Obamův tanec mezi vejci

Karel Orlík
30.10. 2015   Rukojmí
Podle mnohých kritiků nenarozen v USA, po tátovi muslim, levicový demokrat. S ohledem na muslimy se musí někdy chovat opatrně, aby je nedráždil. Saúdskoarabskému králi se hluboce poklonil. Ve svém posledním proslovu řekl, možná ve snaze si muslimy znovu naklonit, že brutální organizace islámských zabijáků z  Islámského státu (IS) „není islámská“, protože žádné náboženství prý „neospravedlňuje zabíjení nevinných a většina obětí IS jsou muslimové.“ IS prý není žádný stát, ale původní irácká pobočka Al Kajdy a neuznal ji dosud žádný stát.

Barack Husajn Obama chtěl zřejmě zopakovat komickou politickou korektnost bývalého prezidenta Bushe jr. a britského premiéra Camerona, kteří prohlásili, že islám je „náboženství míru.“ Pravdě vzdálení jsou všichni tři politici. Jak známo, islám dělí svět na území míru, kde už vládnou muslimové, a na území války, které musí být pro islám dobyto. Pak bude islám vládnout celému světu a nastane islámský ráj.

Muslimové se začali mezi sebou nenávidět a vraždit brzy po Mohamedově smrti. Příčinou byla neshoda při určení Mohamedova nástupce. Od té doby se sunnité a šiíté vzájemně zabíjejí. Jestliže tedy zabijáci z IS zabíjejí „nepravé muslimy“, nedělají nic, co by nebylo už předtím světovou islámskou ummou posvěceno. Islámští teroristé z IS zabíjejí každého, kdo se jim postaví do cesty. Popravují zajatce, zabíjejí děti, znásilňují ženy, křesťanům a všem náboženským menšinám vyhrožují genocidou. Je proto organizace IS navýsost islámská.

Psychologové hodnotili Obamův proslov jako chladný, nejdoucí ze srdce. Hovořil prý tlumeně, monotónně, bez emocí a bez charizmatu. Četl projev ze čtecího zařízení, ale jakoby sám tomu nevěřil. Obamova administrativa vsadila na špatného koně v Libyi, Egyptě i v Sýrii. Podporovala islámské rebely proti tamním vládám a dnes si s těmi zabijáky neví rady. Má sice na své straně Saúdskou Arábii a částečně i Turecko, ale nikdy si nenakloní na svou stranu islámské zabijáky, pro které zůstane navždy oním „velkým satanem.“ S Amerikou ještě budou sympatizovat všechny islámské země, které se obávají, že by se mohly stát budoucím terčem profesionálních zabijáků z IS.

Závěrem svého projevu vzkázal prezident Obama muslimům, že „Amerika pomáhá muslimským komunitám po celém světě. Nejen v boji proti teroristům, ale také v boji o nové příležitosti, toleranci a nadějnou budoucnost.“