PC. Roberts: Zvítězí Matrix?


19. 11. 2015    zdroj
Jak jsem předpokládal, aféra kolem pařížského útoku se rozšiřuje. Francouzská vláda zamýšlí nahradit francouzské občanské svobody tzv. vlasteneckým zákonem, podobným americkému zákonu PATRIOT ACT. Čtenáři z Francie mi píší, že podle výzkumu veřejného mínění souhlasí 84 % Francouzů s tím, aby je policie sledovala, pokud to přispěje jejich bezpečnosti. Což znamená, že pouhých 16% Francouzů si dokázalo uchovat zdravý rozum. 


Další čtenáři mě pak informují o tom, že ve francouzské televizi četli dopis, zanechaný jedním z pachatelů na místě střelby a napsaný naprosto bezchybnou angličtinou. Skutečně! Ti lidé z bezpečnostních služeb vědí naprosto přesně, jak hloupí lidé dnes na Západě žijí.

Francouzští a američtí politikové zas žádají, aby se uplatnil článek 5 aliance NATO, umožňující vstup jednotek NATO do Sýrie. Vidí to jako důležité nikoliv pro boj proti Islamskému státu (ISIL), který už velmi úspěšně vedou Rusové, ale pro svržení Asada. Takže jde o politiku, která hrozí přivodit konflikt s Ruskem. Na druhé straně, aby se vyhnul konfliktu s Ruskem, může Washington využít naději ruské vlády, že pařížský útok dokázal Západu, že měl Putin pravdu, když žádal Západ, aby se s ním v boji proti ISIL spojil. Jakmile by totiž vznikla rusko-americká koalice, jak ji teď navrhl francouzský premiér Manuel Walls, stane se Putin zajatcem Západu v jeho úsilí odstranit Asada.

V zájmu toho, aby se nikdo prostřednictvím Ruské televize (RT) a zpravodajství Sputnik nedověděl, jak se věci v Paříži skutečně udály i dějí, rozhodl americký senát uspořádat schůzi o tzv. cizí propagandě. Nemeth Weinstein, člen amerického Broadcasting Board of Governors, což je vzletný název pro cenzurní úřad, řekl senátorům, že jak RT tak i Sputnik a další důvěryhodné informační zdroje jsou „dobře zafinancované propagační stoky.“ Čemuž můžeme rozumět tak, že věřit můžeme jen tomu, co píší washingtonské propagační stoky, jako jsou New York Times, Washington Post, Fox News, CNN, BBC, NPR atd.

To, co po pařížském útoku následuje, je tedy tímtéž, co následovalo po Bostonském maratónu Padesát těžce ozbrojených policistů obklíčilo dva pachatele a zabilo je. A jestliže zavražděná žena je dokonce i ruskou televizí označena za „sebevražednou bombovou útočnici“, jakým právem může být – ještě živá a tedy vůbec ne sebevražedná – zabita policisty? Dokonce ani RT se neptá, proč 50 policistů nedokázalo zajmout dva pachatele a proč je tak nezbytně muselo zabít?

Několik čtenářů mě informovalo, že zpráva o pařížském útoku se objevila na wikipedii i twitteru den předtím, než k útoku skutečně došlo.

Upřímně řečeno, nevím si s touhle informací rady. Jen si vzpomínám, že BBC vyslala zprávu o zřícení budovy č. 7 Světového obchodního centra v New Yorku v době, kdy budova ještě zcela pevně stála ve svých základech. A reportér BBC postával před budovou č. 7 ještě pevně stojící, když zprávu o jejím zřícení do Londýna telefonoval.

Zkrátka řečeno: chybám v souhře orchestru někdy dochází, ale štěstím orchestru je, že si jich lidé s vymytými mozky nevšimnou.

Hlavní otázka, která je nicméně v těchto dnech nejžhavěji na stole, je následující: do jaké míry byl útok v Paříži útokem pod falešnou vlajkou?

Kde jsou videa očitých svědků? Když svědci oficiálního příběhu se tak moc podobají svědkům předcházejících události?

Protože jsem po delší dobu stál na špici jak vlády, tak práce žurnalistické (zástupce šéfredaktora deníku Wall Street Journal – pozn. překl.), nemohu přehlédnout, že v záležitosti pařížského útoku je v tom, co byla veřejnosti sděleno, tolik falešného a nejasného. Avšak většina lidí na Západě, s mozky už dokonale vymytými, věří, že kdokoli o oficiálním vysvětlení pochybuje, je „konspirační teoretik.“

Řečeno jinak: jen vlády a jejich presstitutky mají pravdu. A kdo by mi věřil, když alternativou k tomu je věřit Fox News, CNN, BBC, Obamovi, Wolfowitzovi, Hollandovi, Merkelové, Cameronovi a časopisu Weekly Standard?

Jestliže Putinova vláda i lid v Číně se tak zoufale přimkli k záměru být částí „slavného Západu“, je svět ztracen. Pokud jde o politiky Západu, je ztracen určitě. Jde o válečné štváče, jejichž odpověď na teorii útoků pod falešnou vlajkou je naprosto bezduchá. Ti tupci totiž tvrdí, že Západ je napadán proto, že umožňuje vzdělání ženám, že je nenáviděn za své „francouzské hodnoty a francouzský způsob života, za to, že tancujeme (ministr zahraničí Fabius).

Jinými slovy: To, co zafungovalo pro idiotského Bushe ml., teď funguje pro vládu Francie. „Jsme terčem útoku, protože jsme dobří.“

My všichni, dobří lidé Západu, bychom se totiž nikdy nestali terčem žádného útoku za to, že jsme po celé jedno století kořistili a olupovali Střední východ a po 14 let jsme vojensky devastovali sedm jeho zemí a zabili jsme přitom miliony lidí a další miliony jsme vyhnali z jejích domovů.

Clověk se až diví, že nad tím vším nesvítí nepřetržitě běžící text: SKUTEČNÉ TERORISTICKÉ ÚTOKY NA ZÁPADNÍ ZEMĚ, KTERÉ SI JE SKUTEČNĚ ZASLOUŽÍ.

Překlad: Lubomír Man