FMS vyhostí z Ruska 39 Turků, kteří se účastnili výstavy agrotechniky na Kubáni

27. 11. 2015   zdroj
Orgány Federální migrační služby (FMS) na Kubáni mají v plánu vyhostit z Ruska 39 tureckých občanů, zadržených na výstavě agrotechniky v Krasnodaru, oznámil 26. listopadu televizní kanál “Rusko Kubáň.”


Důvodem je nesprávný údaj o cíli vstupu cizinců do země na hranicích. Místo turistiky se v Rusku zabývali obchodem a v takových případech je nutné vyřídit příslušné vízum.

Jeden ze zadržených televiznímu kanálu vysvětlil, že se účastnili výstavy poprvé a chtěli najít potenciální partnery pro dodávky surovin.

Dříve ve čtvrtek premiér Dmitrij Medveděv pověřil vládu, aby během dvou dnů vypracovala soubor opatření v rámci reakce Ruska na akt agrese ze strany Turecka, které sestřelilo ruský bombardér na hranici se Sýrií.

Mezi možnými opatřeními jsou: pozastavení programů hospodářské spolupráce, omezení v oblasti financí a obchodu, zákaz činnosti tureckých společností v Rusku. Medveděv rovněž navrhl, aby bylo přerušeno jednání mezi Ruskem a Tureckem o preferencích v investicích a aby bylo zváženo zmrazení investičních projektů. Sankce by se mohly dotknout dodávek potravin.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová