Lidé v Česku nemají o práci zájem?

Ivan David
5. 11. 2015
To je demagogie. Lidé mají zájem o práci, která je odměňována natolik, aby se za mzdu dalo žít. Potkávám se s osudy lidí, kteří žijí v bídě. Dojíždět za prací, která člověka neuživí nemá smysl. Lidi se zdravotními problémy nikdo nechce. Je zájem o levné nádeníky. Vládě jde o to nahradit české ubožáky ještě většími ubožáky ze zahraničí.

Proto byla EU rozšířena. Ne proto, aby zajistili lidem ve Střední a Východní Evropě vyšší životní úroveň, jak si naivní lidé mysleli, ale proto (ale nejen proto), aby vystavili dobře placené pracovníky bohatých zemí chudé konkurenci, aby mohli snadněji “delokalizovat” – stěhovat fabriky do chudších zemí. Dnes navíc stěhují ubožáky z chudých zemí. To je druhá fáze téhož procesu.

A má to ještě jednu zásadní stránku, šlo o to umožnit vykrádat z chudých zemí nejen suroviny a levnou práci ale také mozky. Dnes česká vláda chce pomáhat Ukrajinu zbavit těch nejschopnějších (“dekapitovat” ji), aby se už nevzpamatovala a byla jen rezervoárem chudáků ohrožených smrtí hladem a ochotných k čemukoli. Současně má česká vláda snahu vystavit české nezaměstnané konkurenci ještě bídnějších. Uboze placení pracovníci platí nepatrné daně, často k přežití sebe a svých rodin potřebují sociální dávky. Ty se platí z daní těch, kteří zatím ještě žijí aspoň trochu důstojně. Vláda se stará jen o nejbohatší, aby měli nízké daně, levnou pracovní sílu a vysoké příjmy.

I Sýrii je třeba zbavit lidí, kteří by se chtěli podílet na přírodním bohatství. Stačí jen nádeníci pracující na vykrádání surovin zahraničními společnostmi.