Ministerstvo obrany RF: Systém zaměřování našich letadel v Sýrii umožňuje trefit se kamenem do násady lopaty

31. 10. 2015    zdroj
Rusko používá v bojových letadlech VKS v Sýrii nejmodernější zaměřovací systémy. Uvedl to mluvčí ministerstva obrany generálmajor Igor Konašenkov. “Už před týdnem jsem plukovníku Warrenovi naznačil, že vojenské záležitosti musí být řešeny profesionálně, ne mluvením. Ale nezafungovalo to, uvádí se v prohlášení Konašenkova. Během briefingů jsem opakovaně soustředil pozornost zástupců médií na tu skutečnost, že systém zaměřování na našich letadlech v Sýrii je ten nejmodernější, umožňující, obrazně řečeno, trefit se kamenem i z velké výšky do násady lopaty. A speciální munici používáme pouze na příslušné objekty teroristů.”


“Na rozdíl od tohoto plukovníka my nejen mluvíme, ale také veřejnosti předvádíme data video kontroly našich leteckých úderů. Protože vždy je lepší jednou vidět než stokrát slyšet,” je uvedeno v prohlášení.

“Nyní pokud jde o prohlášení Warrena ohledně “manévrování” teroristů ISIL po našich leteckých úderech. Co k tomu dodat? Po bombardování americkými letadly stojí podle všeho teroristé okouzlení a tleskají s výkřiky “Opakovat!” A pak zvou ke shlédnutí této šou své kolegy z celého světa. To vysvětluje, proč se po roce takového bombardování letectvem USA teroristům ISIL podařilo obsadit a kontrolovat většinu Sýrie,” pokračoval Konašenkov. Připomeňme si, že již dříve oficiální zástupce velení operace “Neotřesitelná rozhodnost” v Iráku a Sýrii plukovník Warren v Bagdádu prohlásil, že některé údery ruských VKS v Sýrii údajně “umožnily ISIL manévrovat.” Podle jeho názoru také používá ruské letectvo proti teroristům většinou neřízené bomby, což američtí velitelé považují “za nerozvážné a nezodpovědné”.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová