P.C. Roberts: Turecko lže

28. 11. 2015       zdroj
Že Turecko v záležitosti sestřeleného ruského bitevníku SU-24 lže, víme ze tří důvodů.
Prvním je, že státy NATO lžou pokaždé, co otevřou ústa.
Druhým je, že turecké tvzení o tom, že letadlo se nalézalo ve vzdušném tureckém prostoru po dobu 17 vteřin, během nichž uletělo jen 1, 15 mile (1850 m), by znamenalo, že letělo tak kriticky pomalu, že mu každým okamžikem hrozilo zřícení. 


Při normálním letu by pak SU-24 musel na obloze hodně bláznivě kličkovat, aby mu zdolání vzdálenosti 1850 metrů trvalo tak dlouho.

Na tenhle jednoduchý matematický úkol, jak vidno, západní média nestačí.

Třetím důvodem je, že za předpokladu tureckého tvrzení o 17 vteřinách, po které bitevník SU-24 turecký vzdušný prostor narušil, nebyla by tato doba dost dlouhá na to, aby během ní kdokoli získal souhlas k aktu tak vážnému a bezohlednému, jakým bylo jeho sestřelení. Jestliže SU-24 letěl normální rychlostí, a nikoliv onou Turky uváděnou, při které by se stěží udržel ve vzduchu, pak by domnělé narušení tureckého vzdušného prostoru nebylo dost dlouhé na to, aby je vůbec někdo zaznamenal. Což neznamená nic jiného, než že sestřelení ruského letadla muselo být předem naaražováno. Turci totiž, vědomi si toho, že Rusové lehkověrně důvěřují zjednaným dohodám, včetně té poslední, že v prostoru nad Sýrií nedojde k střetům jednoho letadla s druhým, řekli svým pilotům, aby se právě po takovéto příležitosti po obloze porozhlédli.

Turecké vysvětlení Radě bezpečnosti OSN se prokazuje jako lež samo sebou. Píše se v něm: „Toto ráno (24. listopadu), obě letadla SU-24, neznámé národnosti, vstoupila do tureckého vzdušného prostoru. Tato letadla byla desetkrát varována – a to po dobu pěti minut – aby změnila směr.“

Jelikož SU-24 jsou ruská letadla, a jelikož Turci to velmi dobře vědí, jak pro ně může být národnost těchto letadel neznámá? A jestliže SU-24 trvalo 17 vteřin, aby proletěla vzdálenost 1850 m, pak by během pěti minut uletěla jen 20,29 míle, to je 32 646 m. Uvěří někdo tomu, že nadzvukové letadlo může letět takto kriticky pomalou rychlostí nikoliv jen 17 vteřin, ale celých pět minut?

Neočekávejte pravdu od žádné západní vlády či západního média. Ony vědí, že jejich občanstvo je natolik neinformované a nevědomé, že je mu možno nakukat doslova cokoli. Matrix se zde usadil už naprosto pevně. A Rusové by se k uvědomění tohoto faktu měli konečně probudit.

Překlad Lubomír Man