Šílené: Ukrajina dává v plen osobní data ruských pilotů teroristům!

15. 10. 2015   První zprávy
Je to jako kdyby Kyjev začal zveřejňovat jména a bydliště amerických pilotů, a tím vystavil jejich rodiny teroristické hrozbě, píše rozhořčeně ruský tisk. Teroristi dostanou osobní data i v arabštině
Nenávistná výzva poradce ukrajinského ministra vnitra Antona Geraščenka, aby se začaly zveřejňovat osobní údaje o ruských pilotech bojujících v Sýrii, nezůstala bez povšimnutí.

Minulý týden se na ukrajinském internetu začaly objevovat „objevné” údaje o ruských vojácích ve třech jazycích: ukrajinštině, ruštině a arabsky. Dosud se pod hlavněmi ukrajinské informační války ocitlo devět ruských vojáků, kteří bojují v Sýrii, informují na svých stránkách noviny Moskovský komsomolec.

Minulou středu, 7. října, ukrajinský poslanec a poradce ministerstva vnitra Anton Geraščhenko vyzval, aby na jeho stránky “Mirotvůrce” veřejnost zasílala údaje o ruských vojácích bojujících v Sýrii, aby se pomohlo teroristům (isilovcům) a jejich „bratřím” v Rusku, pomstít se „podle kánonů šaría”. Druhý den zveřejnil informaci o devíti ruských vojácích, v hodnosti poručíka až po generálmajora, kteří byli autory projektu obviněni z „masové zabíjení civilistů” v Sýrii.

Informační útok je podpořen dalšími ukrajinskými zdroji. Například 8. října portál InformNapal publikoval článek o čtyřech ruských pilotech bojujících s IS na žádost syrské vlády. Celý článek byl přeložen do arabštiny.

Zveřejnění osobních údajů ruských pilotů v Sýrii je naprosto nepřijatelné. A Moskva bude muset na tyto provokace odpovědět, dovozuje ruský tisk.

Ukrajina na straně teroristů Islámského státu?

Logicky, v případě, že mezinárodní společenství uznává, že Rusko pomáhá řešit problém teroristického Islámského státu, musí také přijmout opatření proti Ukrajině, aby se zabránilo takovému útoku.

„Je to jako kdyby Kyjev začal zveřejňovat jména a bydliště amerických pilotů, a tím vystavil jejich rodiny teroristické hrozbě,“ zdůraznil tisk. Nicméně pesimisticky dodal, že dvojí metr brání odsouzení Ukrajiny na mezinárodní úrovni. Západ ignoruje co se stalo, a nebude podporovat Rusko, aby se nezpronevěřil Ukrajině.