Hlavní město Ukrajiny je nabídnuto jako azyl pro ISIL: Účastník ATO na Donbasu vidí v teroristech spojence

18. 11. 2015     zdrojzdroj
Ukrajinský nacionalista, účastník ATO na Donbasu Dmitrij Korčinskij vyjádřil názor, že Kyjev by měl poskytovat útočiště teroristům “Islámského státu”, organizace, která je v Rusku a v řadě dalších zemí zakázaná. Svým prohlášením bývalý vůdce radikální strany “UNA – UNSO” šokoval uživatele sociálních sítí.


Na summitu velké dvacítky hovořili vedoucí představitelé západních zemí s moskevským teroristou, jako by to byl člověk, a žádali ho, aby záměrně bombardoval pozice ISIL. To znamená, že jejich postoj k teroristům je pragmatický.

“Zpravodajské služby Ukrajiny by měly být pragmatické a efektivní – napsal Korčinskij na své stránce na Facebooku. Nemají právo zatýkat islamisty, nepřátele Moskvy. Má cenu je jen požádat, aby přesně stříleli na moskevské teroristy na Kavkaze a v Sýrii. Bohužel, SBU někdy zadrží nebo deportuje kavkazské verbíře, kteří přicházejí ze Sýrie do Moskovii, za příslušnost k ISIL. To není rozumné. Proč se má Ukrajina hádat s islámem? V současné době jsou utiskované národy post sovětského impéria a proletářské národy na Blízkém a Středním východě naším jediným aktivním spojencem ve válce proti moskevskému imperialismu. Musíme jednat ve svůj vlastní prospěch. Každý, kdo bojuje za osvobození svého lidu od imperialistického jha Moskvy, má právo na azyl.”

Toto prohlášení vyvolalo bouřlivou reakci veřejnosti. “Co je to za blábol??? Větší nesmysl jsem v životě neslyšel!” rozhořčil se jeden z uživatelů internetu.

“Co jsi za idiota, reagoval jiný bloger. Celý svět bojuje proti teroristům a ty jim nabízíš pomoc.”

Dmitrij Korčinskij je známý svými opakovanými skandálními prohlášeními. Letos v létě tvrdil, že ukrajinská armáda musí bombardovat obytné čtvrti a zahnat obyvatele DLR a LLR do koncentračních táborů. Podle něj může být Donbas vrácen pod kontrolu Kyjeva pouze tímto způsobem. Inspirovalo ho, že většina domů v Německu byla během druhé světové války zničena anglo-americkým letectvem kvůli příkazu “bombardovat obytné oblasti s cílem podrývat morálku německých vojáků na frontě.”

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová