Evropská bojová jednotka proti kremelské propagandě v akci

– vlk –
16.11.2015 Kosa zostra čili vlkovobloguje.wordpress.com
 

Ti kteří slyšeli úterní Hodinu vlka na Slobodném vysielači budou do jisté míry tímhle článkem zklamáni Neboť minimálně část následujícího textu už slyšeli. Ale k věci!

Byl to opravdu velký den pro česká a slovenský mainstream, když EU dala oficiálně vědět, že její speciální jednotka pro boj s ruskou propagandou nastoupila do služby a ruskému medvědovi tvrdě zacpala jeho propagační mordu, s kterou chce narušovat náš poklidný život a  mařit náš klid na práci! Viz například

http://neovlivni.cz/borici-ruskych-mytu-jsou-tu-diplomate-eu-spustili-novy-tydenik/

http://www.topky.sk/cl/10/1508697/Zverejnili-zoznam-a-ucet-za-rusku-propagandu–Europa-je-zamorena

Zkrátka, na válečné pole z nejtěžších – pozornost běžného občana EU, o to čemu má či nemá věřit nastoupili superhrdinové.

Jejich spešl forsis nese jméno StratCom East a je začleněna do struktur ministryně zahraničí EU paní Mogherini. Vedení tvoří 5 vyvolených a nepochybně každému Čechovi se musí dmout prsa pýchou, že jedním z  těch superhrdinů je český novinář Jakub Kalenský. Který má za sebou minulost v Lidových novinách v jejich, řekněme Kalouskovském období a naposled tuším – v  Bakalových Hospodářkách.

Tahle hlava má samozřejmě i tělo – momentálně tvořené prý asi třemi stovkami novinářů, blogerů a pracovníků neziskovek. Všichni dohromady se starají o to, aby evropskému občanu denně a nejpozději v týdenním souhrnu ve speciálním týdeníku názvem Disinformation Review názorně předváděli velký počet nebezpečných ruských dezinformačních útoků, kterým čtenáři v Evropě musí čelit každý jeden den.

Nehodlám nijak rozporovat existenci ruské propagandy. Nepochybně existuje, je bezesporu koordinována ruskou vládou a také jí financována a cílem je ovlivňovat veřejné mínění v zahraničí ve prospěch ruských zájmů. Nic jiného nesleduje. To není nic, co by soudný člověk nevěděl. Jenže je tu ještě druhý aspekt – dovolte, abych ocitoval přítele Germanica, resp jeho mail, který mi poslal, když se dozvěděl, o čem že bude úterní Hodina vlka na Slobodném vysielači, protože lépe bych to rozhodně nenapsal:

Dnes (12.11. -pozn.red.NR) na Slobodnom vysielači v Hodine vlka určitě připomeň důvod, proč řada z nás (např. já) programově sledují ruská media včetně ruského internetu (tedy ruskou propagandu). Je to ze stejného důvodu, ze kterého jsme sledovali a poslouchali západní media (včetně rozhlasového vysílání), tedy západní propagandu, před rokem 1990. Tedy já osobně jsem pravidelně denně poslouchal min. zprávy českého rozhlasového vysílání BBC, občas Hlas Ameriky (VOA) a Svobodnou Evropu (RFE). Hlavním důvodem pravidelného poslechu západního rozhlasu byla snaha zjistit, o kterých tématech zahraniční i vnitřní čs. politiky se v našich „hromadných sdělovacích prostředcích“ nemluví, nebo jen málo, okrajově a zkresleně. Dnes ta ruská média (propagandu) sleduji opět především proto, abych zjistil o jakých tématech a událostech česká média nereferují buď vůbec, nebo jen zkresleně, stručně a okrajově. 

Germanicus má pravdu!. Patřím také k těm, kteří před léty denně viseli na Svobodce a Hlasu Ameriky. Jiní na BBC nebo Deutsche Welle. Přesně z toho důvodu, proč dnes někdo poslouchá Russia Today, jiný čte Sputnik nebo projíždí alternativní weby.

Zkrátka tohle dělá každý, kdo má dost důvodů nevěřit oficiálnímu zpravodajství. Jeho pravdivosti, věrohodnosti, nezaujatosti, elementární poctivosti. Hned v prvních článcích o Ukrajině, v březnu 2014 jsem napsal, že poraženými v ukrajinské krizi jsou česká media. Jejich zpravodajství – abych uvedl flagrantní příklad – například střelba na Majdanu a  vůbec referování o Majdanu, byly natolik tendenční, že jim prostě nešlo věřit. Nemohl to udělat nikdo, kdo má v hlavě trochu fungující mozek a  zajímá se o politické dění. Stačí si porovnat TV zprávy takového Pepy Pazderky bezprostředně po střelbě a o rok později.

A stejná situace byla v podstatě v celé EU. Žádný div, že běžný Evropan začal pochybovat o tom, co je mu předkládáno oficiálně k uvěření. V Německu to došlo tak daleko, že dozorový orgán německé veřejnoprávní televize ARD vyslovil hrubou nelibost s kvalitou práce zpravodajské redakce téhle velké a renomované televize

http://www.heise.de/tp/artikel/42/42784/1.html

a následně se šéfredaktor zpravodajství Kai Gniffken omluvil veřejnosti a slíbil nápravu.

http://blog.tagesschau.de/2014/09/29/zwischenbilanz-der-ukraine-konflikt-in-der-tagesschau/

Na rozdíl od Rady ČT a vedení ČT, kteří žádnou potřebu sebereflexe nepociťují dodnes. Naopak ústy radního Jankovce nám sdělili, že je všechno v pořádku – připomenu jeho výrok:

„Je to skutečně tak, že Česká televize má určený úhel pohledu. Má ho určen na základě doporučení Evropské komise, která povoluje veřejnoprávním médiím fungovat z poplatků, nebo z daní jenom za předpokladu, že budou prosazovat, obhajovat a dívat se na všechno z úhlu pohledu tradic evropského humanismu a kritického myšlení. Česká televize se na to nesmí dívat tak, jako kdyby byla součástí současného Ruska, které nikdy žádné humanistické tradice v evropském slova smyslu nemělo. To bychom museli vystoupit z Evropské unie,“ prohlásil Michal Jankovec.

Zdroj: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Ma-CT-opravdu-narizeno-co-vysilat-od-EU-Hovorili-jsme-s-pany-z-televizni-rady-pote-co-jim-obcane-zprijemnili-jejich-schuzi-362785

Když se tedy ukázalo, že pohled ČT a jiných podobných po Evropě, co nám přinášejí denní zpravodajství z úhlu pohledu tradic evropského humanismu a kritického myšlení, který je určen určen na základě doporučení Evropské komise, tvrdě selhává na neochotě publika nechat se oblbovat, hledal se viník. A našel se snadno – ruská propaganda! A  je prý neobyčejně účinná a  tudíž se EU, která asi dnes nemá žádné vážnější starosti, rozhodla proti němu bojovat!

Nevím jak vy, ale já si takovou RT pustil zatím asi jen jednou, Sputnik nečtu. Nicméně – alternativní informace vyhledávám. Ale přísně je porovnávám s tím, co píší velké oficiální zdroje. Protože mám pochybnosti o jejich nezávislosti. Těch i oněch. A sám si dělám závěry.

Nehodlám nikomu dělat snadno indoktrinovatelného pitomečka. Mám vlastní hlavu a určitou životní zkušenost.

Nicméně EU mne nyní chce chránit před ruskou propagandou. A řekl bych, že se jí to mimořádně daří! Jak vás hodlám na vybraných a ověřitelných příkladech přesvědčit.

Zejména když si v Lidovkách z 10.11.2015 na straně 10 v redakčním článku s názvem Lovci kremrolí přečtu následující vyjádření EastStratComu – cituji:

Hlášení netvoříme, pouze je sbíráme. Názory na hodnocení zde uvedené nepředstavují oficiální postoje EU!

Vy zíráte, my zíráme! Není to oficiální názor EU! Jen sbírání názorů…..

Ovšem daleko více člověk valí bulvy, když si přečte s jakými zjištěními bojovníci proti ruské propagandě ohromili svět. Budu citovat ze serveru Neovlivni.cz, který nevede nikdo menší než Sabina Slonková a kde zcela evidentně nad vznikem a prvními výsledky East Strat Comu byli v euforické extázi takže jako příklady hanebného ruského indoktrinování evropské veřejnosti si z první summary vybrali následující:

Ukrajinští zpravodajci mají v plánu sestřelit v Sýrii americké letadlo a obvinit z toho Rusko. USA chtějí svrhnout na Rusko atomovou bombu. Západní firmy implantují úředníkům pod kůži mikročipy, aby nekladli žádný odpor. Obyvatelé USA by si přáli, aby jim vládl Vladimir Putin…


Mno, fascinuje mne jasnovidnost té bruselské kremelsko-anti-propagandistické jednotky. S jakou vylučují možnost, že by Ukrajina nedodala některý ze svých protiletadlových kompletů muslimským radikálům, aby s nimi opravdu sestřelili americké letadlo a tím výrazně zdramatizovali vztahy mezi USA a Ruskem. protože přece BUK je vždycky Rusko. Však to znáte!

Jen dodám, že Porošenko například v únoru 2015 navštívil zbrojařský veletrh v Abú Zábí a následně ohlásil uzavření několika kontraktů na vývoz ukrajinských zbraní v hodnotě „několika desítek miliónů dolarů”.

Viz : http://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stredni-vychod/362525-ukrajina-nakupuje-zbrane-u-arabu-ti-se-podle-porosenka-putina-neboji.html

A že emiráty financují ISIL je známo. Stejně tak to, že současný Kyjev využije každou možnost, aby zavařil rusko-americké vztahy, protože se on i jeho válka pomalu noří do bažiny zapomnění. Vyloučit tedy možnou spekulaci na záměrný incident s americkým letadlem je opravdu pozoruhodný jasnovidecký výkon!

Ohledně hrozby atomovou zbraní – rád bych bruselským antiprogandistům, alespoň tedy českému antikremelskému Rambovi – Jakubu Kalenskému doporučil následující článek z České pozice, kterou rozhodně nelze označit za kremelskou hlásnou troubu:

Pro vás z něj převezmu závěrečný odstaveček, jakkoli za přečtení ten článek stojí v každém pádě celý:

Evropu tedy opět reálně ohrožuje jaderná válka. Tragédií je, že o jejím osudu nebudou de facto rozhodovat Evropané, ale Moskva, nebo Washington.

Zdroj: http://ceskapozice.lidovky.cz/usa-versus-rusko-aneb-je-svet-na-prahu-nove-svetove-valky-pm0-/tema.aspx?c=A150505_190709_pozice-tema_lube

Ale třeba Česká pozice není dostatečně reprezentativní. A co takhle americký National Interest?

Třeba v tomhle článku:

http://nationalinterest.org/feature/how-america-russia-could-start-nuclear-war-12826

I zde si dovolím ocitovat poslední odstavec z překladu na Parlamentních listech:

Obratem /autor/ dodává, že pouze spekuluje, ale nic z toho, o čem píše, není nemožné, bohužel. Hrozba jaderné války je dnes nejnaléhavější od roku 1980. Není to však nevyhnutelné a dokonce ani pravděpodobné. Přes to všechno by vláda Spojených států měla vzít v potaz i tuto možnost a snažit se zachránit nejen stát, ale také civilizaci jako celek.

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Kdyby-vypukla-jaderna-valka-USA-by-ji-pry-prezily-Ale-Rusko-ne-374468

Opravdu jde o ruskou propagandu? Nechť mi potom antikrelmelská bruselská Taks Forces vysvětlí proč experti sdružení kolem amerického Bulletinu atomových vědců (BAS) posunul na symbolických „Hodinách apokalypsy” ručičky na druhou nejkritičtější hodnotu v celé jejich existenci!

Viz http://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/359667-soudny-den-se-priblizil-tvrdi-atomovi-vedci-je-za-tri-minuty-dvanact.html

Že by to byla nějaká, dosud neodhalená, dlouhodobě působící prokremelská tajná rozvratná skupina v Americe?

A jak je to s tím třetím bludem, který tak ochotně rozmazává Slonková a další? Že obyvatelé USA by si přáli, aby jim vládl Vladimir Putin…
Opět mi nezbývá, než se odvolat na Lidovky z 10.11.2015. Ve stejném článku, z kterého jsem již citoval je psáno následující.  

Tak třeba zpráva, že by miliony Američanů volili Putina. Pro NTV to prohlásil AMERICKY evangelikál Franklin Graham!!!!

On autorem toho výroku je Američan? Fakt? Ruská dezinformace jako Mont Everest!!!! Vlastně jako Everest ne. Jako K2. Mám li být přesný a zůstat u velehor. Protože jsem si dal tu práci a prohrabal se tím týdenním výstupem East StratComu jménem Disinformation Review. Najdete ho na téhle adrese:

http://eeas.europa.eu/euvsdisinfo/docs/disinformation-review-09-11-2015_en.pdf

Je, pro mne bohužel, v angličtině, takže s  tím moc nenadělám. Ale něco přeci – spíše něco, co po čem oněmíte! Jako nepochybně ruský propagandistický podvrh zvláštní závažnosti, dokonce East Strat Cimem označený červeně!!! Jde o zprávu jednoho českého proruského propagandistického zdroje – konkrétně AC 24.

Pro jistotu přidám screenshot, aby bylo jasné, že to tam opravdu je a že si nevymýšlím. Kdyby to eventuálně následně chtěli vyřadit.


Já si totiž myslím, že to tam opravdu dlouho nebude. Protože jestliže ta propagandistická informace o Putinovi a jeho volení Američany je blamáží na úrovni K2, tak tohle je opravdový Everest! Naprosté tuposti té snaživé dívčiny jménem Veronika Víchová z think thanku Evropské hodnoty a/nebo East StratComu! a těch co mají v bruselské jednotce na starosti verifikaci vydávaných „informací“.

Pokud si totiž jí East StratComu ve zprávě oficiálně uvedený link rozbalíte, opravdu na vás vyjukne článek s nadpisem

CIA a Saúdové dají „vybraným“ syrským militantům zbraně vhodné k sestřelování komerčních linkových letadel

Sympatie AC 24 jsou jednoznačné.

Nicméně když, už jeden někoho někam oznamuje, měl by pracovat důkladně a pečlivě. A  samozřejmě, že by měl mít alespoň minimální schopnost logicky myslet. Nehodlám spekulovat nad tím, co z výše uvedeného oznamovacího minima zmíněná iniciativní slečna/paní Veronika Víchová, jednající evidentně podle hesla všech podobně snaživých – udávat se nemá, ale hlásit se musí ! – postrádá. Nejspíš všechno.

Ještě bych pochopil, že na konci článku přehlédne link na zdroj odkud AC 24 svou informaci převzal – tedy na americký server Zero Hedge.com Konkrétně na tento jeho článek:

http://www.zerohedge.com/news/2015-11-05/cia-saudis-give-select-syrian-militants-weapons-capable-downing-commercial-airliners

Ale že přehlédne v českém textu a to dokonce speciálně zvýrazněnou citaci z Wall Street Journal s uvedením tohoto zdroje??? Kde jsou tyto klíčové věty – na které se evidentně odvolává i Zero Hedge, tak to je opravdu trapná groteska, hodná Haškova strážmistra v Putimi! Budu citovat:

Navíc ke zbraním, s jejichž dodávkami US souhlasily, obnovili saúdští a turečtí činitelé se svými americkými protějšky rozhovory o možnosti omezených dodávek z ramene odpalovaných přenosných protileteckých systémů čili Manpadů pro vybrané rebely. Tyto zbraně by mohly pomoci útočit na režimní letadla, zvláště ta, co mohou za vrhání barelových bomb, a mohly by rovněž pomoci udržet v odstupu i ruské letectvo.

Pan Obama dlouho takovéto návrhy zavrhoval s odkazem na riziko pro civilní letectví a obavy, že by mohly skončit v rukou teroristů. US spojenci, aby toto nebezpečí snížili, je navrhli dovybavit tzv. likvidačními spínači a specializovaným software, který operátorovi zabrání, aby tuto zbraň použil mimo vymezenou oblast, řekli činitelé z regionu obeznámení s touto možností.

US zpravodajské agentury mají ale starost, že do Sýrie se už mohlo propašovat pár starších Manpadů zásobovacími kanály, které CIA nekontroluje.

Takže Obama měl a má strach dodávat protiletecké systémy protiassadovským povstalcům, protože by to mohlo znamenat riziko pro civilní letadla!!! A CIA říká, že sice umí pro tyhle účely střely deaktivovat, ale že nemůže zaručit, že tam pochybnými kanály odjinud (a odkud asi jinud než od Saudů???) přijdou tytéž zbraně, ovšem bez té deaktivace… To všechno konstatuje nikoli Rossia Today nebo Sputnik, ale WSJ!!! Takže totální a dokonalá blamáž!

Nezbývá mi, než spekulovat, zda:

1- duševní schopnosti slečny/paní Víchové jsou natolik determinovány, že navíc nestačí a  totéž platí pro editory konečných výstupů bruselské antikremelské spešl forsis

2 – či determinaci schopností podléhá jen bruselská centrála East Strat Comu, která nalétla rafinované provokaci kremelské propagandistické jednotky v Praze jménem Evropské hodnoty, která se až dosud velmi obratně maskovala jako tvrdý protiklemelský spolek a dokonce kvůli svému dokonalému maskování vydala nedávno spisek

Nejčastější ruské mýty a lži o ukrajinské krizi

který bych, pokud mi někdy vyjde čas, si dovolil podrobit kritickému přezkoumání. Pokud se ovšem neukáže, že jde opravdu o mimořádně rafinovaný prokremelský propagandistický projekt a že Jakub Janda a spol. za mrzký moskevský groš, naprosto zavrženíhodným způsobem oklamal důvěřivé bruselské protikremelské supermany v zácviku.

Škoda, že moje angličtina mi nedovoluje to prozkoumat celé. Je docela možné, že bych objevil ještě jiné podobné kousky.

A tihle s takovými výkony nás chrání před ohlupující propagandou! Kdo nás ochrání před nimi?