Kolik civilních letadel ještě musí spadnout?…

Lubomir Andrassy
9. 11. 2015
Tak ještě jednou… Už jsem se tu jednou ptal, kolik civilních letadel ještě musí spadnout, než tupci, co k nám zvou na trvalo NATO, začnou používat mozek?
Podle západního zpravodajství to vypadá, že USA, nebo alespoň CNN a redaktoři České televize jsou zřejmě členy vyšetřovacího týmu řešícího katastrofu ruského Airbusu v Sinajské poušti. Pánbů zaplať, nejsou! 


Ale chovají se tak. Celý den jsem neslyšel z televize nic jiného, než “bomba teroristů IS na palubě”! NĚKDO CHCE, ABYCHOM TÉTO VERZI UVĚŘILI!

A Rusko správně mlčí.
Jenže, čím víc do mě média své verze hustí, tím méně jim věřím.

Shrňme si tedy některé dosavadní novinářské informace a před body níže si představme slovíčko prý:

1) Letadlo se rozlomilo už ve vzduchu – tomu věřím. Dosud se nenašla ani všechna těla obětí, rozsáhlé území nálezu trosek a trosky samotné, tuto verzi podporují.
2) Došlo k výbuchu na straně pravé části paluby letadla – ano, tomu také věřím, ale o bombě IS na palubě mě tak agresivně nepřesvědčujte!
3) US satelity zaznamenaly tepelnou stopu v době katastrofy – je to pravda. Ovšem, proč najednou US satelity vidí to, na co nechtěly “koukat” v případě sestřelu letu MH17 na Ukrajině? Protože máme věřit bombě na palubě? Aha…
4) Britové věří, že v ruském Airbusu byla bomba – tak tohle byl ten podnět pro mě, abych se do toho šťoural, protože tuto větu jsem včera slyšel snad stokrát. Obávám se, že až vyšetřovací komise promluví, budeme se ještě všichni moc divit! Takže, než napíšu bod pátý (který je pro mě zásadní a nutí mě, abych měl obavu z výsledků vyšetřování), na chvilku si odskočme:

Modrá vlajka (Blue flag) 

To je název vojenského cvičení, přátelé! A hádejte, kde právě probíhalo? Jedná se o společné cvičení vzdušných sil letectva Spojených států Air Force, Izraelského letectva (stíhačky F15), dále Polska a Řecka (stíhačky F16), které probíhalo na jihu Izraele s domovskou základnou Eilat. Teď bych doporučoval podívat se na mapu a představit si na ní dráhu letu nešťastného Airbusu.
Tohoto cvičení se zúčastnilo i Německo a Anglie, jejichž účastníci zde figurovali nikoli jako stíhací piloti, ale jen jako pozemní a řídící personál. Základním tématem tohoto cvičení byl nácvik vzdušných a řídících operací proti silám fiktivního nepřítele, přičemž, podíváte-li se do detailů dosud zveřejněných zpráv, důraz byl kladen cituji: “více na otestování odvahy pilotů a řídícího personálu, než na technické možnosti jednotlivých stíhaček”. Samozřejmě byly využity střely vzduch-vzduch, které měly být vypáleny na fiktivní cíle. Jedná se už o druhé podobné mezinárodní cvičení – první probíhalo v roce 2013.
Cvičení bylo plánováno a oficiálně mělo probíhat ve dnech 18. až 29.10.2015. Všimněte si slovíčka “mělo”.
K pádu(?) ruského Airbusu došlo v tuto sobotu dne 31.10. Až dosud se zdá být vše v pořádku. Ale není, a tím se dostávám k avizovanému poslednímu bodu:

5) Proč izraelský novinář a vojenský korespondent Juda Ari Gross tvrdí, že cvičení mělo být prodlouženo až do 3.11.2015?! Proč ve svém článku na portálu TIMESOFISRAEL.COM navíc dále uvádí že cituji:

“cvičení skončí tento čtvrtek”, což by bylo včera dne 5.11. a znamenalo by to, že bylo prodlouženo přesně o týden? Zdůrazňuji, že článek byl napsán den před katastrofou Airbusu! Bylo toto cvičení skutečně prodlouženo? A pokud ano, tak proč? Co o tom ví egyptská protivzdušná obrana (Velení PVO)?

Dále už se raději neptám.

Ani my nejsme členy vyšetřovacího týmu a nemáme právo tady psát konečné závěry o tom, jak se tato tragédie stala. Tentokrát spoléhám na objektivitu vyšetřovací komise (i jiných satelitů) a doufám, že ve výsledku nesdělí, že letadlo bylo ve skutečnosti sestřeleno. Protože důsledky takové zprávy by mohly být velmi zlé!

Jako vždy – odkazy na příslušné zdroje uvádím v diskusi na svém facebooku pod článkem. Přiložená fotografie není ilustrační, ale pochází právě z popisované operace Blue Flag, a to ze dne 27.10.2015. Pokud by se našel někdo, kdo by měl k této vojenské operaci podrobnější informace, budu rád za názor.

Tímto článkem netvrdím, že Airbus byl sestřelen raketou! Pouze hledám odpověď na výše položené dotazy a především mě zajímá prodloužení operace Blue Flag. To, co se po zveřejnění tohoto článku objevuje na českém internetu, z toho jdou na mě mrákoty a nechci být s tím spojován! Viz konspirační teorie o zatčení agentů CIA v Jemenu a podobně (zmiňuji níže v diskusi na svém facebooku). Letadlo bylo ruské, počkejme si na závěry ruských vyšetřovatelů! Alespoň z úcty k zabitým pasažérům. Média, ať si píší co chtějí!
Klid duším 224 obětovaných!

Zdroj: https://www.facebook.com/lubomir.andrassy/posts/920964794649528
Odkazy:
Článek, který uvádí informace o operaci Blue Flag, s daty konání 18.-29.10.2015 – http://www.lakenheath.af.mil/news/story.asp?id=123462236
Článek izraelského portálu, který období operace protahuje o celý týden – http://www.timesofisrael.com/israel-hosts-its-largest…/