Uprchlíci XXIV. – selfie s Hitlerem

– vlk –
14.10.2015 Kosa zostra čili vlkovobloguje.wordpress.com

Mám informační vakuum. To už jste mohli číst včera. Dnes to jenom potvrdím. V neděli jsem musel jet kamsi autem a při té příležitosti , jako vždycky, poslouchal Radiožurnál. A právě drobnost, kterou tam na mne v čase kolem půl šesté večer vybalili, dala vzniknout tomuto dílu Uprchlíků.
Onu drobnou a na první pohled nijak bombastickou informaci najdou zájemci na následujícím linku.

http://prehravac.rozhlas.cz/audio/3489396

v čase záznamu asi 20:47

Berlínský zpravodaj Radiožurnálu informuje o premiéře německého filmu Už je tady zase!, který se právě dostal do německých kin. A zažívá prý velmi značný úspěch.

Říkáte si – co mají co dělat migranti zaplavující Evropu, s nějakým filmem, který se navíc tváří jako komedie? Osobně bych ho, ačkoli jej neznám, označil jako maskovanou futuristickou předpověď blízké budoucnosti.

Film byl totiž natočen podle nedávno vydané knihy stejného jména, tedy Už je tady zase!, kterou napsal německý spisovatel maďarského původu Timur Wermes. Žádný div, že po ní filmová produkce sáhla, když jde o jeden z největších knižních bestselerů od dob knihy Tilla Sarrazina. Prodalo se jí přes dva miliony kusů! A děj? Ve velké zkratce následovný:

V roce 2011 se v  Berlíně náhle probudí Adolf Hitler. Nový svět je mu nepochopitelný, ale hodlá shromáždit všechny síly, nechat si vyčistit uniformu a opět chce razantně vstoupit do politiky. Lidé ho považují za směšného a zábavného komika. A tak se brzy dostane do televize. Adolf ale všechny považuje za tupce a nehodlá ovládnout jen nějakou televizní zábavu – hodlá dobýt svět.

Poradí si s plytkou televizní zábavou – třeba s unifikovanými a všudypřítomnými kuchaři, které zhlouplý a změkčilý lid oslavuje v televizních pořadech, či s Poláky a jinými untermeschi, kteří mají tu drzost, že ještě existují. Také zatočí s neschopnými neonacisty, kteří neumějí ani pořádný stranický pozdrav, s mama Merkelovou a celým současným německým politickým establishmentem a pochopitelně i s  celou EU….

Tolik kniha a její obsah.

Ve filmu to prý trochu předělali. Tam zcela záměrně nechali postavu Hitlera se toulat ulicemi německých měst a dvěma kamerami snímali reakce okolí. Byli prostě zvědaví, jak budou lidé reagovat. A výsledek? Několik málo, ale skutečně až prý neuvěřitelně málo udání. A velká vlna sympatií. Spousta potřásání rukou a spousta selfie s „Hitlerem“. Jak od kolemjdoucích Němců, tak od turistů, kteří se k tomu zrovna náhodně nachomítli…

Režisér filmu konstatuje, že on i štáb byli zaskočeni tím pozitivním zájmem o führera.. A korespondent Radiožurnálu na závěr si samozřejmě neodpustí moralistní poznámku ve smyslu, že německá společnost je stále ještě náchylná na populistické sliby a řešení.

Nemyslím, že by režisér filmu a tím méně zpravodaj Radiožurnálu, měli snad pravdu. Každý sám o sobě. Ale rozhodně ji mají dohromady.

Je spousta lidí, kteří, jak říkávala moje babička, nutně musí být u každého bubnování. Prostě ti, co dříve obléhali poutě, hledají každý výprodej, jedou přes půl republiky, aby viděli dvouhlavé tele. Ti si podobnou atrakci nenechají pochopitelně ujít. A od té doby, co mají foťáky v mobilech, by jejich život byl neúplný bez selfíčka s tím dvouhlavým teletem nebo karikaturou Adolfa Hitlera. Takhle bych to napsal, dejme tomu, před dvěma roky.

Nicméně jsou i jiní. Opakovaně jste, v předchozích dílech Uprchlíků, mohli číst, že nikdo neudělal pro diskreditaci projektu Evropské unie v poslední době tolik, jako Merkelová s Hollandem. Plus samozřejmě bruselská vrchnost. A na tyhle potentáty nalepený informační mainstream. Ti všichni si uložili povinnost tzv. politické korektnosti. Ať to stojí, co to stojí! Tedy zákaz sdělování pravdy, pokud je nepříjemná. Co je pravda a selský rozum proti jejich superkorektnosti, která jim umožňuje nekonat?!

Dokud jela válka na Ukrajině, neustále jsme slyšeli o nutnosti bojovat proti podvratné kremelské propagandě. Ta vadila svou prezentací jiné skutečnosti! Všimli jste si, jak ta kremelská propaganda bleskově vyšuměla už kolem řecké krize a dnes, ohledně migrační tsunami tohle téma je dokonale mrtvé? Najednou ruská propaganda není žádným tématem! Aby ne – jak do zničení Řecka a stěhování národů z Kosova, Afghanistanu, Iráku, Eritrei a nedávno také Sýrie montovat Moskvu, když s tím neměla prokazatelně vůbec nic společného? Tedy pokud náhodou nemáte co do činění s ČT a jejími superexperty typu Votápek, Fištejn nebo registrovaný informátor StB Štětina a pod. Ti jedou pořád svou – za všechno může Kreml a  jeho velkoruské ambice. Nyní v podobě, že vlastně za migrantskou vlnu stojí Putin. Ostatně i na vládní úrovni mají svého zastánce – komediant, co je ministrem obrany Stropnický ohromil koncem minulého týdne zaručenou informací, že prý Putin platí autobusy, které transferují migranty přes Balkán na maďarské hranice. Prý to má od svého kolegy z Budapešti…

http://zpravy.idnes.cz/rozhovor-s-ministrem-obrany-stropnickym-v-mf-dnes-fwr-/domaci.aspx?c=A151010_094343_domaci_bur

Ačkoli ten to vzápětí oficiálním dementi popřel. Viz

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/383199-stropnicky-v-tom-zustal-sam-rusko-i-madarsko-poprelo-jeho-slova-o-ruske-podpore-migrantum.html

Myslím, že by tohle Stropnického sladké tajemství stálo také za natočení filmu. Podobného jako je ten o Hitlerovi. A nebylo by mi proti mysli, kdyby se tam dokázal obsadit do nějaké hlavní, možná i té nejhlavnější role… Jistě by Putina zmáknul levou zadní. A pro „atlantickou věc“ by nepochybně udělal daleko více, než jako ministr obrany. Komediant jako vrchní obránce národa je a bude zkrátka vždycky jen trapná fraška.

Ale zpět k tématu toho nového německého filmu. Kdybych tenhle sloupek psal před dvěma roky, nepochybně bych psal o lovcích laciných senzací. prostě těch, co jsou u každého bubnování a dvouhlavých telat. Dnes nemohu. Protože, aniž bych věděl o existenci té knihy nebo toho, že se na jejím základě natáčí film, jsem si několikrát v posledním roce říkal sám pro sebe – Hitler měl prostě obrovskou smůlu. A  zbytek světa ohromné štěstí – že se nenarodil o nějakých sto let později. Svět by byl nejspíš býval ušetřen hrůz 2. světové války a současné zaplavení Evropy migranty doslova z celého světa by bylo daleko pro něj daleko výchozí základnou než nenávist proti židům a Slovanům!
Na jeho antipřistěhovalecké a  antibruselské téze, pokud by nebyly jednostranně pangermánské, by nejspíš slyšelo dost lidí v CELÉ EVROPĚ! Dneska už v celé Evropě! Nepotřeboval by žádnou panskou rasu a ostatní nacistický vehikl!

Díky Merkelové, Hollandovi, Tuskovi, Junckkerovi a těm, kteří si zakázali, v rámci politkorektnosti prostě vidět, říkat a psát pravdu a realitu. Respektive – celou pravdu a celou realitu. A  místo toho žvaní o Willkommenskultur. Nemohu souhlasit s Vítem Pohankou z Radiožurnálu, že Němci pořád ještě slyší na populisty a populistická řešení! Němci a nejen oni prostě rezonují na neschopnost vládnoucích elit v Evropě řešit rozumným způsobem jakýkoli větší problém, který se před nimi objeví. Hodně Evropanů už má dost jalových keců a hledání dalších a dalších slepých uliček.

Evropa v poslední dekádě selhala v Iráku, v Afghanistánu, v Libyi, v řecké krizi – tam dokonce opakovaně, na Ukrajině a při řešení ukrajinské krize, která vznikla s významným podílem EU na samém počátku, ve vztazích k Rusku a nyní, v krizi kolem Sýrie. A znovu selhává v elementární neschopnosti aspoň trochu skutečně řešit migrační tsunami. Naopak, když už se najde evropský politik, který se pokouší něco konkrétního a rozumného dělat, je kacerován a klasifikován jako nacista. Viz Orbán.

Ne, ta selfie nejsou žádnou nostalgií Němců po nacičasech. Ta selfie jsou, alespoň z části, odmítnutím mama Merkel a její politiky. A politiky všech těch podobných.

Nejsem obdivovatelem Viktora Orbána či Marie Le Pen. A  už vůbec ne takového Wilderse z Holandska. Z lidí tohoto typu je nutno mít oprávněné obavy. Jakkoli nám mohou jejich současné slogany, ohledně migrantů konvenovat.

Nezapomeňme, že Orbán rozdává maďarské pasy zahraničním Maďarům a  tím fakticky v přilehlých státech zadělává na budoucí maďarskou iredentu. Nejméně v Rumunsku, Srbsku a na Slovensku. Která přijde, pokud se Maďarsku začne v budoucnu výrazně lépe ekonomicky dařit, než zmíněným zemím.

A Wilders?

Ten ještě nedávno vyzýval Nizozemce, aby udávali své české nebo polské sousedy. Tedy dokud neměl muslimské migranty. Nevěříte, A  co tohle?

  

zdroj: http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/udavejte-polaky-i-cechy-vyzyva-nizozemce-wilders/r~i:article:732588/

Mám z těchto lidí nahnáno. Protože jejich nacionalismus se kdykoli může obrátit proti komukoli. Proto, pořád, jsem fandou EU. I když je to dnes naprosto šílená instituce. Ale nikoli svým principem, ale těmi, kdo utvářejí její politiku! Tihle jsou onou pověstnou žábou na prameni. Ona selfie s tím atrapickým Hitlerem v ulicích německých měst jsou vysvědčením o nich!!! Razítkem na jejich děsivou neakceschopnost a prázdné žvanění. Na jejich neřešení podstaty problémů, neochotě říkat a sdílet pravdu a vyvozovat z toho účinné praktické závěry. Na moralizování a hlásání jediných posvátných pravd samozvaných morálních arbitrů z celé Evropy a  maistreamových sdělovadel.

Normální člověk toho, po nějaké době, začne prostě mít plné zuby. Což začíná oním selfiem s kvaziAdolfem. Ale časem to určitě bude mít pokračování – určitě ve volbách. Pokud takhle náhodou se žáby na prameni rychle nepochlapí a nezačnou dělat to, proč na ně lidé delegovali pravomoc rozhodovat o jejich osudech – totiž ŘEŠIT opravdově a účinně reálné problémy svých voličů!

Místo žvanění o populistech, nacistech, willkomenskulturách, vstřícnosti a podobně je potřeba, ba životně nutné, jestli Wildersové a  spol. nemají převzít řízení politických agend v jednotlivých zemích, je zbavit migrantské agendy. Tím, že vlády i vedení Unie začnou dělat reálnou a praktickou denní politiku! A to hned.

Věřím, že nedělní městské volby ve Vídni sledovali napjatě nejen Rakušané. Že jim minimálně stejnou pozornost věnovali také Němci, Nizozemci, Švédové, Francouzi, Belgičané a další. Šlo totiž o test jak moc uprchlická agenda ovlivňuje volební výsledky.

Jakkoli Vídeň zůstala tzv. rudá, tedy, stejně jako kdykoli od války, jí bude řídit socialistický starosta, tentokráte to bylo jedno z nejtěsnějších vítězství a rakouská soc-dem ve své největší baště utrpěla poměrně těžké ztráty. Nemluvě o lidovcích – druhé straně velké koalice, která řídí dlouhodobě Rakousko . Ti jsou, v podstatě, nyní v hlavním městě naprosto marginální stranou.

Viz

 
Na vídeňské radnici sice zůstane u moci rudozelená koalice, ale s nepoměrně menší a těsnou většinou než dříve.

Pro úplnost dodejme, že jak socialisté, tak lidovci ztratili v těchto volbách každého svého čtvrtého kmenového voliče a  ti přeběhli bud k migrantsky /bruselsky nepřátelským Svobodným – FPÖ /dřívější partaj nacionalisty Haidera/ nebo k podobnému, nově založenému subjektu s názvem NEOS. Soc-dem nakonec „zachránila“ výsledek zisky z elektorátu těch, kteří dříve k volbám nechodili. Podobně jako jejich vídeňský koaliční partner – zelení. Nebýt těchto nestálých a neukotvených voličů bylo hotovo.

Viz následující grafiky:

Pět nejsilnějších voličských „přeběhlických“ proudů

Nejsilnější přeběhlické proudy pro jednotlivé strany

Rakouští komentátoři se nijak netají tím, že voliči ve Vídni prostě vystavili spolkové vládě účet za její ne/konání ohledně migrační politiky a řečeno lidovou češtinou – dali oběma velkým stranám pořádně na budku. Lidovci jsou na vídeňském historickém minimu. Totéž se, v obráceném gardu, stalo před měsícem při zemských volbách v Horním Rakousku. Kde i přes citelné ztráty ve prospěch FPÖ nakonec vyhráli lidovci a soc-dem skončila, opět s historickým debaklem, až třetí za svobodnými.

A to prý červení mohou vděčit i za tenhle velmi tristní výsledek ve Vídni ještě osobnímu nasazení lídra socialistické kandidátky – současného primátora Michaela Häupla, který měl zvolit jedinou možnou účinnou taktiku proti tvrdě posilujícím Svobodným – prostě volby personifikoval jako osobní duel mezi ním a vůdcem (to slovo je plně na místě) Svobodných – Heinzem-Christianem Strachem. Tím, pro mnoho voličů nepřipustil věcnou rovinu a hlavní téma voleb – migranty. A Vídeň zůstala socialistická.

Já osobně bych spíše řekl, že mu židli zachránili voliči z řad vídeňské turecké komunity, kteří, ještě pro tentokrát, ignorovali nově založenou Stranu Turků (sic!!!) a v souladu s minulými hlasováními podpořili sociální demokracii.

Za naprosto dokonalé vyjádření toho, co se v Rakousku v  neděli stalo, považuji závěr komentáře k výsledkům voleb ze Standardu. Budu citovat:

Mnoha voličům, zdá se, stačilo, že Svobodní se omezili na kritiku stávajících „pořádků“, aniž by sami předložili jakákoli věcná řešení. Zase jednou platilo: kdo v Rakousku chce protestovat a je nespokojený, volí pravici!

Pamatujme si to – kdo je v Rakousku nespokojený a chce protestovat, volí pravici….. Dodejme, že radikální. Takže Vůdce FPÖ udělal historický výsledek, o kterém si jeho předchůdce – nebožtík Haider, mohl nechat jen zdát a nikdy se mu ani nepřiblížil! A to vyhrával zemské volby v Korutanech a dotáhl Svobodné až do vlády!

Jen ještě dodám, že Strache je zastáncem tzv. německonárodní ideologie, stejně jako mnoho jeho Parteigenossen z FPÖ. Podle ní NENÍ Rakousko samostatným politickým celkem, nýbrž je neoddělitelnou součástí německého kulturního okruhu!

Nepřipomíná vám to něco? Že už by zase znělo heslo ein Volk, ein…. ?
Naštěstí a zatím se v Německu pořizují jen selfíčka s Hitlerovou atrapou. Ačkoli s velkým zájmem a ohlasem. Otázkou je, jak dlouho. Protože Merkelová, Hollande, Juncker, Tusk, Schultz a  další sloupy evropské neschopnosti vidět reálný problém, pojmenovat tento problém a hlavně ho řešit, nejen že zdiskreditovali, sám o sobě úžasný projekt sjednocené Evropy, ale doslova svou ostentativní Willkommenskultur a politkorektností dělají všechno možné, aby Strachové, Wildersové a další, jim podobní, ovládli evropské státy. Se všemi důsledky, které to pro nás bude mít.

A jak už stojí v komentáři Standardu – Strachemu stačilo k historickému úspěchu jen to, že kritizoval současný stav nekonání elit!!! Nic víc nepotřeboval. Nemusel předkládat naštvaným voličům žádná uchopitelná řešení! Stačilo pouze pár jednoduchých, snadno zapamatovatelných předvolebních hesel:

Pummerin statt Muezzin!

Pummerin /největší vídeňský zvon/ místo muezina!

Daham sttat Islam!

Domov místo islámu!

Mehr Mutt für unser Wiener Blutt!

Víc odvahy naší vídeňské krvi!

Abendland in Christenhand!

Západ v křesťanských rukách!

Echte Volksvertretter sttat EU Verräter!

Skuteční zástupci lidu místo EU zrádců!

Vsadím se, že tohle by našlo odezvu i Čechách a leckde jinde. Jen schází schopný a charismatický komunikátor. Jako Strach! Pardon Strache! Svědčí o tom ta selfíčka s Hitlerem!

Až mne zase někdo bude nálepkovat xenofobem, rasistou, sobcem, necitou k utrpení druhých, dovolím si ho upozornit a odkázat na tenhle díl Uprchlíků. O tohle všem bylo předchozích 23 dílů. Proto jsem to začal psát. Protože přesně tohohle vývoje se bojím! Nacionalistům je potřeba sebrat agendu. Oni se k ní nikdy neměli dostat! Jenže to by současné elity nesměly hrát svoje, naprosto normálnímu občanovi nepochopitelné a nesmyslné, hry, ale dávno musely začít konat! Dávno! Tedy nejlépe ještě před Irákem, Libyí, začátkem občanské války v Sýrii, Donbasem atd. A  řeckou krizi řešit. Řeckou, nikoli jen z ní rezultující problémy německých a francouzských bank, vzniklé z jejich totální obchodní nezodpovědnosti.

Mně ta selfie s Hitlerem v kontextu voleb ve Vídni děsí. Jsme přesně tam, kde Evropa nikdy neměla být. A to nikoli vinou xenofobů z nových členských zemí EU. Ti v Rakousku nehlasovali a  ani na Alexandreplatzu nebo Pustupimském náměstí nepořizují selfíčka v pánem, co má patku a  knírek, aby se s nimi pochlubili doma.

A na samý závěr se ještě vrátím k minulým Uprchlíkům. A znovu k zásadnímu tvrzení, že hlasování o automatických kvótách bude úplně jiná story než první silové přehlasování východoevropských potížistů.

Nick Ziss 009 mne zaslal mail z něhož vyjímám:

Informace o hlasování ohledně… ehmm „trvalého relokačního mechanizmu“ (všimněte si, že slovo kvóty tentokrát raději vynechali) jsem v našich médiích sledoval téměř online.

První zpráva o tom, že hlasování se odkládá, uváděla jako důvod, že polovina států EU by byla proti. Další zprávy už uváděly politicky korektnější důvod a to, že vyčkáme vyhodnocení.

Zdroj té původní zprávy je zde:
http://www.denik.cz/ze_sveta/chovanec-budeme-dal-zadat-odpovedi-na-otazky-tykajici-se-migrace-20151008.html

„Tento přesun má být jen prvním krokem, komise navrhuje trvalý přerozdělovací mechanismus. Umožňoval by právě evropské exekutivě spouštět v případě dalších krizí přerozdělování uprchlíků z postižené země mezi ostatní státy automaticky, bez zdlouhavého vyjednávání s členskými státy osmadvacítky.

Dnešní jednání ministrů vnitra nakonec tento plán probírat nebude. Odpor proti němu totiž dávají najevo nejen středoevropské státy visegrádské čtyřky, ale podle diplomatů zřejmě asi polovina všech členů Evropské unie.

Jistě pochopíte, že si velmi drbu svou ješitnost za správný odhad. 🙂 🙂 🙂

Nicméně, abych to s tím drbáním své ješitnosti nepřeháněl – v poště jsem dostal nedávno mail ve smyslu – jo vlku popisuješ tu migrační hrůzu pěkně, ale jaké řešení navrhuješ. Už několikrát jsme napsal, že ho nemám. Včera ale v mailu mi přišel tenhle obrázek od jedné z  kosířek:

Nevím jak vy, ale pro hodně lidí v Evropě by jakékoli účinné řešení eventuálně mohlo začít i jeho realizací…