No tak vidíš Íčko, konečně tě lízli! (Aktualizováno)

– vlk –
14.10.2015 Kosa zostra čili vlkovobloguje.wordpress.com
 

“No tak vidíš Íčko, konečně tě lízli!,” by se chtělo říci každému, kdo včera zaznamenal hlavní zprávu dne, že policie udělala po celé republice velkou šťáru a v klepetech skončila celá řada tzv. nedotknutelných, včetně jednoho policejního náměstka, dále blízkého přítele kdysi téměř všemocného Íčka – tedy exministra vnitra a  pořád ještě velkého zákulisního hráče -Ivana Langera a dokonce i Íčko sám. Doufám, že nějaký televizní štáb ho natočil a uvidíme Langera ve slušivých náramcích. Tedy pokud bude nejen zadržen, ale také obviněn. Což v době, kdy píši tenhle sloupek – není.

Pro mnoho lidí by už jen takový obrázek byl k nezaplacení. Například pro mne. Protože obyčejný člověk by měl, aspoň na chvíli iluzi, že ty pověstné boží mlýny ještě sem tam se trochu pootočí a sem tam někoho z těch dojičů demokracie přeci jen trošku semelou.

Zaslouženě. O samotné kauze se toho ví velmi málo. Zatím. Prý jde o třetí českou největší solární elektrárnu v ČR, u jihočeské obce Ševětín. Kterou, od původních investorů (moc by mne zajímalo, kdo konkrétní těmi investory byl!!!) koupil ČEZ. A v celé transakci má jít o nějakých podivných 100 milionů korun, které prý z ČEZu, přes advokátní kancelář Pečený, Fučík, Langer měly kamsi doputovat. Podle Respektu se ztratilo právě 100 milionů korun při dílčím zaplacení 450 na místo 350 milionů za firmu i s projektem a pozemky. A jde o mimořádně zašmodrchanou a páchnoucí věc – bližší informace viz zde:

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Podrobnosti-Ivana-Langera-pry-zadrzeli-v-luxusni-prazske-ulici-A-mozna-je-pry-vsechno-trochu-jinak-403283

Jak řečeno, zátah byl velký a mezi zadrženými nebo těmi, kteří jsou nebo budou povoláni k výslechům jsou i hodně vysoké policejní šajby typu šéf kriminální policie Milan Pospíšek (tomu byla zapečetěna kancelář) nebo náměstek protikorupční policie Jiří Jach. Ale i zlínský a dodejme, že docela z různých polooficiálních policejních story docela známý zlínský policejní šéf Koutný a několik dalších vysoce postavených policistů. Některé zdroje, např. Hynek z ČT, tvrdí v těchto souvislostech, že právě těžké policejní váhy měly původní, dnes podezřelé, operaci dodávat oficiální a neprůstřelné krytí.

Samostatnou kapitolou je pak zadržení olomouckého hejtmana Jiřího Rozbořila ze soc-dem. Chobotnice má prostě hodně chapadel a různobarevných. Nic nového. Česká zákulisní scéna je přísně demokratická. Z politické příslušnosti nedělá vědu.

Sdělovadla současně říkají, že se dvojici Ištván – Šlachta podařilo akci Vidkun (ano odkaz na Vidkuna Quislinga) dokonale utajit a proto nejsou známy celkem žádné podrobnosti a všichni pracují v téhle kauze jen a jen s dohady. Tedy zatím. Osobně o tom dost pochybuji, ale i tak to jistě trvat nebude dlouho, než různé Sabiny Slonkové získají nejméně podstatné části spisu nebo než je, jasně a přísně účelově začnou trousit různí justiční supové a jiní orlové a sokolové „práva“ vykonávající svou podivnou, ale skvěle honorovanou rachotu, kdy budou krmit veřejnost, ale zejména soudy celými lžícemi bajek o tom, co se stalo a nestalo, že i hollywoodští scénáristé jim budou muset závidět jejich fantazii a pábitelské schopnosti a Langer a jeho podnikatelský, dlouholetý věrný kámoš Kyselý, který jak se zdá, je jednou z hlavních postav příběhu, nakonec vyjdou od soudu očištěni jako jezulátka.

To bude zase řevu v mediích a kruzích napojených na ODS! O prokurátorské zvůli umanutého a posedlého Ištvána a  zlovolného Šlachty, o skandalizování poctivých podnikatelů a politiků, o policejní a prokurátorské šikaně a kdo ví co ještě. Však už se to rozjelo. Stačí prý se podívat na Langerův facebok.

Ivan Langer našeptává bývalému ministru spravedlnosti Pavlu Blažkovi (oba ODS). Dokonalá legrace.

Nikdo a nejméně spřátelený svět našich pokřivených sdělovadel si nepřipomene ony „skvělé výkony“ Íčka v roli ministra vnitra Topolánkovy vlády. Kdy zásadně rozehnal specializované útvary finanční a kriminální policie, vyšetřující tehdy nejtěžší hospodářské kauzy pod záminkou policejní reorganizace a už vůbec nepřipomenou onen podivný rozkaz policejního prezidia, že pokud by snad některý policista chtěl vyšetřovat určitý okruh lidí, tak že tak může učinit až po výslovném souhlasu velmi omezeného okruhu jeho úplně nejvyšších funkcionářů, v  drtivé většině byl tímto schvalujícím tehdejší náměstek policejního ředitele Houba. Takto jeden z „objevů“ ministra Langera.

O tom, jak za Langera fungovala policie a  jak se tam praktikovala tzv. kádrová politika nejlépe svědčí dobový článek, tehdy už exšéfa zrušené finanční policie, Vladimíra Zimmela. Je to velmi smutné čtení…

viz:

http://neviditelnypes.lidovky.cz/politika-policejni-zolici-dce-/p_politika.aspx?c=A091213_110029_p_politika_wag

Osobně se vsadím, že v policejních strukturách je ještě dost těch, které Zimmel označil tehdy, před dávnými roky za „Langerovy žolíky“. A tihle budou nepochybně sypat písek do policejního vyšetřovacího stroje, co jim budou síly stačit. Už kvůli tomu, že mohou patřit mezi potenciálně ohrožené.

Nadějný politik Ivan Langer (později známý jako Íčko) na pozadí snímku v důvěrném hovoru s otcem zakladatelem ODS Václavem Klausem.

Třeba proto, že nelze, momentálně počítat s žádnou další Klausovou amnestií, jaké se dočkali ti, kteří měli tu smůlu, že se o ně policie začala zajímat dříve;, než „zafungovaly vyšetřovací struktury Langerových žolíků“. Klaus už není na Hradě a jeho nástupce sice ochotně „přikryl“ pozadí Klausova, racionálně buď naprosto nepochopitelného aktu podivného milosrdenství nebo naopak pochopitelného zcela jednoznačně a triviálně, tak aby na otázky kdo, proč a  jak nebylo nebylo NIKDY možno odpovědět, ale on sám žádnou milost nedá.

Když to všechno sečtu, jsem mimořádně skeptický k  možným výsledkům soudních líčení, pokud k nim vůbec dojde. Ano, pokud k nim vůbec dojde! Stačí si vzpomenout, jak dopadly před soudy kauzy, které se týkaly politiků a těch z okruhu ODS či speciálně kolem Ivana Langera v minulosti, zejména.

Od podivných, vlastně trefnější bude – pro laika mého typu skandálních rozhodnutí Nejvyššího soudu při výkladu pojmu poslanecká imunita a indemita. Nejprve v kauze Bárta/Škarka a posléze dovedená ad absurdum v případě Fuksa, Šnajdr, Tluchoř, až ke kauze Nagyová a a vojenská rozvědka před soudy normálními. To všechno varuje před sebemenším optimizmem!!! Drsná Kristýnka, tehdy Kočí (dnes kdo ví jak), snad jí ještě pamatujete z aféry Bárta/Škarka, jak že ona to tehdy řekla – oni leží na policii, my – myšleno tehdy zejména partaj jejího prý příležitostného milence Tluchoře, ležíme na justici…. Měla pravdu ta tehdy hodně drzá a ordinérní holka?!

A sám Íčko? Vzpomínáte na řidiče Smetanu a to jak kreslil papalášům na bilboardech před volbami v Olomouci tykadla? A kromě jiného také Langerovi? Na naprosto ostudný a hnusný politický proces, který si svou kauzální absurditou naprosto nezadá s procesy padesátých let? Jakkoli je samozřejmě nesrovnatelný, pokud jde o triviální násilí represivních orgánů vůči tzv. viníkovi.

Pamatujete, který soudce tehdy poslal za ta tykadla Smetanu do basy? Pokud jste zapomněli – vězte, že to nebyl soudce, nýbrž soudkyně. A jmenovala se – Markéta Langerová! Ano v kauze, kde byl poškozeným Ivan Langer, rozhodovala a  konečný verdikt vynesla – jeho manželka!!!!

Tak tohle opravdu nebylo možné ani v komunistické justici 50-tých let. A opět se odvolám na dobový tisk –

http://www.lidovky.cz/jeho-naprava-je-zcela-vyloucena-prectete-si-rozsudek-nad-romanem-smetanou-15i-/zpravy-domov.aspx?c=A130425_165001_ln_domov_spa

Dozvíte se tam, že pro Langerovou byl Smetana naprosto nenapravitelným případem!!! S jasným sklonem k recidivě. Neměla pro něj ani stín pochopení, které budou advokátští sokolové, vlastně supové po celých lžících podávat a požadovat po prvo i druho instančním senátu. A  to nejen pro Langera. Tedy pokud nějaké líčení vůbec bude.

Jsem fakt skeptik a velký. Na základě minulých kauz a jejich výsledků, pokud se týkaly lidí napojených na vysokou a zejména ODeSáckou politiku. I tentokrát to nejspíš skončí velkým debaklem všech normálních občanů, kteří, tak, jako já věří, že právo by mělo platit stejně pro všechny. Respektive zejména by mělo dohlížet na ty, co v ruce drží od všeho klíče. Na ty by mělo být přísnější. Protože oni rozhodují o našich osudech. Chtěl bych na tohle věřit. Nevěřím. Už proto, že se na tomto místě vlastně musím Ivanu Langerovi omluvit. Protože tenhle článek jsem začal psát včera dopoledne. Po zveřejnění prvních dat z výstupů případu Vikund. To ještě bylo možné beztrestně používat termín Íčko ve spojení s Topolánkovým exministrem vnitra. V podvečer, kdy jsem ten článek dopsal, už to možné, v žádném případě není.

Omlouvám se tedy Ivanu Langerovi, že jsem v jeho případě včera ráno použil onen, jak dnes už úředně víme, jemu naprosto nepatřičný a nepříslušející termín Íčko a ujišťuji jeho i vás, že příště se mu v přímé spojitosti s jeho osobou už zásadně vyhnu. Naopak – jsem rozhodnut to doložitelně popírat! Respektuji výrok soudu.

Včera totiž bylo PRAVOMOCNĚ rozhodnuto, že vydavatelství MAFRA se MUSÍ Ivanu Langerovi OMLUVIT, že ho uvedlo do spojitosti s termínem “Íčko” z odposlechů, které pořídila kdysi kriminální policie, když sledovala a nahrávala komunikaci tehdejšího cappo di tutti českého podsvětí – Mrázka. Jaroslavu Kmentovi a Mafře vlastně soudkyně vrchního soudu sdělila, že ačkoli se opírali ve svých zveřejněních o originální texty z policejního textu Krakatice, dopustili se nepravdivého tvrzení o spojení Langera s bossem české mafie Mrázkem. To prý není prokázáno….

Jeden, právní naiva, by řekl, že prokázáno není protože:

a) složka policejních odposlechů a vlastně i spis byl buď vyfabulován

nebo

b) žádný František Mrázek neexistoval

nebo

c) že jde o jiného Ivana Langera

ale že jestliže nenastala možnost a, b nebo c, měli Kmenta i MAFRA naprostou pravdu. Protože jiné logické vysvětlení – neexistuje.

Soudkyně Vrchního soudu Dagmar Javůrková našla ještě čtvrtý důvod, který mi osobně hlava nebere. Podle ní se pravdivost informace o propojení Langra s Mrázkem Mafře nepodařilo prokázat, naopak výslechy svědků prý byly dostatečným podkladem pro to, že Langer osobou podezřelou z propojení nebyl.

A proč, že se to neprokázalo, když MAFRA měla v dispozici originál policejního spisu – budu ji citovat:

„Následky spojené s tím, že žalovaná (Mafra) utajované skutečnosti získala zřejmě nedovoleným jednáním osob, které porušily předpisy k ochraně bezpečnosti České republiky a jejichž totožnost nezveřejnila, musí zcela logicky nést ona sama,“

Zdroj: http://echo24.cz/a/wEvkA/mafra-se-musi-omluvit-langerovi-za-spojovani-s-mrazkem

Právním puristům se jistě ohromně líbí slovní spojení – …. (Mafra) utajované skutečnosti získala zřejmě nedovoleným jednáním osob…

Na jedné straně se prý spojení Langera, dnes už víme že nikoli Íčka, s Mrázkem neprokázala a na druhé straně se neprokázala proto, že MAFRA zřejmě nedovoleným jednáním získala spis. Slovo zřejmě mne, jako totálního právního laika vede k otázce – a jak paní soudkyně došla k názoru, že Kmenta získal spis nedovoleným způsobem??? Co že to pro ni JE prokázané?! Tohle bych chtěl vysvětlit! Zejména, když platí snad i u nás, zákonná ochrana novinářova zdroje. Pokud ano, těžko pak lze dokázat, že Kmenta nenašel náhodou aktovku se spisem někde zapomenutou v tramvaji. A  za hranicí směšnosti a absurdity pokládám tvrzení, že v daném případě došlo k ohrožení bezpečnosti České republiky! Od kdy je zveřejnění podivného spojení evidentního zločince s vrcholnými politiky ohrožením státu? Já osobně, opakuji, jako totální právní laik, jsem toho názoru, že k ohrožení bezpečnosti státu došlo naopak včerejším rozhodnutím Vrchního soudu.

A to ani v případě, že by platila verze Parlamentních listů, které tvrdí, že – cituji:


„K té věcné stránce lze uvést to, že již ve sdružovacím usnesení odvolacího soudu, neboť odvolací soud v této věci již jednou rozhodoval, bylo zdůrazněno, že zákon vůbec nepřipouští, jestliže nedojde ke zproštění mlčenlivosti, aby pravdivost skutečností, jež jsou utajovanými informacemi, byla dokázána jinak… Tyto skutečnosti řízení vůbec nesmějí být projednávány, a nesmějí být tedy ani dokazovány,“ vysvětlila k tomu ve zdůvodnění rozsudku Javůrková.

Podle ní tak nemohl být u soudu i přes snahu soudu prvního stupně proveden a ani doložen důkaz celým spisem Krakatice a nahrávkami k ní, a proto nelze mít za to, že pravdivost informace deníku byla prokázána a že důkazní břemeno žalovaná strana unesla.

zdroj: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Omluvte-se-Ivanu-Langerovi-Byli-jsme-u-soudu-ktery-mel-udelat-exministrovi-vnitra-radost-Jenze-to-bylo-jinak-403310

Já si do teď myslel, že důkazní břemeno je na žalující, nikoli na žalované straně. Že už by to bylo nějaký čas jinak? Jestli ne, tak měl žalující, tedy Langer prokazovat, že materiály MAFRY neodpovídají skutečnosti! Nikoli naopak. A co už nechápu vůbec, je proč soudy nepožádaly o odtajnění nikoli celého spisu Krakatice – zde si umím představit řadu důvodů, proč by měl být, jako celek, stále mimo dosah veřejnosti, ale jen těch částí, které se týkala merita Langerova sporu….

Ale plně respektuji soudní rozhodnutí a znovu potvrzuji, že už nikdy neuvedu do souvislosti termíny Ivan Langer a Íčko a  ještě jednou je Langerovi, za újmu, kterou jsem mu snad mohl způsobit, upřímně omlouvám.

Takže když sečtu všechny výše uvedené historky z českých soudních síní, mám za naprosto nepravděpodobné, že by Langer šel (vzpomínáte na druhou volbu Klause?)

bručet….

Kdepak! Tohle asi u českých soudů není možné. Ne pro Langera. A jistě jen díky policejní a prokurátorské zvůli Ivo Ištvána a Roberta Šlachty vděčíme za to, že v kauze Vikund i v případu Krakatice figurují některá shodná jména – Ivan Langer a  Ivan Kyselý…..

Jedou spolu dlouho a důvěrně ti dva. Což nerevokovala včera ani soudkyně Javůrková. Protože Langer včera u ní neuspěl úplně absolutně:

Langrovi se nelíbily ani další výroky deníku, který podle něj vedl cílenou kampaň proti jeho osobě. V tom mu ale soudy zapravdu nedaly. Bývalý politik konkrétně nesouhlasil s tvrzením, že porušil zákon o střetu zájmů či že lobboval za svého známého Ivana Kyselého, který Langrovi v minulosti půjčil dva miliony korun na rekonstrukci domu v Olomouci. Za nepravdivou Langer označil například informaci, že si s Kyselým pomohli navzájem nebo že tají okolnosti úvěru. Kyselý byl dnes zřejmě rovněž zadržen policií.

Podle MfD byl Kyselý obchodním partnerem magnáta Sekyry a v roce 2000 společně usilovali o podíl v největší české stavební firmě IPS. Langer, který byl tehdy místopředsedou Poslanecké sněmovny, jim podle deníku v tomto úsilí napomáhal. To, že si Langer s Kyselým navzájem pomohli, označil před časem za „nespornou věc“ i pražský městský soud. Vrchní soud nyní Langrovi přiznal právo na omluvu pouze za výrok, že Kyselému dlužila i Langrova firma Golf Ageus.

Zdroj: http://echo24.cz/a/wEvkA/mafra-se-musi-omluvit-langerovi-za-spojovani-s-mrazkem

Smutné kino, hodně smutné! Že by tohle byla ta demokracie, kterou se nám Putin snaží ukrást? Na druhé straně – nechápu, proč migranti z Blízkého i vzdálenějšího východu chtějí mermo mocí do Německa nebo Švédska, kde ještě soudy, minimálně sem tam, fungují tak, že jim jejich rozsudky i totální právní laik mého typu – chápe. Tady, když se podívají, na výběr českých politických kauz, se přece musí cítit jako doma. Třeba je to proto, že rozsudky zatím nejsou povinně publikovány v angličtině…

Ale to už otvíráme jiný příběh.

Ranní dodatek:

No právě jsem pustil ráno počítač…

A slyším dvě informace

1- Langer byl po výslechu propuštěn

2- Sabina Slonková nezklamala a už seznamuje s detaily vyšetřování , které nikdo jiný nemá. Langer se do případu, který má šetřit propojení organizovaného zločinu, velké politiky a velkého byznysu dostat tak, že Šlachta a spol. nasadili odposlechy na některé své podezřelé kolegy a ti se prý docela často zminovali o Langrovi, co Langer chce, co Langer zařídil, co Langer řekl…. Podle Slonkové jde o slabou důkazní pozici -informace z druhé ruky, které tak moc neznamenají.

Detaily informací Slonkové najdete zde:

http://neovlivni.cz/na-ivana-langera-upozornily-odposlechy-policistu/

Je zajímavé, že policie mlčí Ivo Ištván mlčí, nikdo nic neví, ale Sabina Slonková, jako vždycky, všechno ví….

Na druhou stranu – jí hrozí, že jí Langer, dnes už vůbec ne Ičko, to musím zdůraznit, zažaluje. Kvůli tomu, že ho uvádí do jeho osobně poškozujících souvislostí….