Jak uvažuje a čemu věří ministr Stropnický

Ivan David
12. 10. 2015
Ministr Stropnický se svěřil deníčku (vlastněnému jeho stranickým šéfem – IDnes), že má informaci, které „nemá důvod nevěřit“ , ačkoli to, jak řekl: „… nemůžu nijak dokázat…“ zde, a sice, že Rusko financuje autobusy pro transport běženců na Balkáně. Zaujalo mě, jak „myslí“ ministr obrany a okolnost, že jsem psychiatr, je jistě zcela nahodilá.


Tuto informaci, kterou „nemůže stoprocentně ověřit“ a současně ji „nemůže NIJAK dokázat“ nemá od jedné paní, ani mu to nenakukala chytrá horákyně, ale má ji, jak se svěřil, od maďarského ministra obrany. Odkud ji má maďarský ministr obrany se můžeme jen dohadovat, ale pokud jí má ověřenou, stojí za úvahu, proč jí nevyužije raději třeba pro vytvoření skandálního odhalení a pokud jí nemá ověřenou, proč jí vykládá dál někomu, na koho je spolehnutí, že se s ní svěří médiím a tak zpochybní kromě sebe i svůj zdroj. Kdyby šlo o ministra bez portfeje s úkolem řešit vepřín v Letech (jako kdysi Michael Kocáb), bylo by to jen směšné. Jde-li o ministra obrany, naskýtá se otázka, zda není nebezpečný svému okolí a to přesto, že nás současná armáda není schopna před nikým ochránit a tento stát si ji drží za naše peníze zřejmě proto, aby ji půjčoval do míst, kam před tím americká armáda přinesla rozvrat.

Je politováníhodné, že ministr Stropnický věří informaci, kterou si, jak sám říká, nemůže nijak ověřit a věří dokonce i mainstreamovým médiím, podle nichž Rusko útočí na „Sýrii“ a proto utečenci utíkají.

Ministr Stropnický by rád útočil na Rusko – aspoň slovně, jenže tvrzení, že „není vyloučeno, že Rusko financuje příliv uprchlíků“ se moc nehodí, protože je až příliš hloupé. Rád by byl asi hlásnou troubou, ale je jen troubou. Chlapci a děvčata by si už měli ujasnit, zda běžence vítáme nebo nechceme, a když je vítáme, tak nám asi neškodí, a pokud nám neškodí, tak proč si myslet, že nám jejich dodávkou škodí Rusko? Vidím to tak, že herci Stropnickému včas nedodali scénář a on se zapletl do improvizací.