Kdo a proč to odpaluje v Turecku? A bude odpalovat…


Alexandr Žilin
12. 10. 2015      zdroj
V Ankaře to dnes vybuchlo. Surově. Bylo již oznámeno 86 obětí (v okamžiku psaní článku, poznámka překladatelky) dvou bombových výbuchů, které zahřměly v sobotních dopoledních hodinách v hlavním městě Turecka. Jak oznámil ministr národního zdravotnictví Mehmet Myuezzinoglu, 186 osobám je poskytována péče v nemocnicích, 28 je ve vážném stavu. Počet obětí může vzrůst.


Výbuchy zahřměly v intervalu několika sekund (rukopis profesionálů) v oblasti estakády, vedoucí k hlavnímu vlakovému nádraží. Na tomto místě se začali organizovaně shromažďovat aktivisté odborových svazů. Již dříve bylo naplánováno shromáždění na podporu míru a proti terorismu. Šéf na akci se podílejícího Odborového svazu dělníků-revolucionářů Turecka Kani Beko oznámil, že výbušniny byly naplněné šrapnely. To se provádí pouze s jedním cílem – aby se maximalizoval počet obětí. Aby fotografie v médiích byly co nejděsivější a způsobily strach a hrůzu mezi obyvatelstvem.

Proč?

Ve snaze odpovědět na tuto otázku se podívejme, na koho se již snaží namířit pozornost turecké úřady, média, která jsou pod kontrolou zpravodajských služeb USA, někteří politici, vlády Saúdské Arábie a Kataru.

Podívaná je to velmi výmluvná. Ankara se snaží samozřejmě ze všeho obviňovat Kurdy. Prý to udělali jako odplatu za to, že je bombarduje turecké letectvo. Totéž zvláštní shodou náhod prohlašují i představitelé ISIL. Ta shoda není náhodná. Pro Ankaru je výhodné ze všeho obvinit Kurdy, aby si zdůvodnila jejich vraždění a aby ukázala světovému společenství, co jsou za “barbary”. A proč by měl ISIL obviňovat Kurdy? Protože jednotky Kurdů bojují velmi účinně proti isilským hrdlořezům v Sýrii. O nic hůř, někdy dokonce i lépe než syrská armáda. Takže je potřeba podněcovat jejich zničení tureckým letectvem.

Kurdové, kteří bojují za svůj životní prostor, tyto útoky nepotřebují. Mají zájem ne-li na podpoře mezinárodního společenství, tak alespoň na tom, aby nebyli považováni za teroristy nebo aby nebyli zakázáni …

Kdo stojí za ISIL?

Americké zpravodajské agentury, je to jejich nestrukturní celek. Už dokonce armáda. Byla vytvořena, financována a vyzbrojena Washingtonem, aby bylo možné vést vážné bojové akce (válku) obejítím jaderných sil zadržování. To je důvod, proč USA a jejich spojenci po celou dobu jen imitovali boj proti této teroristické armádě. Je samozřejmé, že Američané se teď, když se do ISIL pustila koalice v čele s Ruskem, všemožně snaží přikrýt formace banditů, které působí v jejich zájmu.

Washington má také zájem převést pozornost na Kurdy jako nepřátele ISIL a na podněcování Turecka k tomu, aby je ničilo. Ale to není to hlavní.

USA nyní popohánějí dezinformační vlnu: vidíte, k čemu vede ruské bombardování v Sýrii! To Putin svými činy šíří terorismus po celém světě, to Moskva usiluje o destabilizaci v regionu, to všechno dělá Kreml, aby zachránil barbara Asada atd. Toto dezinformační lejno již začalo proudit z americké informační kanalizace. Důvod pro urychlenou diskreditaci Ruska potřebuje Washington jako sůl.

Vůbec nepochybuji o tom, že za bombovými útoky v Ankaře stojí nejspíše anglosaské tajné služby. Provést teroristický útok mohl kdokoli, ale tam jsou ideologové. Říkají tomu konsolidace stran skrze krev…

P.S. Od východní redakce IA Regnum: Předseda vlády Turecka Davutoglu oznámil, že turecká rozvědka měla informace o proniknutí tří sebevražedných atentátníku z Iráku. Dva vybuchli v Ankaře – kde máme čekat třetího?

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová
ANKARA, 10. října 2015, REGNUM