Portál s nejvýstižnějším názvem: “Neovlivní”

Ivan David
30. 11. 2015
Přátelé mě upozornili na web “Neovlivní.cz”. Pracují na něm “profesionálové” vesměs odejití z MFDnes včetně “hvězdy” Sabiny Slonkové. Nehodili se Babišovi, nyní jsou placení přes “Open Society Fund”. Bojují za jeho ideály (koho chleba jíš…). Největší starosti jim dělá “ruská propaganda”. Po delším úsilí jsem našel článek v němž se opřeli do “Nové republiky” tak silně, že to zcela uniklo naší pozornosti a to v článku “Jak informují tzv. proruské weby” zde.


Už jsem dlouho nečetl nic tak nudného, bez nápadu, bez vtipu. Čtenář se tam dozví totéž, co na svém webu o sobě sami říkáme, jen je to přelepené nálepkou “proruský”, i když “analýza” nijak nedokládá, co je ta tom proruského. Na webu “Neovlivni” je seznam údajně “proruských” webů. To jsou ony mainstreamové a takové, které nejsou zuřivě protiruské. Děkuji webu “Neovlivní”, o některých jsem dosud nevěděl.

Velké pivo v pozadí
V závěru článku nabádají autoři ke kritickému myšlení. Je to zbytečné. Kritický čtenář se to nedozví, protože pokud by na “Neovlivní” náhodou zabloudil na konec článku nedočte. Pokud je přáním webu “neovlivnit” jsou na nejlepší cestě cíle dosáhnout. Pochybuji však, že se to bude líbit “Open Society Fund” zde, který do jejich profesionálního neovlivňování strká peníze. Za “Open Society Fund” totiž stojí George Sörös “americký investor a filantrop”, který investuje do nevládních a “neziskových” organizací manipulujících společnost v 70 zemích světa, jak se jeho nadace chlubí. Jisté je, že tak nečiní z filantropie. Nyní se například chystá na Ukrajině skupovat podniky znehodnocené pomajdanským režimem, který pochopitelně také podporuje.

Sörös znamená maďarsky pivo. Americký filantrop Jiří Pivo je velký hráč a bezzubost jeho “Neovlivní” je pod jeho rozlišovací schopností. Zajímavé je, že Dienstbier je také pivo. Jde však o pivo “služební”, tedy deputátní. Deputátníci kvalitní pivo nedostávali. Dienstbier, je tedy jakási břečka.