr.sk/426/upozornenie-darovanie-krvi-po-navrate-z-niektorych-krajin-a-viedne

Neustále jsme krmeni bláboly o tom, jak migranti budou ekonomicky přínosní. Už jsme zde zveřejnil názor šéfa renomovaného německého Ifo insitutu, že to není pravda a  že každý uprchlík stojí Německo v průměru 1800 Euro.

Die Welt přinesl nový velký článek o studii Ifo institutu, který tentokrát nekompromisně konstatuje, že nějakou šanci na německém pracovním trhu má jen naprostý zlomek migrantů a  že státu vzniknu roční náklady ve výši 10 miliard Eur.
http://www.welt.de/wirtschaft/article146617495/Fluechtlinge-kosten-zehn-Milliarden-Euro.html

Dodávám, že když jsem včera ráno klepal svůj článek o řeckých volbách, neměl jsem o této studii ani tušení. Nicméně, nebylo to třeba. Ona už to přiznala velmi transparentně, ačkoli nepřímo i Merkelová. Tím, že prostřednictvím ministra vnitra do čela Uřadu pro migraci a migrační otázky jmenovala šéfa německého Uřadu práce Weisse, a ten před novináři na první tiskovce bez obalu prohlásil – oba úřady musí spolupracovat, protože klienti Úřadu pro migraci z roku 2015 budou klienty Uřadu práce v roce 2016…. Nic, co by chtěli slyšet třídiči a vítači…

Několikrát jsem opakoval, že Polsko má před volbami, tudíž bude tvrdě proti kvótám a přerozdělování. Podle

http://www.hlavnespravy.sk/ewa-kopaczova-polsko-prijme-iba-symbolicky-pocet-utecencov/681614

premiérka Kopaczová měla jasně prohlásit, že Polsko přijme jen symbolický počet běženců, ale rozhodně žádného ekonomického migranta. Nicméně za sebe dodám – všimli jste si také rozdílu, s kterým špičky EU mluví o ČR, Slovensku a Maďarsku a jejich postoji v přerozdělování na straně jedné a v podstatě téměř nulové kritiky vůči Polsku na straně druhé?

V Německu už je to, ohledně migrační vlny jak za války. Vyškrabují se poslední rezervy a dělají v podstatě násilné zásahy. Podle

http://www.haz.de/Nachrichten/Politik/Niedersachsen/Grosser-Bedarf-fuer-Fluechtlinge-Land-prueft-Enteignungen-von-leeren-Wohnungen

zemská vlád a v Dolním Sasku si reálně pohrává s myšlenkou že sáhne na soukromé vlastnictví a zkoumá možnost jak vyvlastnit prázdné byty a použít je pro nucené ubytování migrantů. S tímhle nápadem nepřišel nějaký šílený komouš nebo anarchista, ale starosta města Salzgitter Frank Klingebie z CDU!!!!! A já měl za to, že soukromý majetek je pro tradiční pravici nedotknutelná svátost…

Kdyby vás náhodou zajímalo, jak je to v jednotlivých evropských zemích s kapesným, které dostanou migranti v jednotlivých zemích EU, pak to v detailu najdete na interaktivní mapě Evropy zde:

http://www.welt.de/wirtschaft/article146518779/Wo-in-Europa-Fluechtlinge-am-meisten-Geld-bekommen.html

Nejdříve klikněte na obrázek mapy Evropy a pak následně na značku + příslušné země…

A zase to chce, pro odlehčení, něco pikantního. Neuvěříte, která země povede nyní Radu pro lidská práva v OSN. Ne dokud si nezkusíte, třeba letmo, přečíst tohle:

http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/66461/skandal-v-osn-saudska-arabie-bude-vest-radu-pro-lidska-prava.html

Nic z toho, co stojí výše a je spolehlivě vyzdrojováno, se nedozvíte z České televize. Což vás jistě nepřekvapí. Díky členu televizní rady Janouškovcovi už nějaký čas víme, že úlohou ČT je vysílat v souladu s humánními principy Evropské unie. Takže, ačkoli to nemá žádnou přímou souvislost s uprchlíky jsme se včera mohli v hlavních večerních zprávách dozvědět od jakési zahraniční expertky na adresu Putina jeho syrské politiky toto:

Takže Putinovi geostrategické úvahy ČASTO odporují selskému rozumu.

V originále ovšem ta vědma používá slovo „MAY SOMETIMES“ a co že ten termín znamená doopravdy?

Tohle:

Přijde vám, že NĚKDY je ekvivalentem slova ČASTO? Mně nikoli. Myslíte , že autor nebo autorka té reportáže v ČT by použila stejný český překlad, kdyby měla „MAY SOMETIMES“ plácám nesmysly a jsem totálně mimo?

Ne nebojte, vlk se nenaučil zázračně anglicky přes víkend, nepiště mi o sdělení zázračné metody. Tohle, stejně jako všechno ostatní mi přišlo v mailech. Já k tomu dodal jen spojovací komentáře. ale dodávám, že už velmi nerad.

A zcel a neplánovaně jsem, po půlnoci na Parlamentních listech objevil cosi, co sice prý pochází z dílny EU, ale já bych řekl, že v tom případě už musí být Brusel, speciálně čtvrti, kde sídlí EU a  vládní okrsky Berlína pod kuratelou doktora Chocholouška. Je li pravda toto:

Evropská unie má připravený postup, jak zvládat velkou uprchlickou vlnu už od roku 2001, ale bohaté západní státy v čele s Německem jeho aktivování blokují, protože chtějí uprchlickou vlnu rozprostřít po všech zemích EU. To vyplynulo z diskuse o uprchlických kvótách, které se v pondělních Událostech, komentářích účastnili náměstek ministra vnitra pro legislativu Petr Mlsna, europoslanec Jiří Pospíšil (nestraník zvolený za TOP 09) a hejtman Karlovarského kraje Martin Havel (ČSSD).

Zdroj:http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/EU-ma-navod-jak-celit-uprchlikum-uz-ctrnact-let-Jenze-ho-pry-blokuje-Nemecko-400267