Uprchlíci XXI — Triumf šílenců

– vlk –
23.9.2015 Kosa zostra čili vlkovobloguje.wordpress.com

Nelze nereagovat na zásadní informaci z Bruselu, že povinné kvoty na přerozdělování uprchlíků byly hrubě proválcovány silou. Neznám detaily proč a  jak a co… takže se těžko píše komentář nebo nějaká analýza. Protože jediné, co vím, je že proti hlasovala ČR, Slovensko, Maďarsko, Rumunsko a zdrželo se Finsko. Ostatní zvedli ruku pro…. 

Dost málo na nějaké vyvozování závěrů a úvah. Takže dneska, místo analýzy nebo aspoň úvahy to bude spíš útržkovitá sbírka pocitů a dojmů. Nejméně do té doby, dokud nebudou známy bližší detaily.

Není mi vůbec útěchou, že hned na začátku Uprchlíků jsme konstatoval, že kvóty prostě zavedeny budou. Že se jim neubráníme. Zrovna tak je to s mým odhadem, že rozhodující pro to, zda se uskuteční silové řešení, které zažil Brusel včera, je závislé od toho, jestli odpor bude klást Británie a Polsko, ovšem s tím, že Britů, s jejich tradiční britskou výjimkou, se to vlastně netýká. Takže se angažovat nebudou a nechají si svůj neodpor zaplatit.

Co jsem netrefil byl postoj Poláků a Slováků. Konkrétně premiérky Kopaczové a její vlády. Postoj a obrácení Baltů na pravou víru je proti tomu kolorit. Tady jsem správně odhadl, že je nikdo nebude brát vážně a oni si to uvědomili, stáhli ohon a poslušně se zařadili do houfu, aby aspoň nebyli ve skupince budoucích otloukánků. Aby, když už prohrají tak jako tak, zbytečně nenazlobili ty, co Evropu vyučují dobrým mravům s rákoskou v ruce. Ještě u Slováků jsem čekal, že jejich postoj bude nejzranitelnější protože „bruselský tábor“, zejména kolem Kisky, má zde největší a nejpevnější pozice a za sebou všechny sdělovací prostředky. Nedocenil jsem ovšem pozici premiéra Fica, a blízkost slovenských voleb, které Ficovi nedávají žádný manévrovací prostor a on si nemohl kompromis s Bruselem dovolit a dnes hovoří vůči EU stejně drsně jako Orbán.

Zajímalo by mne ovšem, proč obrátili Poláci! Tohle byl klíčový moment celé bitvy! Proč vzdala svou pozici Kopaczová a tím rozhodla definitivně o tom, že ona i její Partaj Občanská platforma jsou politickou mrtvolou. Volby bezpečně vyhraje PIS Jaroslawa Kaczińského. A osobně se budu divit, když nebude mít v Sejmu absolutní většinu. Sice bylo možné, v silovém hlasování, pohodlně porazit V4 i ty dva další i s Polskem, ale to by mělo úplně jiný rozměr, než když těmi odbojníky jsou jen jakési podivné potížistické Česko, což se samozřejmě vztahuje i na Slovensko, protože to je vlastně taky bývalé Československo, takže není u těch dvou polocikánských národů čemu se divit. Orbán je přece fašista, co natahuje ploty a týrá hodné a nebohé uprchlíky, Rumuni? To je ten pronárod, co nám do západní Evropy posílá svoje cikány? A  že se zdrželi Finové? Inu.. no nějaký trochu neposlušný synek se najde v každé dobré rodině, ale on, až vyroste z puberty bude OK: Na rozdíl od těch divochů z východu!

Výsledkem toho všeho je, že jsme si opět, po létech, zažili svůj Mnichov nebo aspoň Moskvu 68′. Jakkoli to bylo o nás za naší účasti. A nepodepsali jsme. Ale to jsou dva jediné naprosto mikroskopické rozdíly – výsledek je stejný – bylo nám rozhodnutí mocných vnuceno a to silou, bez možnosti jakékoli korekce a účinného odporu. A opět jde o rozhodnutí na výsost osudové, s dlouhodobými, nevratnými následky.

Soudný člověk v dnešní, fakticky V3 se po včerejšku musí ptát – a proč tedy byli svrženi komunisti? Co je dnes jinak, co se týče naší suverenity, než bylo tenkrát do 89? Kde je ta očekávaná demokracie v praxi, když ani svéprávně nemůžeme rozhodnout o tak zásadní věci, koho na své státní území přijmeme a proč ho přijmeme?

Situace došla tak daleko, že vše je rozhodováno

a – v Berlíně

b – v Bruselu

a to bez ohledu na to jak nesmyslná jsou německá nebo unijní rozhodnutí!!!

Právě slyším, že premiér Fico oznámil, že Slovensko půjde do sporu s EU a nebude respektovat výsledek silového hlasování… Doufám, že mu to vydrží a také, že se Česko připojí. Doufám, bez jistoty, protože první komentáře na ČT, od Romancova a na Radiožurnálu od jakési politoložky z Karlovy univerzity jsou ve smyslu – musíme ukázat solidaritu, hlasování je vždycky o tom, že někdo vyhraje a prohraje, takže se zas až tak moc neděje, a do téhle situace jsme se vůbec neměli dostat, protože bylo jasné, že prohrajeme a oni nám náš odpor nezapomenou … a vůbec … zavinili jsme si to sami.

Stejná písnička od vítačů a třídičů nyní bude znít mediálním éterem – když čerpáme peníze, máme přece povinnost být solidární, odporem jsme si jen způsobili do budoucna škody. Jsme hlupáci, všichni pochopili, jen my ne!

Inu, jak se to vezme! Za sebe říkám, že mne mimořádně těší, že se Česko postavilo na odpor a ukázalo zdravý rozum a stálo si za ním až do očekávaného hořkého konce.

Třeba proto, že vlastně bylo poraženo podvodem. Unie, Německo i Francie a další rozdělovači jasně věděli, že tahle agenda nepatří na jednací úroveň ministrů vnitra, ale svou důležitostí a dlouhodobými dopady by naprosto jasně měla být součástí následného summitu šéfů států EU. Jenže kdyby se tak stalo, nešlo by použít hlasování kvalifikovanou většinou!! To je možné jen na nižší – rezortně ministerské úrovni!! Premiérská žádá jednomyslnost. Prostě šlo o účelové zneužití pravidel. Tedy vědomý podvod!

Ale to je technikálie, ačkoli taková, co se odérem dokonale rýmuje se slovem fekálie.

Bavme se o daleko důležitějších věcech! Dějiny, jak dobře víme, se opakují. Znovu konstatuji, že včerejší Brusel je pro mne stejná dějinná záležitost jako byl Mnichov 38 a Moskva 68.

Titíž, co nám tvrdě nařídily uprchlické kvóty nám kdysi naordinovali Mnichov. Ano, Německo, Británie, Francie, Itálie jsou nepochybně hlavními architekty Bruselu 15. Opět budou tvrdit, že zajistili “mír na dalších sto let“. Jestliže v 38 někteří z aktérů tomu mohli i věřit, dneska je všem jasné, že žádný „mír“ nezajistili ani nějakou historickou shodou šťastných náhod. Jen zatáhli do svých problémů, které sami svou nebetyčnou hloupostí a  zduřelými ambicemi vyvolali, další. Nikdy bych nevěřil, že ve vrcholné světové/evropské politice uvidím u k.o. problému jako vrcholnou politickou metodu jednání podle principu – když chcípla koza mně, ať chcípne i sousedovi!!! Nota bene v jasné situaci, kdy ta chcíplá a smrdící koza se stejně přesune v čase na dvorek toho, kdo nám naši kozu otrávil. Se stejnými důsledky jako může mít klasická rozkládající se mrtvola. Otráví ve svém okolí všechno, co s ní přijde do styku. Násilím přesunutí migranti do Česka se rychle zradikalizují, stejně utečou do Německa a budou se cítit zrazení a podvedení. Německem. Takže si to Merkelland užije.

Nicméně – tohle by mne být Merkelovou nebo Hollandem nevzrušovalo. Ti bydlí na adresách, kam nějaký Hassan nebo Mustafa nikdy nepřijdou. A vždycky na takových bydlet budou. Jde o něco úplně jiného – historie se opakuje. Mnichov 38′ měl vyústění v 1. září 1939 a všeho, co následovalo potom. Itálie a Německo skončily v troskách, Británie a  Francie sice patřili k nominálním vítězům, ale ze supermocností se z nich staly druhořadé veličiny v trvalém propadu významu. Následovala ztráta kolonií, hospodářské zmarginalizování.

Moskva 68′? Tam silové řešení a diktát vedly k závěrečnému debaklu a rozpadu východního bloku a fakticky vyústilo v rozpad Sovětského svazu a marginalizaci jeho všech nástupnických států.

Politikáři v EU a Evropě, zdá se, dějiny nezajímají. A to ani zásadní historické zlomy a jejich výsledky. Nechápu to, ale musím to brát jako fakt. Takže si to prožijí na vlastní kůži. EU včera ukázala, že pojem demokracie, dobrovolnost jednota jsou pro ně funkční pojmy – když vyhovují několika mocným – Německu, Británii, Itálii, Španělsku a Francii. Ostatní jsou, více méně statisty. Jakkoli i tady jsou statisté I. a  dalších kategorií. Ale jsou to statisté. EU si dnes zadělala a to velmi účinně, na svůj konec. Neodvratný konec.

EU přišla o respekt a vědomí její užitečnosti v nových členských zemích. A je úplně jedno jestli tyto země hlasovaly včera zbaběle pro nebo, v souladu se svými bytostnými zájmy – proti. Tohle lámání silou nebude nikdy zapomenuto. Naopak – neustále při každé vhodné a nevhodné příležitosti bude připomínáno. Už nepůjde o zakřivení okurek, délku banánů nebo velikost rámečků do včelích úlů. Ale o brutální přejetí těch s jiným názorem. Unie podle mne jednala úplně stejně jako opilý pražský nabob Janoušek, když vědomě přejel Vietnamku, kterou naboural a ona se ho snažila přimět, aby s ní šel řešit tu nehodu. Nabob se přece s nějakou žlutou rákosnicí nebude bavit. Tak zařadil rychlost. Totéž byl včerejší Brusel. A trest zákonitě přijde. Nikdo neví jaký a kdy, ale přijde. Už proto, že není řešením ani příčin migrace, ani průběhu migrace a  ani nemůže ulehčit těm, kteří ho tak vehementně prosazovali. Kolik asi tak migrantů může pobrat Česko, Slovensko, Maďarsko a  Rumunsko? Z toho obrovského množství, co letos dorazí do Evropy a  jistě bude hodně nad milion? Nějaká 3% dohromady? Nebo snad 6%? A to nějak pomůže Německu nebo Rakousku? Tenhle zlomek opravdu stál za to znásilnění? Evropu opravdu řídí zvláštní tvorové!

Ovšem Romancovové a podobní tvrdí, že jsme do té prohrané bitvy vůbec neměli jít, protože nás ti velcí budou trestat…. Abych pravdu řekl, nijak mi to u těchhle nepřekvapuje. Jsou to stejní, co před časem vykřikovali, že se radši budou mýlit s USA než by měli pravdu s Putinem, takže se mýlili a mýlí, až se z nich kouří. Jsou to ostatně ti samí, co minulý týden sepsali dopis vládě, že jaksi Německo má pravdu. Takže když náhodou nemají příležitost se aktuálně mýlit s Washingtonem, požadují, aby se vláda mýlila s  Berlínem. Asi všichni ti Kocábové, Urbanové, Gabalové, Gálové a Rumlové se potřebují mýlit s někým každý den. Tentokrát se jim to opravdu povedlo! Gratuluji. Jsem zvědav, kdy z toho rauše, z nějakého podivného matroše, procitnou….nechtěl bych být na jejich místě..

Jsem na 1600 slovech. Čas skončit. Ale vrtá mi hlavou ta změna polské pozice.

Kdybych řešil jen Kopaczovou, řekl bych si, že to je prostě ubohá ženština. Která když zjistila, že ty volby opravdu projede a bude muset nést následky porážky, tak si vyjednala v Bruselu nebo nějakých atlantických strukturách teplý flek jako osobní výpalné. A  s ní pár jejich kolegů.

Ale tohle je velmi přízemní, jakkoli to určitě zafunguje. Ale nemůže to být důvod hlavní nebo jeden z hlavních. Takhle to u téhle sorty nechodí. Pokusím se zaspekulovat. Už jsem dával informaci o tom, že Polsko dostalo z budgetu Bruselu na migranty víc peněz než Maďarsko, přesto, že Varšava přijala letos asi 1.200 migrnatů a Budapešt 130.000. Vysvětlení je jednoduché – Orbán prostě bruselským papalášům dlouhodobě nevoní. Tak ho – opět – podusili. Ale není to jediné jednoduché vysvětlení. Je zde ještě důvod Tusk!!! Tusk v pozici europrezidenta se zkrátka postaral o to, aby bruselské chechtáky na uprchlíky nezamířili tam, kde jsou opravdu potřeba, ale tam, kde je chce mít on. A já tohohle hladkého a kluzkého pána vidím za polskou zradou V4. Kopaczovou vybral a dosadil on! A on podle mne byl hlavním beranidlem do polské pozice. Vysvětlil své následovnici že

– volby jsou prohrané tak jako tak,

– o ní že bude postaráno,

– kvóty že budou v nejhorším prosazeny i proti Polsku,

– že když Polsko bude přehlasováno, mohou vypuknout drsné protievropské nepokoje. Takhle, že se to vybije nikoli proti EU, ale proti Občanské platformě, která je stejně na porážku,

– že vyjednal speciálně pro Polsko velké a výhodné finanční kompenzace, které nebude mít nikdo jiný.

– že polské vzdání pozice bude bohatě odměněno při příštím rozdělování vrcholných fleků ve vedení EU

– že Polákům do Čechů, Slováků a Madarů nic není.

Samozřejmě, že tohle nejsou zřejmě jediné důvody, které Tusk uplatnil. Ale jsem přesvědčen, že zazněly a našly ochotné uši.

A dovolím si odhadnout hlavní trumf, který vůči Polákům uplatnili Němci – Polákům velmi záleží na prodloužení protiruských sankcí. Rusko je pro ně Belzebub absolut. Naprosto nepochybuji, že Berlín sdělil Varšavě /a Tuskovi/ – chcete protiruské sankce, které velmi poškozují naše hospodářství? OK: Ale jen za souhlas s kvótami, jinak…. jinak bez Německa žádné sankce nebudou. A stejný klacek byl jistě předveden i Baltům.

Chodí sem čtenáři z Polska. Velmi bych uvítal jejich názory.

Tolik první nástřel včerejšího bruselského Mnichova. Shrnuto a sečteno – koná se triumf šílenců!

A ještě na závěr musím vypořádat jednu věc – včera jsme psal o Lisabonské smlouvě. Kterou české tehdejší elity těžce odflákly. A  v té souvislosti jsem konstatoval, že sem patří i Klaus, že sice měl výhrady, ale migraci a uprchlíky nezmínil.

Dostal jsem včera mail od kosíře Honzy V.

Z kterého vyjímám rozhodující pasáž:

“ – Lisabonská smlouva umožňuje orgánům EU rozhodovat o rozdělování kvót, kolik uprchlíků z třetích zemí musí členské státy přijmout.“
Psal to sám pan prezident Klaus ve svém vyjádření k LS Ústavnímu soudu 16. října 2009 !!!! V tutom článku (před koncem odstavce C):

http://www.klaus.cz/clanky/1062

Takže popravdě musím veřejně přiznat, že Klaus ve svém dopise Ústavnímu soudu po jeho rozhodnutí ve věci Lisabonské smlouvy poslal této instanci do Brna to konstatuje a riziko objevil. Ale je to v postkomentu, který už žádný vliv na rozhodnutí vrcholného justičního orgánu neměl.

Nejsem schopen dohledat, jestli na to bylo upozorněno také v konkrétním podání, které US obdržel a ke kterému se vyslovoval. Jestliže ano, odvedli ti, co by to podání psali, jako jediní, opravdu dobrou práci. Jestliže je ve stylu – já vám to říkal. Zkrátka kibicování.

Vyjdu z toho, že to bylo i v podání. To podávala skupina senátorů za ODS. Tedy z tehdy hlavní vládní strany!!! Nešli s tím na veřejnost a netlačili na tehdejší vládu. Takže jsme se dočkali fatálního včerejška. Ale konstatuji, že Klaus to věděl. Otázkou je, zda v čase, kdy s tím šlo něco dělat. Ale jako jediný to nebezpečí alespoň rozpoznal.

Dodatek: Právě jsem dodíval zprávy německé ARD a za chvilku začne relace na Slobodném vysielači. Ale ta ARD a řazení hlavních informací v Tagesschau byla vypovídající více než tisíc rozborů. Hlavním trhákem byl skandál kolem VW a emisí. Teprve potom přišlo na pořad bruselské hlasování. Takže Němci ukázali jasně jak to mají seřazené a podřízené. A  agendu hlasování měli za jasnou. VW je jedničkou. Nějaké hlasování o migrantech až dávno po tom… Věděli své. To je jeden poznatek. Druhým bylo sestřih ze společné tiskovky francouzského a německého ministra vnitra. Oba se tvářili jako kluci, co vyhráli na pouti v tombole hlavní cenu. A  s tím obrovským úsměvem konstatovali, že Polsko osvědčilo evropského ducha a solidaritu a dostálo pověsti odpovědného evropského hráče…. Zkrátka, kdyby Polsko nepřeběhlo, měli by, i přes silové hlasování těžký problém!!!