V německých táborech to bouří: Boj zatím jen židlemi a noži. Je libo samopal, granát nebo semtex? Požáry v českých muničních skladech jako čirá náhoda. Ministr vnitra nabízí migrantům 150 tisíc pasů


Ondřej Höppner
12. 10. 2015 Protiproud

Ondřej Höppner dává do souvislostí některé zdánlivě nesouvisející “skandály” a ptá se, co bude tou hodnoutou, která “uprchlíky” přiměje milostivě zůstat také v České republice – abychom byli konečně jako unijní mainstream.

Uprchlíci v německých táborech jsou stále divočejší. Rvačky a potyčky mezi různými etniky jsou na denním pořádku a sílí. Jejich zbraněmi jsou nože, nohy od židlí, tyče, policie zatím u uprchlíků nenašla žádnou střelnou zbraň nebo výbušninu. Kolik je mezi uprchlíky přívržencem “extrémního” islámu, je otázka, na kterou zatím nikdo nezná odpověď.
 

Pojďte pobejt, zve imigranty ministr Chovanec

„Když někdo z těchto zemí (Sýrie, Afghánistán, Eritrea) požádá v České republice o mezinárodní ochranu, tak ji dostane,” prohlásil před několika dny ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD). Současně nechal vytisknout 150 tisíc imigračních dokladů. „Jedná se o předpokládanou spotřebu dokladů na jeden rok,“ uvádí se ve zprávě ministerstva vnitra, která nebyla určena veřejnosti.

Na základě jakých údajů se pan ministr domnívá, že dojde ke skokovému nárůstu počtu imigrantů, zůstává záhadou. Od začátku roku u nás požádala o azyl necelá tisícovka uprchlíků z tzv. Třetího světa, což je údaj jen o málo vyšší, než v minulých letech. Nezbývá než doufat, že výzva ministra Chovance, aby uprchlíci přišli do České republiky pro dokumenty, které potřebují, zůstane bez odezvy. Když se dá vlna do pohybu, nezastaví ji často ani ploty s žiletkovým drátem.

Podle posledních průzkumů agentury CVVM si jen 4% procenta obyvatel České republiky přeje, abychom “uprchlíky” přijali a nechali je usadit se u nás. 50% procent obyvatel je proti přijímání jakýchkoli “uprchlíků”.

Co se stane, až se migranti všeho druhu v Německu rozhodnout sehnat si zbraně – byť zpočátku „jen“ na vzájemné vyřizování si účtů? Nebo aby jasněji vyjádřili svou nespokojenost s tím, jak Německo vychází vstříc jejich “humanitárním” požadavkům? V této souvislosti stojí za pozornost jev, který s uprchlickou vlnou nemusí souviset, ale může.
 

Záhadné požáry muničních skladů

V České republice dochází v posledním roce k jednomu požáru skladů zbraní a výbušnin za druhým. Mají jedno společné – nikdy se s jistotou nezjistilo, jak ty požáry a exploze vznikly. Loni vypukl velký požár v muničním skladu u obce Vlachovice na Zlínsku. V květnu hořel sklad zbraní a výbušnin na Generálním ředitelství cel v Praze. V červnu hořelo v muničním areálu v Ratajích na Kroměřížsku.

Před pár dny byly objeveny na několika místech republiky (např. Valy u Přelouče) velké sklady chemikálií a výbušnin. Mezi zatčené patří zaměstnanci továrny Explosia, která proslula výrobou světoznámé trhaviny Semtex. Připomeňme, že při ničivých destrukcích muničních skladů nejde jen o to, co bylo zničeno, ale také o to, co z nich bylo odvezeno ještě před požárem.

Vypráví se napohled drsný vtip: Merkelová plačtivě volá Obamovi: „Kvůli tobě teď je Evropa plná uprchlíků.“ Obama odpovídá: „Jestli mě nepřestaneš otravovat, tak je vyzbrojíme.“ Pravdivá je jen první část vtipu, ta druhá platit nemusí. Pokud bude někomu třeba zbraní a výbušnin, v České republice je jich až až.

Migranti všeho druhu se zatím tísní v německých táborech, v naději na brzké vyřízení dokumentů a následný nezasloužený život v relativním přepychu. 150 tisíc dokladů, které pro ně má připraveny ministr Chovanec, jim umožní volný pohyb v celém schengenském prostoru. Nemuseli by tedy zůstávat v České republice. Mohli by si jen přijet pro doklady, a pak odjet pryč.

Důvodem nezájmu uprchlíků o Chovancovy dokumenty a jeho „Pojďte pobejt“ může být obava, že už by se třeba nemohli do Německa vrátit, byť by měli platné doklady. Možná je jim také znám fakt, že se Česká republika dlouhodobě pohybuje v průzkumech odporu vůči nepřizpůsobivým menšinám na předních místech v Evropě.
 

Jednotka dočasnosti je jeden furt

Přístup české vlády k Evropské unii a uprchlické vlně je od samého počátku pokrytecký. Nejprve Česká republika horlivě čerpá miliardy z korupčních “evropských fondů” (které svými daněmi spoluvytváříme), ale když pak evropští vládcové zvednou prst, že za tu “investici” něco chtějí (třeba kvóty na Věčné časy a nikdy jinak), česká vláda to chrabře odmítne. Z EU již zaznívají hlasy, že by tedy měla České republika peníze z fondů vrátit. Nic by nebylo lepší, osvobozující, smysluplnější. Z EU by pak nezbylo (ani propagandě) vůbec nic.

Jenže místo toho nabízí česká ANO-NE vláda psychedelické řešení, že kvóty sice odmítne, ale uprchlíků klidně přijme mnohanásobně víc, než podle povinných kvót. Za tento přístup ji tedy s opovržením kritizuje nejen Evropská unie, ale většinově i občané. Podle posledních průzkumů CVVM 90 % respondentů uprchlíky buď nechce vůbec, nebo jen “dočasně”.

Jednotka dočasnosti je, jak nám známo od konce šedesátých let, jeden furt. Přijetí jednoho uprchlíka je jen první fáze. V té druhé za ním přijede jeho rodina. V té třetí se tato rodina rozšíří. Pokud to tedy vláda myslí vážně a představuje si (narozdíl od nás) budoucnost České republiky právě takto, pak musí migrantům nabídnout něco, co nemohou odmítnout.

Co to bude, je jasné. Jmenuje se to Česká republika a ještě poměrně nedávno to pro valnou část našeho národa mělo jistou cenu. Třeba i takovou, že pro to šlo obětovat život.

Související z ProtiProudu: