Uprchlíci XXII – aneb Hlava XXII. triumfujících šílenců

– vlk –
25.9.2015 Kosa zostra čili vlkovobloguje.wordpress.com

Tenhle článek jste měli původně číst už včera, jenže už vážně nestíhám. Včera jsem seděl u počítače asi 13 hodin a nedělal nic jiného než Kosu. V pondělí se dozvíte – proč? Takže dnes nebudu, bohužel, úplně originální s některými věcmi. Lze je nalézt i jinde. Nicméně ven to dát musím.

Hellerův román Hlava XXII je dostatečně znám abych musel přibližovat jeho leitmotiv. Přiznávám, že ho nemám v oblibě. Vymyká se mému chápání světa. Tím méně jsem očekával, že na jeho absurditu narazím někdy v praktickém životě a už vůbec ne ve vrcholné světové/evropské politice. Ti z vás, kteří slyšeli Hodinu vlka v úterý večer na Slobodném vysielači ví, že už tam tohle téma bylo otevřeno. Konstatoval jsem, že Brusel, Merkelová, Hollande a další zvolil hlasování přes technický podvod a znásilnění čtyř jinak smýšlejících zemí proto, aby…. aby co vlastně???? Aby Česku vnutili necelých 1600 migrantů, a Slovensku asi 800? Když obě země deklarovali dobrovolnou ochotu přijmout více…..

Proto otevřeli Pandořinu skřínku silových přehlasovávání? Dodejme ještě, že odhlasovány tentokrát nebyly do budoucna závazné, automatické kvóty!!!! Ne, toto silové hlasování a násilnění nesouhlasících se opravdu týká jen rozdělení 120 000 migrantů z Itálie a Řecka. Nic více, nic méně! Hora triumfujících šílenců porodila myš! Zvolila násilí za něco, co technicky nemá žádný význam. Nám silou vnucených 1600 migrantů nijak neřeší problém Itálie, Řecka, Německa, Švédska, Rakouska a dalších přetížených zemí. Migrant, který se dnes dostal do své vytoužené Germany v této Germany zůstane. Chtěl k mama Merkel, zůstane u mama Merkel!

Z té hromady oněch 120 tisíc rozdělovaných je ČR vnuceno 1600. Tedy 1,3%. Slovensko 0,65% …..

Opravdu tahle čísla stála Bruselu a zejména německým a francouzským papalášům za to, aby si Unie udělala z obyvatel východní Evropy – připočtěme k  V3 a Rumunsku, v tomto případě i obyvatelstvo východoevropských zemí z těch států. které kapitulovaly předem, tedy Poláky, Slovince, Chorvaty, všechny Balty, Bulhary, které určitě bude většinově proti, nepřátele? Nepochybně v těchto zemích nyní sympatie k EU obecně a Bruselu zejména, velmi utrpí. Natrvalo. A  své důsledky bude mít znásilnění odbojných východoevropanů i na vnitřní politickou scénu v zemích jako je Francie, Holandsko, Švédsko, Finsko, Británie, Dánsko, a možná další, kde nutně musí posílit, už i tak nepřehlédnutelná eurokritická, protiimigrantská politická uskupení. Jejich současní i budoucí lídři nyní budou mávat vůči bruselské superelitě univerzálním klackem hlasovacího násilí z minulého úterka vůči V3 a Rumunsku. A nikdo z Bruselu nebude moci ani ceknout! Protože je to zřejmé a pravdivé. Brusel prohrál svůj kredit. A lidé na to uslyší. Migranti totiž ovlivní i jejich životy a  to nikoli pozitivně a počty vnucení východoevropanům na tom vůbec nic nezmění. Jsou zanedbatelné! Západu se tím nijak neulevilo a neuleví.

Pro mne Hlava XXII. Dokonalá Hlava XXII.

Já vím, že spousta z vás má nyní tendenci sednout ke klávesnici a pořádně mi to nandat ve smyslu – hele vlku, tohle sice bylo jednorázové přidělení /opravdu jste to všichni věděli?/, ale jistě nebude, v případě potřeby, problém odhlasovat kdykoli v budoucnu automatické přerozdělovací kvoty a  bude vymalováno. Když to hlasování tak pěkně zafungovalo!

Nejspíš to asi opravdu zkusí. Ale skutečně si jste jisti tím, že nové hlasování, tentokráte o automatických povinných přídělech by bylo stejné jako to úterní a že by prošlo stejně hladce? Že by se proti postavily jen ty čtyři země, jako nyní?

Tak tímhle bych si vůbec nebyl jist! Ani trochu! On je rozdíl dostat nějakých pár stovek migrantů jednorázově nebo dát Bruselu do budoucna biancošek na libovolný povinný odběr migrantů do budoucna!!! Která vláda si něco takového, podle vás, může něco takového dovolit, aniž by v následujících volbách nebyla okamžitě sestřelena? Osobně neznám ani jednu.

Samozřejmě, že takový pokus nastane. O tom ani chvilku nepochybuji. Ale že by jeho zastánci měli automaticky vyhráno?

Zopakujme si, jak zní pravidlo tzv. kvalifikované většiny, která proti nám byla nyní zneužita:

Od 1. listopadu 2014 EU má možnost rozhodovat kvalifikovanou většinou, která je vymezena jako nejméně 55 % členů Rady, tvořených nejméně 15 z nich. Tito členové musí představovat nejméně 65 % obyvatelstva Unie.

Takže, aby toto hlasování bylo platné musí pro návrh hlasovat nejméně 15 členských států, které musí mít dohromady nejméně nějakých 330 milionů obyvatel. Dodejme, že čtyři největší státy mají dohromady více než polovinu obyvatelstva a potřebnou populační většinu složí 6 nejlidnatějších zemí. Pokud se tedy tato šestka domluví na společném stanovisku, je automaticky splněno druhé kritérium splněno a nesouhlasícím nezbývá než sehnat blok 14 malých zemí, držících opačnou pozici.

Osobně nechápu, že tenhle průšvih silového hlasování do Lisabonské smlouvy prošel tak hladce a zejména malé a střední státy si neuvědomily jeho tristní nebezpečnost a něco s tím účinně neprovedli v  procesu jejího přijímaní. Ale už se stalo a nic s tím zpětně nenaděláme.

Já vím, že si nyní ti, kteří nesouhlasí s mým závěrem, že další případné hlasování o automatických kvotách se cítí být na koni, že vlastně argumentuji za ně. Takže detailně přezkoumáme pravidlo první. O 15-ti státech, které musí zvednout ruku pro v silovém hlasování.

Už jsem napsal, že se domnívám, že V3 a Rumunsko sice zůstaly ve své pozici opuštěnými, ale že obyvatelstvo v dalších, zejména východoevropských státech je silně proti a  že vlády těchto států budou v úplně jiné situaci, než u jednorázového přídělu.

Nevěřím, že ve třech baltských ministátečcích je většina obyvatelstva pro další přijímání migrantů. Zejména ne tehdy, když tam mají všude dlouhodobě nevypořádaný problém s ruskou menšinou, které jsou většinově odepírána základní lidská práva! Chorvatská prezidentka napadla Merkelovou přímo. Slovinsko se s migranty vypořádalo tak, aby ani jednoho z nich nenapadlo v zemi zůstat. Co si myslí obyčejní Poláci se dozvíme velmi brzy. U volebních uren. Jsme na deseti. Finové by mohli být 11. členem spolku odmítačů. Otázka je, kde vzít ty 3 další. Oni by byli, ne že ne – jenže oni mají svou migrantskou výjimku – Británie, Irsko, Dánsko. Je pro mne kupodivu, že země s výjimkou smějí hlasovat o problému, který se jich, ani de jure ani de facto – netýká! Kdyby totiž ve věci, kde má stát vyjednané speciální podmínky, nesměl hlasovat, stačilo by, v daném případě, na zablokování jakéhokoli silového hlasování 11, max. 12 odpůrců.

Být českou a slovenskou vládou, testoval bych okamžitě tuto cestu. Testoval, protože je zřejmé, že by se leckde setkala se zuřivým odporem. Ale za pokus by to stálo. Ale vraťme se do reality, kde sehnat ty tři potřebné další? Momentálně nevím. Ale to neznamená, že nemusí být k dispozici. Otázkou totiž je, co s politickými preferencemi udělá současná migrační vlna!!! Zejména v takových zemích jako je Holandsko, Belgie, Francie, Švédsko, Británie, Dánsko, kde jsou protimigrační a  protibruselské strany na jasném vzestupu…

Řekl bych, že je k jejich sehnání velmi dobře nakročeno! Po včerejším prohlášení Merkelové, že by EU měla uzákonit stejné minimální standardy, míněno ekonomické, pro zaručení kvalitního života migrantů! Nepochybně má ta dáma na mysli standardy německé. Aby jako ekonomičtí migranti neměli tak úplně důvod táhnout do Němec….

Už v Uprchlících XX. jsem dal interaktivní mapu, jak vysoké jsou dávky v jednotlivých zemích EU. Zopakuji ji:

http://www.welt.de/wirtschaft/article146518779/Wo-in-Europa-Fluechtlinge-am-meisten-Geld-bekommen.html

Nejdříve klikněte na obrázek mapy Evropy a pak následně na značku + příslušné země…

řada těch, co hlasovali nyní s Německem by musela zatížit své, už tak většinou napjaté rozpočty…. Dánsko snížilo nedávno tyhle dávky na polovic.

To hlasování by opravdu nebylo stejné!!! Je reálná naděje, že ti 3 další by se někde objevili. A ještě není německým požadavkům konec.

Do toho ještě velmi dobře zapadá nadcházející handlování Británie, před jejím referendem 2017 o setrvání v EU o nových, lepších podmínkách pro ni. A  Britové, o kterých, podle mne právem, řekl kdysi Napoleon, že jde o národ hokynářů, zcela jistě Bruselu předloží návrh, proti kterému pověstná Shylockova libra masa v Kupci benátském bude vlastně aktem altruismu. Brusel bude muset hodně ustoupit. Německo také. A budu se hodně divit, když by nenásledovaly požadavky dalších zemí…

Zkrátka – všechny tyhle úvahy mne vedou k závěru, že eventuální hlasování o automatických kvótách může být zatraceně jiný příběh než to úterní! Pokud pochybujete, pak mi zkuste vysvětlit, proč to v Bruselu toho 22. nevzali z jedné vody na čisto a nenechali prohlasovat ty povinné automatické příděly pro každou členskou zemi rovnou!!! Myslíte, že neumějí do pěti počítat, že si nejsou vědomi všech možných důsledků, včetně problemů každého dalšího hlasování o přidělování migrantů a  že rádi podstupují takováhle divoká a nesmiřitelná hlasování a s nimi spojené tahanice a mediální masáže, které v podstatě otřásají samými existenčními základy EU?

Prostě bruselská hora znásilnila východoevropany, ale dosáhla jen toho, že porodila mrňavou myš! Nemluvě o tom, že přidělený migrant v zemi určení bude podléhat jejímu systému azylového řízení a že pokud mu nevyhoví, tak prostě bude vyhoštěn. A nebude mít už nárok na azyl nikde v EU. I když samozřejmě, při opakovaném pokusu se jiná členská země může rozhodnout jinak. Ale nejspíš bude, ve vlastním zájmu, využívat precendens prvotního nálezu vyhoštění bude v zemích jako je ČR a podobní technicky fungovat. U nás půjde o nucené vyvezení max . stovek lidí. To je realizovatelné. Ale vyhostit a odvést ze země proti jejich vůli stovky tisíc ekonomických migrantů jako v případě Německa? Nemožné!!! Pokud migrant dostane v přidělené zemi právo azylu, okamžitě se na něj vztahují všechny výhody pohybu v Schengenském prostoru! Takž opatřit si v Česku „papíry“ a následně legálně přesídlit do Germany nebo Švédska? To bude docela dobrá varianta nemyslíte? Zejména pokud česká/slovenská/atd. vláda bude velmi striktně uplatnovat pravidla po dobu azylového řízení!

Tak kvůli tomuhle bylo silové hlasování!!!! Hlava XXII. !!! Tentokráte pod heslem solidarita! Vnucená solidarita!

Tohle mi ostatně vysvětluje proč obrátily baltské státy, proč od pozice Vysegradu postupně odpadlo Slovinsko a Chorvatsko a částečně i jasnou zradu Polska. Ale u něj jenom částečně. Pro Varšavu nemám omluvu. Pro ty ostatní ji najdu.

Estonci a další jsou ochotni obětovat cokoli za obranný deštník proti Rusku. Nemá smysl se bavit o tom jestli právem nebo neprávem. To není v tuto chvíli důležité. A tady jim stačilo říci ze strany Německa – když budete dělat problémy, tak my jaksi … / doplňte, co vám tam pasuje osobně nejvíce/ .

U Slovinců a Chorvatů hrála roli balkánská migrační trasa. V  momentě, kdy Maďaři začali stavět plot, bylo jim jasné, že valící se migranti zamíří k nim. A oni nutně potřebovali, aby se v Řecku něco změnilo a  začalo vykonávat alespoň minimálně svoje povinnosti hraničního státu. A to se může povést, ale nemusí, jen tehdy, když Řekové/Italové budou mít jistotu, že s migranty na krku nezůstanou sami. Jako se to před léty stalo Maltě a nedávno Španělsku.

Těchto pět států si umělo spočítat, že jednorázové povinné kvóty

– pro ně nejsou, vzhledem k jejich velikosti problém, protože dostanou jen pár stovek ,

– že momentálně nevýhody z trvalého odporu převýší případné zisky,

– že zkrátka víc než 11 zemí k dispozici není a to že na zablokování silového řešení nestačí.

Takže otočili. Ale u Poláků nic z toho neplatí. Poláci jeli svůj vlastní handl. Řekl bych obdobu Vídeňské arbitráže z roku 38 a Bratrské pomoci ze srpna 68… Ostatně o tom jsem psal už minule, takže se k tomu nebudu vracet.

Jenže ještě pořád nejsme u konce neuvěřitelné absurdnosti toho úterního hlasování!!! Neunikl vám další zásadní detail? Myslím to, že se přerozdělování vůbec netýká migrantů v jiných zemích než je Itálie, Řecko a Maďarsko?

Vzpomínáte na výroky rakouského kancléře Faymanna, francouzského zatímprezidenta Hollanda, německého vicekancléře Gabriela a řady dalších, že není možné, aby celou zátěž migrace neslo jen pár států a ostatní nepřijali na té zátěži adekvátní podíl a že když ne, tak se jim třeba sáhne na peníze z EU? Nemusíme si vysvětlovat, že jejich cílem bylo dosáhnout přerozdělení běženců, kteří už v jejich zemích jsou nebo tam přijdou. A  nic takového se, ani náhodou, v Bruselu neprohlasovalo!!!! Migranti, mimo Řecko, Itálii a Maďarsko prostě zůstanou tam, kde jsou. Míním Německo a spol. A navíc tam zjevně zůstanou i ti, co tam teprve, v dalších dnech, dorazí!!!! Nikdo se ani nepokusil něco takového dát na pořad jednání a hlasovat o tom. Zkuste si odpovědět na otázku PROČ?

Já mám naprosto jednoduchou odpověď, kterou vás ovšem nenutím sdílet – nebylo to prohlasovatelné! A to ani tou kvalifikovanou většinou! Protože států, které hodlaly nést důsledky šíleného rozhodnutí mama Merkel, když prohlásila, že Německo přijme všechny Syřany zkrátka, by nebylo dost. Respektive, s výjimkou Řecka Itálie nejspíš vůbec nikdo!!!! Proti tomu by se nejspíš postavil zbytek EU. Nikdo Německo nenutil k tomu nesmyslnému gestu, které na Blízkém východě bylo pochopeno jako výzva – dej se na cestu! a spustilo migrační tsunami. Důsledky tohoto bláznovství rozhodně nikdo v Evropě nebude chtít sdílet!

Nechápu, že si tohohle ještě německý/ rakouský mainstream, který i tak komentuje výsledky bruselského hlasování velmi neurčitě a osobně bych řekl, že začíná přecházet na antiMerkelpozice, ještě nevšiml!!!! Protože až Němcům, Rakoušům, Švédům a  dalším vyvoleným hostitelům „syrských uprchlíků“ dojde, co vlastně jejich vlády v Bruselu dosáhly, tak to najde, podle mého odhadu , velmi silnou negativní odezvu na vnitropolitické scéně příslušného státu!!! Berlín, Videň a Stockholm v tom zůstaly vlastně sami!

Možná, že nyní by mi někteří z vás položili otázku – a mělo tedy za této situace smysl, aby se ČR, potažmo V3 a Rumuni, stavěli na zadní? neměli jsme také chytračit?

Já myslím, že mělo smysl držet kontrapozici. Že někdo se Bruselu postavit musel. Aby bylo všem jasno, že odpor a to i otevřený – existuje. Ten otevřený odpor je sice symbolický a tvrdě nám ho v budoucnu spočítají. Ale kdyby nebyl, byli by to zkusili určitě s uzákoněním automatických budoucích přerozdělovacích mechanismů a  možná i rozdělení běženců v Německu a tomu bylo zabráněno. Ale ono to najde odezvu. jednak ve východoevropských zemích, jejichž vlády kapitulovaly bez boje. U značné části obyvatelstva ztratily kredit a posílili jejich političtí soupeři. Otevřený odpor byl nutný, aby se ani Brusel ani Merkelová s Hollandem nepokusili dát někdy hlasovat o tom, že se bude nějaké dělení týkat i migrantů z Německa a pod. Přidejte si k tomu skutečnost, že na tvrdý postoj V3 a Rumunů přijde nepochybně pozitivní ozvěna u části západoevropské veřejnosti.A dokonce domnívám, že by mohla až tak velká, že už nepůjde z Berlína, Vidně, Paříže ukazovat směrem na východ a věčně opakovat jalovinu o nesolidárních, co jen natahují ruku!

Tohle hlasování kvalifikovanou většinou bylo v žargonu označováno často jako nukleární! Já s tím termínem – zejména pro jeho vůbec první použití, naprosto souhlasím. Až se tak stane po 11, či 25, nikoho už nepřekvapí a nevzruší. Ale poprvé? To je vždycky něco zvláštního. A onomu poprvé, zejména u čehokoli nukleárního, by měl odpovídat výsledek, který by odůvodňoval nasazení takové zbraně.

A ať na poslední převálcování silou z Bruselu koukám jak chci, tak nevidím nic jiného , než Hlavu XXII. Moje babička na to měla přísloví – jít s kanonem na vrabce!

A nemohu si odpustit – česká vláda je nyní, ze všech stran v  těžké palbě. Že zradila, že nezastávala české zájmy a podobně. Budu znovu opakovat, že v téhle složité migrantské šarádě, podle mého , obstála na jedničku. Jak během postupu při záchytu migrantů, tak před a při bruselském hlasování!!! Více se rozhodně dosáhnout nedalo. Nicméně leckdo se do kabinetu tvrdě trefuje. U politické opozice to chápu. Ta se snaží honit laciné body. A ta pravicová počítá s krátkou pamětí veřejnosti. O Lisabonské smlouvě a mizerii a šlendrián , s kterými byla z české strany posuzována a  vyjednávána, jsem tady už psal. Proto mne nebere jakýkoli výlev ze strany ODS nebo Kalousek partaje. Ten lisabonský zmetek jde jen a pouze na jejich triko! Oni to „vyjednali“! A komouši? Ti přece také namítali, pokud něco, tak nic z toho, co je dnes špatně. Všichni by měli zalészt do Macochy nebo ještě hlouběji a hlavně mlčet.

Udivuje mne ovšem soustavná kritika zleva. Stačí s, za všechny ,i najít třeba článek jistého Ludka Prokopa pod názvem Trapně jalová, silácká gesta nebo artikl takového Lubomíra Mana s titulkem Chtěl bych být Slovákem. Oba znám ještě z Paroubkova webu Vaše věc. A oba jdou po Sobotkovi jak Afghánec po syrském pasu a cestě do Germany.

Momentálně je jejich hlavním trumfem, že se naše vláda nepřipojí ke slovenské žalobě na výsledek hlasování k  Evropskému soudnímu dvoru. Prý jsme zradili Slováky. Rád bych upozornil oba pány, že k této žalobě se nepřipojí ani Bukurešť a Maďaři váhají. Může být, že to oběma pánům a dalším uniklo. Patrně i to, že ž eSoudní dvůr to bud e muset řešit, bez ohledu na to, kolik žalujících bude.

Co by jim uniknout naopak nemělo, je fakt, že nám opravdu hrozí další silové hlasování o automatických kvótách. A já osobně soudím, že tohle je hrozba na kterou by měly být chystány poslední zbraně. A nikoli promrhány v okamžiku, kdy žaloba skončí na 99,9% jasnou prohrou žalujících. Očekává snad někdo soudný, že Evropský soudní dvůr vydá rozhodnutí proti přání Bruselu, Berlína, Paříže a popře výsledek hlasování, které je v poměru 23 : 4/5? Asi sotva. Jenže taková prohra bude mít bohužel tragický dopad pro všechna další hlasování, která mohou dopadnout například 15:13. Kdy na straně poražených budou i těžké váhy!!!!

Jde o zbraň s jedním výstřelem. Na jednorázové použití. Mělo by tedy s ní být podle toho zacházeno. Že by si to Fico neuvědomoval? Ale ano! I on ví to, co já! Jenže on nemá na výběr. Za půl roku budou na Slovensku volby. Fico bude bojovat proti všem. Proti opozici , kterou dnes sjednocuje Kiska. Kdyby šlo jenom o ni, tak by, odhaduji, žádná žaloba na stole nebyla! Jenže on mu, díky migrantům, vyrostl další soupeř, který dosud reálně v podstatě neexistoval a jež bude, zcela jistě, odčerpávat tradiční voliče SMERu, pokud se nevyprofiluje zcela jasně protiimigrantsky – nacionalisté Mariana Kotleby!!! Takže si snadno spočítal, že jeho jedinou šancí je přesvědčit svou část voličského elektorátu, že Bruselu neustoupí ani o píď. Proto ono tvrdé prohlášení, že dokud bude u moci jeho vláda, žádný migrant, hlasování sem, hlasování tam, na Slovensko nepřijde a proto podává žalobu! Pánové Man a Prokop a  další se nás zřejmě snaží přesvědčit, že máme volební právo i na Slovensku. Chci je i ty, kteří jim naslouchají. upozornit, že nemáme. Já bych na místě Roberta Fica jednal stejně. A dovolím si odhad, že Bohuslav Sobotka také. Dokonce bych něco takového klidně očekával,za stejných podmínek, tedy že by šlo o vítězství ve volbách, i od takového Kalouska.

Zcela směšné jsou pak výpady typu, že Sobotka měl otázku znovu otevřít na summitu premierů. Jak už stojí výše, Merkelová a spol. se postarali o vyřazení této věci z programu. A neotevřel to tam ani nikdo jiný z přehlasovaných. Protože bylo jasné, že nic nezmění. Nicméně kibicové našli svou hůl a mlátí jí kolem sebe.

Tolik k Hlavě XXI. bruselského znásilnění. Leckdo má dojem, že my sami si musíme napsat nějaký svůj vlastní odstaveček nebo aspon větičku do té Hlavy XXII. Já nikoli.

Ale musím přidat ještě pár dalších novinek. Pravděpodobně jste je zaznamenali i beze mne, ale je to pro pořádek a úplnost.

– Merkeklová prohlásila, že Evropa se s migranty není schopna vypořádat sama. že do řešení , zejména v Syrii musí být zapojeno Rusko a Irán.

Pochopila cosi, co jste si na Kose mohli přečíst už nejméně před rokem… Jsem zvědav, jak chce vynutit ruskou spolupráci a při tom držet protiruské sankce! Zatím vždycky „odměnila“ každou ruskou vstřícnost jejich eskalací. Tentokrát to sotva bude možné. Evropa si už vyzkoušela, že například pašerácké lodě ve Středomoří nelze potápět, aniž by Rusko s tím v Radě bezpečnosti OSN nesouhlasilo. A  bez toho nepůjde uzavřít „italskou trasu“. Čirá hloupost má prostě svůj náklad.

– Po Moskvě potvrdil včera i Washington setkání Putin-Obama. Jistě Amreičané si dali záležet na tom, aby sdělili , že setkání iniciovala ruská strana a že Obama Rusi upozorní na dodržování Minských dohod, ale všichni vědí, že půjde o Sýtii. Takže asi na tu Ukrajinu zas až tak moc nedojde. Protože kdyby náhodou Obama nějak moc tlačil na pilu, tak Rusové jistě najdou způsob, jak dát migranty zase do pohybu…. A mama Merkel už má plnou náruč. a už

– po ní jde i tvrdě nejen taková CSU, ale i doposud věrný tisk.

Ještě předevčírem jsem psal, že v Německu dostaly, podle mých osobních informací, v Německu města a obce ústní pokyn vypovídat nájemní smlouvy Němcům v obecních bytech a ty uvolnit pro uprchlíky. Ale , že to nejsem schopen doložit, protože jde o ústní direktivu. Takže nyní už to doloženo je. Přišel s tím renomovaný Stern, dosud stojící za Merkelovou.

Viz

http://www.stern.de/wirtschaft/immobilien/kuendigung-wegen-fluechtlingen–mieter-in-nieheim–nrw–muessen-wegen-eigenbedarf-ausziehen-6465914.html

český překlad je zde:

http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/evropa/nemecke-mesto-stehuje-kvuli-bezencum-lidi-z-obecnich-bytu_356769.html

A samozřejmě, že zůstává v platnosti i ten nápad se zabavováním prázdných bytů.

http://t.tyden.cz/rubriky/zahranici/evropa/v-nemecku-zacnou-pro-migranty-zabavovat-privatni-majetek_356813.html

Jak dlouho si tohle asi tak Němci nechají líbit? Zejména, když jim dojde, že jejich vláda v úterý v tom Bruselu vlastně prohrála? Ono už to v Německu začíná být opravdu na krev a kolony dalších a dalších „Syřanů“ míří Evropou k mama Merkel. Nezapomněli, že jsou pozvaní!