McCain: Co si to Rusko dovoluje? V Sýrii bombarduje naše teroristy

McCain: Co si to Rusko dovoluje? V Sýrii bombarduje naše teroristy3. 10. 2015  První zprávy
Americký senátor John McCain, předseda Vojenského výboru, ostře kritizoval Rusko, protože “rebelové” bombardovaní v Sýrii patří CIA a  jejich úkolem je  svrhnout prezidenta Asada. 

Je to zajímavé, že jejich první útoky byly namířeny proti jednotlivcům a skupinám, které byly financovány a  vyškoleni naším CIA,” řekl McCain pro CNN. Dodal, že může potvrdit cíle Rusů, protože mluvil s lidmi ze zasažených míst. McCain tak otevřeně přiznal, že CIA si udržuje teroristy v Sýrii a má dokonce s nimi kontakt.

Rusko potvrdilo, že bojuje nejen proti Islámskému státu, ale že má “seznam” dalších teroristických skupin. “Tyto organizace jsou nám dobře známy a cíle jsou vybrány v koordinaci se syrskou armádou,” uvedl mluvčí prezidenta Putina Dmitrij Peskov.

Je pravda, že Rusko bojuje nejen proti IS v Sýrii, ale prakticky proti každé militantní skupině. Každopádně se snaží rozlišovat mezi domněle umírněnými a  radikálními teroristy.

Americká armáda je ohromena rychlostí ruských akcí v Sýrii. Ministr obrany Ashton Carter řekl, že ruské akce jsou jako přilévání “benzinu do ohně.”

Pentagon je naštvaný, protože Rusové teď efektivněji bojují proti terorismu. Takže kromě teroristů z Islámského státu zasáhli i naše vlastní teroristy, stěžoval si McCain.

John McCain odmítl přijet na volby v Luhanské republice

Americká válka proti teroru je vlastně zbraň jak svrhnout nepříjemné vlády a destabilizovat celé země a zničit je.

Výsledkem této “demokratizace” a “změny režimu”, jsou miliony válečných uprchlíků, kteří zaplavují Evropu.

Ale toto spojení ze strany západních médií a politiků? Myslíte si, že to je naše válka, které produkuje válečné uprchlíky? Určitě ne, protože “my”, jsme opravdu dobří a Rusové, Číňané a Íránci jsou v zásadě ti zlí!

(rp,prvnizpravy.cz,alles-schallundrauch,foto:arch. – Americký senátor John McCain)