Opět mediální manipulace – tentokrát s “Koalicí ďáblů”

A.Frey
26. 11. 2015
V posledních letech se musím chtě-nechtě smířit s hořkou skutečností našeho informačního věku. Doba prostě pokročila,a už ne pes, nýbrž sdělovací prostředek se stal nejlepším hlídačem ovčího stáda. Spořádaní Občané našich spořádaných demokratických společenství hledají únik z všedního stereotypu a pracovní frustrace brouzdáním po internetu a jsou vděčni za každou informaci, která jim pomůže zvednout adrenalin nad mez nutnou pro přežití do dalšího pracovního dne. 
 Toto je ideální živná půda pro mediální manipulanty. Příkladů takové manipulace si vnímavý čtenář bezpochyby povšimne. Například den poté, co byl na Syrsko-Turecké hranici v průběhu bojového nasazení proti IS Tureckem chladnokrevně sestřelen letoun RF, objevilo se v médiích video nazvané “koalice dˇáblů”, které má demonstrovat, jak nám radikálové s úsměvem na rtu jednoho dne pustí žilou. 
Na tom, že se hoši z IS snaží zviditelnit a současně si zvednout sebevědomí, by nebylo nic nového, nějak mi ale neseděl “timing” tohoto prohlášení. Na pozadí mediálně vděčné a nevšední zprávy o sestřelení ruského letounu a zabití dvou ruských pilotů nevyjímaje, se jeví načasování tohoto prohlášení IS jako naprostý amatérizmus. Tihle lidé jsou sice krutí, ale jistě ne tak hloupí, aby výsledek své práce nechtěli prodat co nejlépe. 
Proto jsem si dal tu práci a identifikoval jsem vlajky jednotlivých států ze zmíněného videa. Kromě zemí, které bezpochyby proti IS více či méně úspěšně bojují, jsou zde zastoupeny i země, které nejen že IS nepotírají, ale naopak jej otevřeně podporují! Můžete zde najít Ukrajinu, Katar, dokonce i Saudskou Arábii, která je dodávkami protitankových střel US provenience teroristům již notoricky známá a jejich další podporu neskrývaně proklamuje. 
A co je nejlepší, Tureckou vlajku najdete na videu taky! Takže opět další plagiát a mediální propaganda. Tentokrát z dílny Erdoganových tajných služeb, který si tímto zfušovaným videm snaží smýt máslo z hlavy za sestřelené SUčko a vyrábí si argument pro momentálně rozpačité NATO, kterým se staví do pozice velkého válečníka proti teroru islámského státu. 
Jediný, komu pravdu o tomto plagiátu zapomněla US rozvědka sdělit, je pravděpodobně náš premiér Sobotka, který si v televizním komentáři k tomuto tématu nadělal do trenek a pravděpodobně nechá z důvodů nepodcenění hrozícího teroristického nebezpečí vzlétnou celou naši nedostižnou stíhací letku v počtu asi 3 letadel. 
Věřím, že ho v tomto úsilí podpoří i ostřílený matador válečných klání ministr Stropnický, a neprodleně požádá o další průjezd hrdinných amerických obrněnců naší republikou na náklady daňových poplatníků. Džihád se již jistě chvěje strachem. Ještě že zde máme také odhodlané bojovníky, umělce ze Stohoven, kteří jistě najdou vhodné místo ,kde vedle těch svých a sobotkových posléze provětrají i posrané trenky ustrašených džihádistů.
Psáno pro Novou Republiku