Novinky.cz, opět “spolehlivě” “informuje”: “Rusove bombardovali hlavni mesto islamskeho statu”

4. 11. 2015 zdroj
“Uvedla to ve středu syrská kurdská agentura ARA. Na sociálních sítích se současně objevilo video z Rakky, podle něhož byla zasažena i nemocnice.”


“…Na sociálních sítích se objevilo video, které zachycuje následky náletů na most u Rakky, i záběry z budovy, o které tvrdí, že je to nemocnice. Most byl ale terčem amerických náletů už v lednu a později jej poničili sami bojovníci, aby ho nemohly využít postupující kurdské síly…”

“…O zásahu nemocnice žádný další zdroj neinformoval…”

Takže si to shrňme:Novinky.cz nás informovaly, že “Rusové” bombardovali “město”. Počítá se s tím, že si každý představí válečné zábyry z mombardovaných měst, kde z domů zůstávají jen části nosných zdí. Samozřejmě je každému jasné, že při bombardování města musí být mnoho civilních obětí. Jak barbarské!” Američané bombardovali “islámnský stát” rok a nic jsme se nedozvěděli. Rusové sami přiznávají údery a hned civilní oběti! Jak věrohodné! Jak objektivní! Novinky dále zlehčují svá tvrzení uvedená na začátku, aby dodaly zdání objektivity pro čtenáře, kteří přečetli více než nadpis.

Toto jeden čtenář komentuje:

Tomas Krujz, Unhost
“Nevim o tom ze by existoval islamsky stat. A nevim o tom ze by mel hlavni mesto. Vim, ze existuje skupina teroristu nazyvajici se islamsky stat a  vim, ze obsadili urcita mista ve svrchovane syrii s podporou saudu, turku, anglicanu a americanu.
Clanek totiz vyzniva tak, jako by rusko bombardovalo svrchovany stat a je to opet ukazka ciste manipulace a propagandy proti Rusku.”