Demokracie bude nahrazena vládou korporací – korporátní tyranií

demokracie-bude-nahrazena-vladou-korporaci-korporatni-tyraniiEmil Kalabus

12. 11. 2015 CzechFreePress
Dnes už většina z nás tuší, že globalizovaný trh a kapitál si vynucuje ústupky na demokratické politice národních států.


Není veřejným tajemstvím, že politické strany jsou závislé na velkých penězích, privatizaci a masivní korupci. Současná krize tak není jen krizí ekonomickou. Je také krizí liberální demokracie, potažmo krizí demokratického státu.
Globalisté se dožadují „reforem politiky“, demokracie i když se jí ohánějí jim fakticky nevyhovuje. Splnila sice svůj historický účel, ale dnes jim překáží, prostě je omezuje.

Vše nasvědčuje tomu, že demokracie bude nahrazena vládou korporací, které budou nad zákonem každé země. Nebudou vládnout vlády jednotlivých států, ale budou vládnout nadnárodní korporace. Právě to je snem dnešních globalistů a k tomu směřuje supertajná dohoda TTIP.

Paul Craig Roberts vidí příští vývoj na Západě takto.

Západním zemím hrozí série násilných revolucí, které vypuknou, až lidé zjistí, že ztratili veškerou kontrolu nad všemi aspekty svého života a že jejich jedinou možností je revoluce nebo smrt, tvrdí americký politolog Paul Craig Roberts.

Příčinou takové katastrofy bude několik faktorů, zejména mluvíme o hospodářské politice Západu a předpokládaný růst finančního sektoru na hrubém domácím produktu. Dalším faktorem je vytvoření tzv off-shore zaměstnanosti – například ve Spojených státech se snižuje účast lidí na produkci zboží a služeb, které jsou uváděny na trh. Podle Robertse, tyto dva faktory zbaví lidi ekonomické perspektivy. A ke ztrátě politických perspektiv dojde uzavřením Transatlantického a Transpacifického obchodního partnerství (TTIP, TPP), které „eliminují politickou suverenitu a vládami se stanou globální korporace,” je si jistý analytik.

„Demokracie bude jednoduše nahrazena vládou korporací,” uvádí Roberts, zdůrazňuje, že tato partnerství nepředstavují veřejný zájem, ani obchod, ale slouží pouze zájmům korporací. „Poté, co se dospěje k dohodám, bude vláda zprivatizovaná. Zákonodárný sbor, prezident, premiér a soudy následně přestávají mít smysl,” konstatoval analytik a upozornil, že firmy v rámci dohod dostanou imunitu vůči národním zákonům. Analytik následně nevylučuje, že nechtěným důsledkem bude snaha lidí odstranit vládu „jednoho procenta.“

Paul Craig Roberts dne 21.duben 2014 napsal, že v USA není naprosto žádná demokracie. Volební hlasování jen maskuje vládu hrstky mocných zájmových skupin. Ve dvou rozhodnutích 21. století (Citizens United a McCutcheon) americký Nejvyšší soud rozhodl, že kupování si americké vlády soukromými zájmovými skupinami je pouhým uplatněním svobody projevu. Tato rozhodnutí umožňuje mocným korporátním a finančním zájmům používat své peníze-moc k dosazování vlád, které slouží jejich zájmům na úkor obecného blaha, píše Paul Craig Roberts.

Kontrola soukromých zájmů nad vládou je tak naprostá, že tyto soukromé zájmy mají imunitu a nelze je stíhat za zločiny.
USA se dostala do začarovaného kruhu korporátního fašismu. Ale na rozdíl od pasivní české veřejnosti a zdejší aktivistické základny si americká společnost toto nebezpečí dobře uvědomuje. Na mnoha úrovních proti němu bojuje, a dokonce i úspěšně. Příkladem je “hnutí occupy”, “democracy now!”, “real news” či “elisabeth warren”.

Václav Umlauf komentuje současnou situaci následovně: „V roce 2016 ovládne jedno procento polovinu zdrojů planety, tj. bude bohatší než 99 % lidstva. A z toho pouhých 85 (!) miliardářů slízne smetanu. A o tom je současná politika ve světě. Zbytek jsou mediální kecy, intelektuální ideologický žvást a ekonomický platonismus pro nemyslící lid.“

Za prezidenta Bushe ono bájné jedno procento vyždímalo v letech 2002-2007 celkem 65 centů z každého dolaru zisku. To znamená, že zbývajícím 99 % Američanů sebrali veškerý zisk, který vytvořili i zvýšenou produktivitou práce. Toto tempo se za demokratického prezidenta Obamy ještě zvýšilo, což jednoznačně vypovídá o povaze jeho vlády.

Kolik stojí americký kongres a prezident? To se dá nepřímo zjistit z aktivit bratří Kochů. Politická síť kontrolovaná bratry Kochovými, miliardáři dlouhodobě podporujícími a ovlivňujícími americké republikány, oznámila, že v kampani před nadcházejícími prezidentskými volbami v roce 2016 utratí 889 milionů dolarů. To je o 230 milionů více, než v posledních prezidentských volbách utratila celá Republikánská strana. Obří impérium Kochových, které sestává z think tanků, analytických center, lobbyistických i obchodních firem a organizací shánějících hlasy voličských skupin (např. Hispánců), reálně představuje jednu ze tří největších politických sil v USA. Celkově bude kampaň před volbami 2016 pravděpodobně výrazně nejdražší v historii.

Kochové jsou dlouhodobými oponenty zveřejňování rozpočtů politických kampaní. Jejich síť je převážně složená z neziskových organizací, které nemusejí zveřejňovat dárce. Je tedy téměř nemožné zjistit, kolik peněz vlastně poskytují přímo Kochové, jedni z nejbohatších lidí v USA, a kolik ostatní.
Ano všechno v USA se dá koupit tedy i politika. Máte stále ještě pocit, že USA jsou demokratickou zemí? Podle Paul Craiga Robertse je to jen fasáda za kterou se schovávají oligarchové, kteří vytvářejí korporace.

Republikánský prezidentský kandidát Ron Paul kritizoval na předvolebním mítinku v Kansas City v roce 2012 americký systém moci. Prohlásil, že ekonomická a politická moc tlačí zemi do fašismu 21. století.
„Opustili jsme skutečnou republiku,“ řekl Paul tisícům svých podporovatelů na mítinku. „Nyní se měníme ve fašistický systém, kde jsou zkombinovány vláda, mocný byznys a autoritativní vládnutí a potlačení individuálních práv fakticky každého amerického občana.“

Podepsáním TTIP se stanou nadnárodní korporace všemocnou korporátní tyranií, která bude vládnout Západnímu světu.

Roberts upozornil, že existují země, které do uvedeného partnerství nevstoupí. Podle něj těmito zeměmi jsou Indie, Rusko, Čína, Jihoafrická republika, Írán či Brazílie. „Tyto země se stanou ochránci národní suverenity a společenské kontroly, zatímco svoboda a demokracie budou na Západě mizet.

Zdroj: http://blisty.cz/art/76272.html#sthash.kYjLpJvI.dpuf

http://www.netsocan.cz/socan/num0212/storonp.html

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Zapad-ceka-velka-vlna-revoluci-Muz-ktery-radil-prezidentum-tusi-dramaticke-zmeny-407517