iDnes.cz šíří podvržené fotografie, aby očernil syrskou vládu Bašára Assada a zdiskreditoval ruskou intervenci v Sýrii! Ale jednání Johna McCaina s dnešními předáky Islámského státu mainstreamu nevadí?

– VK –
4.10.2015  AENews

 
Nestává se příliš často, aby se Babišův server iDnes.cz pouštěl na tenký led průhledných dezinformací a hoaxů na vlastní pěst, protože tuto práci přenechává obvykle zpravodajským agenturám Velké trojky (AP, AFP a Reuters), které ty hoaxy napíší samy a mnohem lépe.

Nelze si ale nevšimnout obrovské paniky, která zavládla v mainstreamových západních médiích poté, co Rusko začalo dělat v Sýrii pořádek a rozhodlo se bombardovat základny amerických poradců v Sýrii. Operace Islámského státu a konkurenční organizace Al-Nusrá (křídlo Al-Kajdy) jsou totiž koordinovány americkými poradci přímo na místě samotném.

Jde o americké občany arabského původu, kteří se narodili v USA a byli naverbování americkou zpravodajskou službou CIA pro koordinaci a kontakt s „assety“ přímo na území Sýrie. Tito koordinátoři pod krytím ovlivňují vojenské operace teroristických skupin a zajišťují jejich bezpečné přesuny před plánovanými americkými nálety. Rusko však tomuto učinilo přítrž svým vstupem do konfliktu a američtí operátoři již nejsou v Sýrii v bezpečí. CIA rovněž poskytuje syrským teroristům výcvik [1], a to v Kataru a v Saúdské Arábii. Rusko totiž nerozlišuje, na rozdíl od západu a USA, mezi Islámským státem a tzv. umírněnou opozicí, do které USA počítají už dokonce i frontu Al-Nusrá, která před 10 lety, ještě pod vedením Al-Kajdy v Iráku, podřezávala americké vojáky a civilní kontraktory.

Demonstrace proti americké válce v Sýrii

Server iDnes.cz však včera večer (1.10.2015) vydal článek [2], který napsal Oldřich Mánert. Článek má za úkol ve čtenářích vyvolat jakýsi odpor vůči Bašáru Assadovi a v důsledku tedy i proti Rusku, které teď za Assadem stojí a pomáhá mu v boji proti všem teroristickým skupinám, nejen proti IS, ale proti všem, které prošly výcvikem CIA v Kataru a v Saúdské Arábii. Je to de facto nevyhlášená bombardovací válka Ruska proti USA.

Zvracíme s mainstreamem?

Článek pana Mánerta se opírá o téměř dva roky starou kauzu dezertéra, který utekl ze Sýrie a pod krycím označením Caesar poskytl západním médiím fotografie umučených těl, která prý vyfotografoval v syrské vojenské nemocnici v Damašku s označením „Hospital 601“, kam režim Bašára Assada těla převážel. Nemocnice prý leží v bezprostřední blízkosti Assadova paláce. Pomineme-li fakt, proč by jakýkoliv režim odvážel mrtvá těla do nemocnice namísto jejich likvidace někde v tichosti v nějaké spalovně nebo v jámě uprostřed syrské pouště, tak daleko zajímavější jsou informace z ledna minulého roku přímo od americké CNN.

Caesar, který po své dezerci utekl ze Sýrie a dnes žije s rodinou neznámo kde, i když podle německé televize ARD je v USA s novou identitou a pod ochranou tajných služeb USA, deklaroval fotografie s příběhem, že pracoval v této vojenské nemocnici v Damašku jako „forenzní fotograf“. Fotograf, který fotí těla, aby se zjistilo, jak oběti zemřely. To je první podivnost. Ona snad byla pochybnost ze strany Assadova režimu, že posílal těla forenznímu fotografovi?

Caesar nafotil prý spoustu fotografií, poté prošel čtyřmi kontrolami na cestě z nemocnice a ve strachu o život utekl ze země, protože se doslechl, že po něm režim jde a zaučují za něj už jiného forenzního fotografa. Další zajímavost: Nemocnice se čtyřmi ochrannými perimetry kontrol? A byla to opravdu nemocnice a ne sklad nukleárních zbraní? Nesrovnalostí v jeho výpovědi je mnoho a největším problémem je i jeho neznámá identita, podle které by šlo ověřit, kde opravdu pracoval v Sýrii a zda-li vůbec někdy pracoval v nemocnici.

Paradox? Syrská komunita v USA podporuje Bašára Assada! Co to? Že by se vloudila chyba do Matrixu?

CNN uvedla [3], že ověření fotografií si vzala na starost vláda Kataru, která zafinancovala audit u britské právnické kanceláře Carter&Ruck. Katar a Saudská Arábie jsou přitom největšími sponzory proti-assadovské koalice v Sýrii, dodávají povstalcům, frontě Al-Nusrá i Islámskému státu zbraně a finance. Syrské ministerstvo spravedlnosti obvinilo tuto právnickou firmu z nedostatku profesionality a zaujatosti proti syrské vládě.

Fotografie totiž nemají žádnou jasnou spojitost s režimem Bašára Assada, zakládají se pouze na výpovědích svědků, kteří se skrývají pod kódovými označeními, anebo svá svědectví podávají jen na základě udělení uprchlického statutu v USA a lukrativního zaměstnání, jako to udělal např. Qutaiba Idlbi [4], který dnes pracuje díky svému „svědectví“ proti Assadovi jako analytik a poradce pro americkou zpravodajskou službu CIA.

Války vyprovokované na základě falešných svědectví

Tyhle neuvěřitelné báchorky, že syrský režim někoho mučí v obrovských řádech prý až desetitisíců, poté těla převáží do nemocnice, aby je tam nějaký zkušený vytrénovaný forenzní fotograf fotil, kvůli čemu lidé zemřeli, a to všechno v přísném utajení, aby se to nikdo jako nedozvěděl, to mi připomíná takové ty příběhy o nacistech a kultu Thule, jak v utajení vyvolávali při temných mších nehmotné bytosti, aby jim pomohly vyhrát válku a Hitler jim dělal nejvyššího šamana. Kult Thule sice opravdu existoval, ale byla to kavárenská sekta pro vyvolené, která koketovala se spiritualitou na úrovni seancí a vyznavačství symbolů, run, černého slunce a v neposlední řadě marihuany.

Pamatujete na kauzu údajného masakrování miminek v kuvajtských nemocnicích? Iráčtí vojáci po obsazení Kuvajtu v roce 1990 prý vyhazovali z inkubátorů nedonošené kuvajtské děti. Bylo kvůli tomu dokonce i slyšení v americkém kongresu. Kuvajtská dívka, opět pod krycím jménem, konkrétně jako „Nayirah“, které bylo 15 let, svědčila před US kongresem, že viděla irácké vojáky, jak při obsazování nemocnice vyhazovali miminka z inkubátorů na zem. Byla to pochopitelně zinscenovaná lež, ale pomohlo to přesvědčit kongresmany, aby dali prezidentu Bushovi-seniorovi zelenou pro invazi do Kuvajtu. Posléze se ukázalo, že dívka je dcerou kuvajtského emíra a před kongresem proto sehrála divadlo, aby tatínkovi přijeli Američané na pomoc [5][6].

 
 [VIDEO] Na základě svědectví této kuvajtské dívky byl odsouhlasen plán na invazi do Kuvajtu

Krycí jména mají velkou výhodu, protože protistrana nemůže vyvrátit jejich tvrzení, že dotyční někde nebyli, něco neviděli, nebo něco nemohli slyšet. Stejně tak je to s Caesarem. Pokud by měl jméno, mohla by Sýrie veřejně publikovat informace o něm, kde pracoval, jestli lze jeho tvrzením věřit, jestli nebyl trestně stíhán třeba pro majetkovou trestnou činnost, jestli byl zaměstnancem neziskové organizace v Sýrii, které jsou sponzorovány ze zahraničí, ze Saúdské Arábie, Kataru nebo z USA. Sýrie sice prohlásila, že už asi ví, kdo je Caeasar a že je to osoba, která utekla ze Sýrie, protože byla vyšetřována pro blíže nespecifikovanou trestnou činnost, ale USA na to nijak nereagovaly, takže není jasné, jestli je to potvrzení nebo popření této informace syrské vlády.

Guerillová žurnalistika je jedna věc, ale pokud status anonymity je využíván k obvinění státu či vlády z genocidy na úrovní obecného odsouzení s cílem svrhnutí takové vlády a vyzbrojování její opozice, to je věc druhá. Je zvláštní, že osoba, která pod přezdívkou Caesar informace a fotografie poskytla západním médiím, nebyla vyzvána k tomu, aby svědčila třeba u mezinárodního soudu. Pokud by byly nezvratné důkazy, bylo by jistě možné fakta předložit před mezinárodním soudem a třeba i odsoudit někoho v nepřítomnosti. Tady jde ale o něco jiného, o mediální tribunál! A ten nepotřebuje důkazy, ani svědky nebo pravdivé výpovědi.

Pokud by důkazy byly pravé, už dávno by to USA a západní země udělaly. Pamatujete na kauzu sestřeleného letu MH17 nad Ukrajinou? To je to samé, jako přes kopírák. Pokud by měl západ důkazy o sestřelu letu ze strany povstalců nebo dokonce Ruska, už by je dávno použil u mezinárodního nezávislého soudu. Jenže ono je to úplně stejné jako s tou dívkou Nayirou a těmi miminky v inkubátorech. Je to všechno fejk, vykonstruovaný příběh, práce tajných služeb, které vaří proti Assadovi z vody a před nezávislým soudem by takové důkazy shořely jako ten papír, na kterém ty fotografie jsou zachyceny.

Co si myslí američtí vojáci? „Nedal jsem se k mariňákům, abych bojoval za Al Kajdu v syrské občanské válce!!“
Kdyby disponoval západ jen zlomkem pravých důkazů proti Assadovi, už dávno by je publikoval. Rozporů je opravdu mnoho [7]. Několik novinářů upozornilo na fakt, že Caesarovy fotografie mohou pocházet spíš z Iráku, protože část fotek vypadá, že pochází z let 2003 až 2007 z období sektářské války mezi šiíty a sunnity, viz. server Foreign Relations Bureau – Iraq [8]. Americká armáda totiž měla v Iráku v popisu práce dokumentování zohavených těl pro účely zpravodajské služby, protože jednotlivé irácké povstalecké frakce bylo možné identifikovat mj. i z těl jejich obětí. Každá frakce zanechávala svůj „rukopis“. Kvůli tomu byla těla focena. Chápete už, kde by mohl být pravý původ těch Caesarovo „syrských“ fotografií, pane Mánerte?

John McCain řídí zahraniční politiku amerických elit

Senátor John McCain (pozn. ruka vnitřního prediktora USA) v květnu v roce 2013 měl více než hodinové setkání v Sýrii na předem utajené schůzce s předáky tehdejší FSA (Free Syrian Army). Právě ta se po McCainově návštěvě za pouhý měsíc později rozpadla, resp. rozštěpila na tři subjekty, ISIL, Al-Nusrá a malý zbytek pro-západních povstalců, kteří už dnes v Sýrii ani nejsou, utekli spolu s ostatními uprchlíky do Evropy, protože pro ně v Sýrii nebylo už bezpečno a američtí přátelé je podrazili, protože upřednostnili spolupráci s radikálnějšími předáky z ISIL. Ale s těmi všemi si senátor McCain na schůzce potřásal rukou.

USA nebyly v roce 2013 spokojeny s výsledky FSA a rozhodly se převelet část operativců Al-Kajdy v Iráku do Sýrie, aby tam založili Islámský stát. Al-Kajda v Iráku byla přeplněná sunnitskými důstojníky rozpuštěné irácké armády, kteří rádi přijali novou práci. Ale jejich nepřítelem je kromě Assada i americká administrativa a stejně jako kdysi Taliban v Afghánistánu v 80. letech spolupracoval s USA jen dočasně kvůli boji proti Sovětům, ani v Sýrii tomu nebude jinak.

[VIDEO] Reportáž CNN o překvapivé návštěvě senátora Johna McCaina s nejvyššími předáky současných teroristických organizací v Sýrii, které už tehdy v roce 2013 měly vedoucí úlohu uvnitř FSA

Caesarovy fotky údajně umučených syrských vězňů Bašára Assada jsou ale jednoznačně podvrh. Už dávno by totiž mezinárodní společenství Assada odsoudilo a Rusko i Čína by od něho daly ruce pryč, pokud by byl jen sebemenší náznak, že jde o jeho práci. Caesar měl v roce 2014 pomoci svým svědectvím podpořit odhodlání členů RB OSN pro vytvoření „bezletové“ zóny nad Sýrií, ale pokus se minul účinkem. Rusko návrh vetovalo, Čína se zdržela pro nedůvěryhodnost Caesara jako svědka. Caesar vystoupil také v polovině minulého roku na uzavřeném slyšení amerického kongresu, úplně stejně jako Nayirah tenkrát v roce 1990, ale žádný efekt ohledně Sýrie a americké otevřené intervence z toho nevzešel.

Děkujeme za upozornění na zmíněný propagandistický článek iDnesu naší čtenářce Martině, která nám do redakce poslala tip plný rozhořčení, že ruší předplatné MF Dnes. Já bych jen dodal k tomu tolik, že tímto tempem přijde Mafra brzy o většinu svých předplatitelů, protože ze servírování takto průhledné americké propagandy a podvržených fotografií se zvedá žaludek už i čtenářům mainstreamu.