Erdoganův syn, Šedí vlci a Islámský stát v Levantě


Václav Dvořák
26.11.2015

Na fotografii je kroužkem označen jeden ze střelců, kteří porušili Ženevské dohody a stříleli na ruské piloty snášející se na zem na padácích. Je to válečný zločinec a vrah jednoho z pilotů. Je vydáván za umírněného protiasadovského turkmenského povstalce, příslušníka turkické menšiny v syrském pohraničí, nad kterou prý Turecko drží ochranou ruku jako nad svými bratry.

To, že loni v dubnu byli Turkmeni hromadně vražděni zběsilci z Islámského státu ve městech Kobání, Mosul a Telafar, to bylo tehdy dnešnímu velkému patronu Turkmenů prezidentu Turecké republiky Recepu Tajipovi Erodganovi dost jedno. Proti ISIL nepodnikl nic, jeho přátelé v NATO říkají, že byl v tomto směru příliš pasivní, a to má přitom na povel nejsilnější a nejpočetnější armádu v regionu. Dnes mu osud syrských Turkmenů už leží na srdci. Copak se změnilo, že Erdogan pojal Turkmeny za své a hodlá je hájit i za cenu rozpoutání války s Ruskem?

Na tureckých sociálních sítích vyšlo mezitím najevo, že onen Turkmen v kroužku na fotografii není Turkmen, ale čistý Turek z Turecka, jménem Alparslan Çelik. Pseudoturkmen Alparslan je jedním z mnoha Turků přímo zapojených do bojových operací proti Syrské arabské republice. A jen pro dokreslení – hlásí se k ultrapravicové nacionalistické organizaci Šedí vlci. Na další fotografii je zachycen s dalšími vlčími spolubojovníky na syrské frontě při vlčím pozdravu:

 

Teď trochu z historie: jeden z Šedých vlků – Mehmed Ali Akça – zaútočil v roce 1981 v Římě na papeže Jana Pavla II. Neúspěšně. Papeže jen lehce zranil. Na to konto si pak v Itálii odseděl téměř 30 let. Celou dobu měnil Akça ve vězení výpovědi o motivu svého činu a vypadá to, že má v hlavě dost nejasno. Ostatní Šedí vlci mají ale jasno. Chtějí připojit k Turecku všechny oblasti obývané Turkmeny od afghánského Kandaháru, přes Írán až po syrské pobřeží středozemního moře. Çelikův twitter o tom mluví docela jasně.

Šedí vlci na rozdíl od německých nácků neříkají “Přijde den…” ale “Přijde noc…”
Alparslan Çilik, turecký fašista, příslušník Šedých vlků, operujících na syrském území, drží v ruce  madla táhel palubního katapultu ruského bitevníku. 

Prezidentu Erdoganovi se velkoturecká vize Šedých vlků zjevně líbí. Ale aby nezůstalo jen při choutkách a pokukování po území sousedních států. Další Erdoganovy motivy leží přímo v jeho rodině.

Symejje Erdoganová, jeho dcera a matka dvou dětí, již delší dobu pracuje jako dobrovolnice – prý jako zdravotní sestra, ale s prominentním platem 7500 dolarů měsíčně, v utajované vojenské nemocnici v těsné blízkosti turecko-syrské hranice. Podle jejího vyprávění sem denně několik nákladních aut turecké armády přiváží zraněné bojovníky islamistických skupin Džabchat an-Nusra a Achrar aš-Šam, a ona se o ně stará.

Symejje Erdoganová

Dcera autoritativního tureckého prezidenta vyvolala velkou nevoli turecké veřejnosti a opozičních stran, když oznámila svůj úmysl odejít pomáhat jako  dobrovolnice do Mosulu – jednoho z center Islámského státu.
Ale nejvíc v žaludku leží turecké opozici Bilal Erdogan, syn tureckého prezidenta. 

Na snímku je Bilal Erdogan zachycen v těsném objetí mezi dvěma polními veliteli Islámského státu.
Bilal Erdogan je tureckou opozicí a nepřímo i ruským prezidentem Putinem označen za jednoho z hlavních překupníků kradené syrské ropy. Obrat obchodu se syrskou ropou se pohyboval kolem 1,5 milionu dolarů denně. Pak přišli Rusové a začali kvetoucí byznys mladého Erdogana kazit. Vybombardovali mu sklady a překladiště, denně napadali kolony cisteren, kterými se kradená ropa převáží do Turecka. To muselo Erdoganovic rodinu silně nahněvat, i když otec Erdogan na veřejnosti prohlašuje, že obvinění jsou nepodložená a že je třeba “to všechno řádně odkázat”. K dokreslení všeho se na sociálních sítích objevily fotografie, ukazující kdo že jsou oni polní velitelé, přátelé Erdogana juniora a terče ruských bombardérů.
 

Ano, jsou to vlivní předáci Islámského státu – uřezávači lidských hlav. Tím se nám obrázek rodiny Erdoganů dostal do správného rámu a souvislostí. Už chápete, proč musel být sestřelen ruský suchoj a zavražděn jeho pilot?
Jak by se asi tvářil otec turecké republiky Mustafa Kemal Atatürk, kdyby vstal z mauzolea a viděl, co mu s jeho republikou dělá neo-otomanský islamista Erdogan se svými dětmi?!